Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Chyba znowu akcja zima na średnicówce w Warszawie, albo coś podobnego. Na wschodnim troszke jakby opóźnionych pociągów w kierunku wschodnim, do tego nie wiem, czy nie przez Centralną, bo kierowane na peron 5 (może zjazd na 7 padł?). Ale to tylko spostrzeżenie z 2 minut pobytu na tym uroczym dworcu. Będę w jego okolicy jeszcze potem, to zobaczę co tam się dzieje.
Dzisiaj około 10, zdefektował kibel na p.o. Warszawa Ochota. S2 kursowała w kierunku wschodnim ze skrajnego toru przy peronie 1. Osobowe albo kończyły bieg na Zachodnim, albo również jechały przez Centralny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Znaczy na wschodnim? Tylko tam mamy skrajny torWolfchen pisze:S2 kurwowała w kierunku wschodnim ze skrajnego toru przy peronie 1
Zastanawiałem się jeszcze, czy nie bedzie jeszcze jednej awarii, mój kolega raportował, że pojedyncza poranna AKM do Pilawy ma problemy ze sobą i maszynista coś często ją "resetuje" na przystankach.
Nie słyszałem o jakiś przestojach, chyba dojechała i nawet wróciła.
Nie, mam na myśli najbardziej południowy tor przy peronie 1 na Centralnym... 8 bodaj...przewoz pisze:Znaczy na wschodnim? Tylko tam mamy skrajny torAle całość jest wtedy nielogiczna.
hafilip84 pisze:Muszę przyznać, żeś odważny biorąc pod uwagę ostatnią dyskusję na FT...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Dziś ok. godz. 10:30 pociąg TLK45109 rel. Katowice-Gdynia Główna w pobliżu stacji Wołomin śmiertelnie potrącił rowerzystę. Poskutkowało to opóźnieniami, także pociągów osobowych. Na szczęście w miarę sprawnie zaczęto je puszczać "po niewłaściwym". Pociąg 7931 rel. Warszawa Wileńska-Małkinia (skomunikowanie na Ostrołękę) przyjechał do Tłuszcza +47 min, także pociąg 70333 rel. Tłuszcz-Ostrołęka opuścił tę stację +50min. W Pasiekach postój 30 minutowy (krzyżowanie z 70326). Z powodu nieczynnej już mijanki Gierwaty trzeba było krzyżować właśnie w Pasiekach. Także do stacji docelowej pociąg dotarł około +70min.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
O 9 z minutami było dość spokojnie, parę opóźnień 10-15 minutowych, reszta raczej punktualnie. Nie najgorzej patrzac na to, że mieliśmy jakieś -17 w regionie w nocy.
Ale AKMki to chyba gdzieś odstawione znowu, bo ani KM ani AKM nie widziałem ani wczoraj ani dziś (nawet na obiegach na których powinny czasem występować > Łuków).
W ruchu dalekobieżnym opóźnienia do 20 minut od strony Poznania i jakieś 80 minut coś (TLK) z Wrocławia miało.
Ale AKMki to chyba gdzieś odstawione znowu, bo ani KM ani AKM nie widziałem ani wczoraj ani dziś (nawet na obiegach na których powinny czasem występować > Łuków).
W ruchu dalekobieżnym opóźnienia do 20 minut od strony Poznania i jakieś 80 minut coś (TLK) z Wrocławia miało.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... ienia.html![]()
Popsuty pociąg Kolei Mazowieckich - duże opóźnienia
Awaria składu między Tłuszczem a Wołominem powoduje duże opóźnienia pociągów jadących z tego kierunku. Ciągle nie usunięto też awarii na trasie z Łodzi.
Skład Kolei Mazowieckich zepsuł się pomiędzy Tłuszczem a Wołominem. - To dość spory odcinek i musimy na nim kursować wahadłowo po jednym torze - mówi Krzysztof Łańcucki z PKP PLK. Do awarii doszło o godz. 6.50 i od tej godziny notowane są opóźnienia. Sięgają one nawet do 40 minut.
Podobne spóźnienia maja pociągi jadące z Łodzi. Tutaj spowodowane są one zamarzniętym rozjazdem pod Skierniewicami. Jak zapewnia Łańcucki obie awarie są już usuwane.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1636867,0, ... omosc.html
Pożar lokomotywy na Grochowie i awaria zasilania
Pożar lokomotywy na Grochowie i awaria zasilania