Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Ja sprawdzałem to od czwartku i tak:
Rano po nocnej Pracy czekam na Autobus na Przystanku Al.Solidarności i przejechało 512, nie wiedziałem o mrozowych przystankach, po jakimś czasie przyjechało i zatrzymało się 517 i natychmiast do niego się władowuję. Jadę nim i się dziwię że się zatrzymał, jazda do Muzeum Narodowego. Wyjaśniono mi o mrozowych przystankach.
Dalej jadę drugim 503 z Foksal bo pierwsze mi zwiało a 195 nie było, i tutaj chyba nie było zatrzymania się na mrozowych przystankach.
Czwartek Noc jechałem 504 i mrozowym przystankiem było Bartłomieja.
Potem w 517 i bez mrozowych zatrzymań.
Piątek rano wracam 190 i na szczęście ma ten dodatkowy przystanek Stare Miasto co mi pomaga i idę do 503 które być może gdzieś się zatrzymywało mrozowo ale nie pamiętam.
Piątek Noc jadę 504 który ma bezmrozową jazdę i potem wpadam w 512 ale tu w normie.
Powrót 512 ze Szwedzkiej i potem 503 z Foksal pokazuje że tylko 503 miało mrozowe stopy na Spacerowej i Dolinie Służewieckiej.
Czyli tak linie 503, 504, 512 miały często mrozowe przystanki a 517 nie dbało o to.
Rano po nocnej Pracy czekam na Autobus na Przystanku Al.Solidarności i przejechało 512, nie wiedziałem o mrozowych przystankach, po jakimś czasie przyjechało i zatrzymało się 517 i natychmiast do niego się władowuję. Jadę nim i się dziwię że się zatrzymał, jazda do Muzeum Narodowego. Wyjaśniono mi o mrozowych przystankach.
Dalej jadę drugim 503 z Foksal bo pierwsze mi zwiało a 195 nie było, i tutaj chyba nie było zatrzymania się na mrozowych przystankach.
Czwartek Noc jechałem 504 i mrozowym przystankiem było Bartłomieja.
Potem w 517 i bez mrozowych zatrzymań.
Piątek rano wracam 190 i na szczęście ma ten dodatkowy przystanek Stare Miasto co mi pomaga i idę do 503 które być może gdzieś się zatrzymywało mrozowo ale nie pamiętam.
Piątek Noc jadę 504 który ma bezmrozową jazdę i potem wpadam w 512 ale tu w normie.
Powrót 512 ze Szwedzkiej i potem 503 z Foksal pokazuje że tylko 503 miało mrozowe stopy na Spacerowej i Dolinie Służewieckiej.
Czyli tak linie 503, 504, 512 miały często mrozowe przystanki a 517 nie dbało o to.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
-
Raczej kwesta tego...
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=138&c=100&l=1
Nie ukrywam, że wprowadzanie przystanków NŻ dla linii przyśpieszonych podczas zimy uważam za idiotyczny pomysł i jestem przeciwnikiem tej akcji... Mam zamiar w ogóle nie zakładać podwieszek dotyczących tej akcji oraz nie zatrzymywać się gdy ktoś będzie chciał wsiąść lub wysiąść...
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=138&c=100&l=1
ZTM pisze: Od dziś (15 stycznia) aż do odwołania, wszystkie autobusowe linie przyspieszone zatrzymują się „na żądanie” na każdym przystanku.
Decyzja została podjęta w związku z utrzymującymi się mrozami. Dzięki temu rozwiązaniu pasażerowie, na przystankach linii zwykłych krócej poczekają na autobusy. Obowiązek zatrzymywania się na każdym przystanku nie dotyczy jedynie linii ekspresowych.
Na węzłach został ponadto wprowadzony obowiązek przejazdu jezdniami bocznymi przez skrzyżowania:
al. Prymasa Tysiąclecia przy ul. Górczewskiej (linia 414),
Aleje Jerozolimskie przy rondzie Zesłańców Syberyjskich (linia 517),
ul. Modlińska przy ul. Płochocińskiej (linie 503, 509, 511 oraz 516),
Wisłostrada przy ul. Krasińskiego (linia 506),
Trasa Siekierkowska między Wisłostradą a Sanktuarium (linia 401),
ul. Starzyńskiego przy rondzie Starzyńskiego (linie 406 oraz 527).
Pracownicy ZTM na bieżąco analizują prognozy pogody – jeżeli od najbliższego poniedziałku nastąpi ocieplenie decyzja zostanie anulowana.
Przypominamy, że przewoźnicy warszawskiej komunikacji miejskiej mają obowiązek włączania ogrzewania w pojazdach. Zarząd Transportu Miejskiego sprawdza czy wywiązują się z niego należycie. Pracownicy nadzoru przeprowadzają wyrywkowe kontrole, sprawdzamy również sygnały od pasażerów.
Wszelkie informacje o przypadkach pojazdów, w których jest bardzo zimno należy kierować na numer infolinii – 194-84 lub mailem na adres: ztm@ztm.waw.pl.
Nie ukrywam, że wprowadzanie przystanków NŻ dla linii przyśpieszonych podczas zimy uważam za idiotyczny pomysł i jestem przeciwnikiem tej akcji... Mam zamiar w ogóle nie zakładać podwieszek dotyczących tej akcji oraz nie zatrzymywać się gdy ktoś będzie chciał wsiąść lub wysiąść...
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież napisane jak wół, że akcja nie dotyczy ekspresów, to jak miałaby dotyczyć E-5Rosa pisze:Myslałem że ta akcja już trwa bo już w środe widziałem E-5 stające na Saskiej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A ja się pytam, gdzie są te mrozy, że taki problem postać te 5 min więcej na przystanku? Dziś nawet nie musiałem skrobać szyb, a samochód zostawiłem na dworzu. Grunt to refleks. Jeśli wiem, że jade autobusem, to biore po prostu rękawiczki, kaput na głowe i jest mi ciepło. Czyli po południu można zapomnieć o sprawnym dojeździe z Gdańskiego na Bródno, przez to że 527 przejedzie sobie przez rondo dla samego przejechania, bo nikt nie wspaniałym węźle R. Starzyńskiego nawet nie będzie wiedział o akcji, nie wspominając o tych tłumach oczekujących na 127 i 500.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo taka decyzja powinna była zostać podjęta trzy dni temu, a dziś odwołana
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A czy szanowny ZTM będzie sterował wszystkie linie czerwone? Bo jesli ludzie wyczają że można sobie jeden przystanek podjechać to ja będę regularnie jeździł w plecy. Dlaczego tylko ta decyzja odbija się na moich przerwach?Jarek pisze:ZTM czyta forum (i nia mam wcale na myśli tylko miłośników hobbystów), więc sam na siebie właśnie złożyłes donos. I na swoją firmę.
Jak ZTM wynagrodzi mi czas straconych moich przerw? Dziś na 510 w plecy.. to Stawki, to Nowolipki i Centralny - 20 i co? i jedź... i tak 8 h w kółko sam sobie jeździj. Popieram Flasha i taki mam zamiar też robić. 0 plakatów i 0 zatrzymywania się. Jak p[rzyjdzie raport to pójdziemy na konfrontację....