Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Ja ją zaproponowałem wraz ze 120 na Ostrobramskiej. Jedyne obiekcje dotyczyły tego, że wyciąłbym podobno świetnie funkcjonujące połączenie Zacisze - Dw. Wschodni.Bastian pisze:Za to nikt mu jej oficjalnie nie zaproponował. Nie chcieliśmy zbyt wiele gmerać.Emdegger pisze:Ale podmiana 169 i 120 podobała się za to koordynatorowi
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dodałbyś pasażerów ze 127, to by już nie było tak źle.rudy pisze:No ale jakoś zbyt dużej frekwencji Z-7 nie miało
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To jeszcze spróbuj ułożyć koordynację 500 i 527 raz przy metrze w stronę Bródna, drugi raz przy Żuromińskiej w stronę Bródna przy założeniu, że obie linie nie mają postojów na Skarbka tudzież Radosławie. Have fun!zap140 pisze:Moim zdaniem postoje na Radosławie są zbędne, dlatego że
1. Przy przelocie do 20-30 minut w jedną stronę lepiej dać jeden dłuższy postój po kółku niż dwa krótkie po półkursach
2. Zasadniczo po południu w stronę Radosława nie ma korków, dobrze ułożony czas przejazdu załatwi sprawę
3. W szczycie porannym jak jest "kibel" te 5 minut na Dzikiej i tak nie wystarczy
4. 508 i E-4 jeździły swego czasu jednopętlowo mimo iż było kryterium uliczne na Krasińskiego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A ja się zapytam dlaczego akurat 173 Jest coś planowane wobec tej linii w obecnym kształcieBastian pisze:2XX (173 ) NOWE WŁOCHY (lub URSUS-NIEDŹWIADEK) - Popularna - Al. Jerozolimskie - PL. NARUTOWICZA (lub gdzieś w Śródmieściu, np. PL. TRZECH KRZYŻY).
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
- Bastian
- Sułtan Maroka
Odsyłam do zeszłorocznego projektu wawerskiego, szeroko dyskutowanego na forumspan pisze:A ja się zapytam dlaczego akurat 173 Jest coś planowane wobec tej linii w obecnym kształcieBastian pisze:2XX (173 ) NOWE WŁOCHY (lub URSUS-NIEDŹWIADEK) - Popularna - Al. Jerozolimskie - PL. NARUTOWICZA (lub gdzieś w Śródmieściu, np. PL. TRZECH KRZYŻY).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
W ramach reformy wawerskiej miało wchłonąć 315 (i może 115) na odcinku Marysin-Wiatraczna i przepotwarzyć się w silną linię 137.span pisze:A ja się zapytam dlaczego akurat 173 Jest coś planowane wobec tej linii w obecnym kształcieBastian pisze:2XX (173 ) NOWE WŁOCHY (lub URSUS-NIEDŹWIADEK) - Popularna - Al. Jerozolimskie - PL. NARUTOWICZA (lub gdzieś w Śródmieściu, np. PL. TRZECH KRZYŻY).
I to by było bardzo dobre zważywszy na potoki kierowane w tym kierunku. Jasne...też doszedłem do pętli na Gocławku ( z Marysina) - trochę na podmęczeniu ale w tą 9 wsiadłempawcio pisze:W ramach reformy wawerskiej miało wchłonąć 315 (i może 115) na odcinku Marysin-Wiatraczna i przepotwarzyć się w silną linię 137.span pisze: A ja się zapytam dlaczego akurat 173 Jest coś planowane wobec tej linii w obecnym kształcie
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
Ale jeżdżenie w takcie 0-10-10-0 sensu nie ma za grosz.
PS. Zgodność przystanków wiele nie zmienia w sensie logicznym układanki. Albo wynikowa czasów kółka się zgodzi, albo nie. I tyle.
PS. Zgodność przystanków wiele nie zmienia w sensie logicznym układanki. Albo wynikowa czasów kółka się zgodzi, albo nie. I tyle.
Tak nie dokońca jest 0-10-10-0 z Gdańskiego popołudniu. Aczkolwiek przyznam, że najlepiej gdyby obie linie jeździły skoordynowane 5-5-5-5, a nie ptaszki w postaci 1 minuty odstępu 16:18 i 19 ( potem jest już znośnie ), ale i najgorzej też nie jest.pawcio pisze:Ale jeżdżenie w takcie 0-10-10-0 sensu nie ma za grosz.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ja mogę być pierwszy. Mam też nadzieję, że o ile Trasa W-Z będzie przeznaczona jedynie pod komunikację, to da się przeforsować 169 z Białołęki Wschodniej na DWW, 127 po trasie do Żaby i dalej do Dw. Wileńskiego, 527 skoordynowane, na przemian ze 169 do Dw. Wileńskiego i dalej przez Trasę W-Z do Pl. Bankowego (co 15 min w szczycie oba na przemian, o ile 169 pojechałoby na Skarbak z Gór) i rzecz jasna 527 przez Trocką lub Gilarską i Jórskiego (wtedy, wiadomo jest szybciej przez bus-pas, niż przez korek na św. Wincentego).Bastian pisze:Za to nikt mu jej oficjalnie nie zaproponował. Nie chcieliśmy zbyt wiele gmerać.Emdegger pisze:Ale podmiana 169 i 120 podobała się za to koordynatorowi
A nie lepiej przez Nowy Świat No chyba, że tak pojechałoby 118.Bastian pisze:Tak, jak na forum
127 BRÓDNO-PODGRODZIE - Bonifraterska - KP - Królewska - Emilii Plater - DWC.
Zacznijmy odkąd się zaczyna Zacisze: św. Wincentego, Kondratowicza (zachodnia strona), Młodzieńcza, Łodygowa, linia kolejowa, Kraśnicka, Fantazyjna, Gilarska, św. Wincentego...Emdegger pisze:tego, że wyciąłbym podobno świetnie funkcjonujące połączenie Zacisze - Dw. Wschodni.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.