Nowe nazwy przystanków
Gdzie tu masz paranoję? Po prostu pętla 168 (bo rozumiem, że o to chodzi) jest znacznie bliżej do pozostałych przystanków ze swojego ZP niż do Kieleckiej. Chyba, że mówimy o technicznym na Łowickiej, ale nie jestem pewny czy on też ma nazwę Rakowiecka-Kościół.Teokryt pisze:to nie jest paranoja z serii RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ i KIELECKA.
Paranoja to jest dopiero z Rakowiecką i pl. Unii Lubelskiej
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Ikarus 5780
Wg trasówek ZTMu z przystanku tramwajowego (zza zakrętu) Rakowiecka - Kościół do przystanku Kielecka jest w jedną stroną 400 metrów, a w drugą 362 metry. Natomiast dla linii tramwajowych z przystanku Pl. Unii Lubelskiej do przystanku Rakowiecka jest 582 metry w jedną i 576 metrów w drugą stronę. Specjalnie wziąłem najdalsze odcinki między ZP Pl. Unii Lubelskiej i Rakowiecka, żebyś zobaczył, że chcesz połączyć przystanki oddalone o ponad pół kilometra (bo przecież nie tylko te ZP dla autobusów chcesz połączyć, prawda ?), a ponadto nie wziąłeś pod uwagi projektu kolegi, który okazał się sensowniejszym od Twojego.volviak pisze:Gdzie tu masz paranoję? Po prostu pętla 168 (bo rozumiem, że o to chodzi) jest znacznie bliżej do pozostałych przystanków ze swojego ZP niż do Kieleckiej. Chyba, że mówimy o technicznym na Łowickiej, ale nie jestem pewny czy on też ma nazwę Rakowiecka-Kościół.Teokryt pisze:to nie jest paranoja z serii RAKOWIECKA-KOŚCIÓŁ i KIELECKA.
Paranoja to jest dopiero z Rakowiecką i pl. Unii Lubelskiej
Pozdrawiam.
jak ktoś tam przez pomyłkę trafi, to jeszcze pół biedy - pod terminale w 5min dowiezie go 148, w ostateczności dojdzie pieszo w 10-20min (w zależności od ilości bagażu). Zresztą, ten problem rozwiąże się sam, gdy w końcu na lotnisko będzie można dojechać pociągiemjasiu pisze:Jest jeszcze PKP OkęcieMZ pisze:A nie pomyślałeś, że nawet jak ktoś odróżni obie nazwy, to i tak może pomyśleć, że skoro tu też jest Okęcie, to wejście na lotnisko może być w strefie dojścia?
noidea
Łączenie przystanków tramwajowych nie ma sensu, zarówno w jednym jak i drugim przypadku. To tak jakby chcieć połączyć np. ZP Wynalazek i Postępu. Szerzej rzecz ujmując układ na Kieleckiej/Rakowickiej-Kościół widzę jako dobry (najbardziej oddalone przystanki mają inną nazwę) to w rejonizacji przy placu powinny nastąpić zmiany w postaci wprowadzenia dla przystanków na Waryńskiego i Goworka nazwy Rakowiecka (i tylko dla tych dwóch, tramwajowy pl.UL i autobusowy na Marszałkowskiej powinny pozostać przy starej nazwie)Ikarus 5780 pisze:Wg trasówek ZTMu z przystanku tramwajowego (zza zakrętu) Rakowiecka - Kościół do przystanku Kielecka jest w jedną stroną 400 metrów, a w drugą 362 metry. Natomiast dla linii tramwajowych z przystanku Pl. Unii Lubelskiej do przystanku Rakowiecka jest 582 metry w jedną i 576 metrów w drugą stronę. Specjalnie wziąłem najdalsze odcinki między ZP Pl. Unii Lubelskiej i Rakowiecka, żebyś zobaczył, że chcesz połączyć przystanki oddalone o ponad pół kilometra (bo przecież nie tylko te ZP dla autobusów chcesz połączyć, prawda ?), a ponadto nie wziąłeś pod uwagi projektu kolegi, który okazał się sensowniejszym od Twojego.
Pozdrawiam.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- gregory5576
- Kontakt:
Na mapkach ostatnio wydanych przez ztm 188 ma kraniec "PKP GOCŁAWEK" a na deskach widnieje "GOCŁAWEK WSCHODNI|" a olszynka na mapce został a its ma na wyświetlaczach i deskach jest"|PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA" to jak te krańce się wreszcie nazywaja ktoś to pisał po pijaku czy może koncepcja się w ostatniej chwili się zmieniła i tak zostało????????????????????
gregory5576 pisze:Na mapkach ostatnio wydanych przez ztm 188 ma kraniec "PKP GOCŁAWEK" a na deskach widnieje "GOCŁAWEK WSCHODNI" a olszynka na mapce został a its ma na wyświetlaczach i deskach jest "PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA"
TGM pisze:Z tego co po mapie widzę to chyba "Beskidzka"...
A nie tylko OLSZYNKAMZ pisze:gregory5576 pisze:Na mapkach ostatnio wydanych przez ztm 188 ma kraniec "PKP GOCŁAWEK" a na deskach widnieje "GOCŁAWEK WSCHODNI" a olszynka na mapce został a its ma na wyświetlaczach i deskach jest "PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA"Pętle nazywają się odpowiednio: GOCŁAWEK WSCHODNI oraz PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Klik 1 i Klik 2Walas pisze:A nie tylko OLSZYNKA
Patrz i płacz
Wyszukanie zajęło mi 31 sekund uwzględniając średniej szybkości internet Aster.

Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.