Zmiany obsługowe - marzec 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Zmiany obsługowe - marzec 2010
Na "pińcetcztery" nowy rozkład od 1 marca.
Rzucił mi się w oczy pewien dziwoląg:
Z Dworca Centralnego odjazdy będą 14:28, 14:33, i tak jak do tej pory czas przejazdu w tych godzinach do Centrum Onkologii wynosił 34 minuty, tak teraz kurs o 14:28 ma 30 minut, a kurs 14:33 ma... 38 minut. Rzeczywiście już przed 15 warunki drogowe zmieniają się aż tak diametralnie?
Może faktycznie przy braku korków poprzedni rozkład był zbyt rozwleczony, a przy klopsie na Centralnym, w Alejach, na Żwirkach Marynarskiej i Puławskiej i tak był nie do zrealizowania, ale obawiam się, jak teraz będzie wyglądała jazda tym kursem 14:33.
Z Dworca Centralnego odjazdy będą 14:28, 14:33, i tak jak do tej pory czas przejazdu w tych godzinach do Centrum Onkologii wynosił 34 minuty, tak teraz kurs o 14:28 ma 30 minut, a kurs 14:33 ma... 38 minut. Rzeczywiście już przed 15 warunki drogowe zmieniają się aż tak diametralnie?
Może faktycznie przy braku korków poprzedni rozkład był zbyt rozwleczony, a przy klopsie na Centralnym, w Alejach, na Żwirkach Marynarskiej i Puławskiej i tak był nie do zrealizowania, ale obawiam się, jak teraz będzie wyglądała jazda tym kursem 14:33.
Popatrz, jaka franca!
To tylko taki jeden przypadek. Ogólnie czas wygląda całkiem dobrze. W Stronę Dworca w DŚ 504 dojedzie w 4 minuty szybciej. No i duży plus za wpisanie zjazdów/wyjazdów do/z zajezdni. No i chyba na 504 zostaje sama Woronicza oprócz jednego kursu nocnego.drapka pisze:Na "pińcetcztery" nowy rozkład od 1 marca.
No tak, gdzieś musi być ten "punkt przegięcia", tylko zastanawiam się czy dobrze, że jest on tak głęboki (8 minut przy odjeździe w odstępie 5 minut) i czy nie za wcześnie dochodzi dłuższy czas przejazdu. Ogólnie zgadzam się, że rozpiętość nawet 8-minutowa jest zgodna z warunkami na trasie, ale czy "wstrzelono się" z nią dobrze?Lukasz436 pisze:To tylko taki jeden przypadek
A paradoksem ubocznym jest to, że jak się spóźnisz na ostatni "szybki" kurs, to pomyślisz sobie, ze żadna strata, bo następny za 5 minut, a w efekcie kosztować to będzie minut 13 (przy podrózy do Onkologii)
Popatrz, jaka franca!
W grafikach na Kleszczowej jest 504 w dni powszednieLukasz436 pisze:To tylko taki jeden przypadek. Ogólnie czas wygląda całkiem dobrze. W Stronę Dworca w DŚ 504 dojedzie w 4 minuty szybciej. No i duży plus za wpisanie zjazdów/wyjazdów do/z zajezdni. No i chyba na 504 zostaje sama Woronicza oprócz jednego kursu nocnego.drapka pisze:Na "pińcetcztery" nowy rozkład od 1 marca.
A i chciałbym podziękować za zainteresowanie problemem jaki jakiś czas temu ZTMowi przedstawiłem odnośnie rozlazłego czasu przelotu na odcinku Centralny-CO i wprowadzenie korekt
Jakie brygady - dodatki??dzidek pisze:W grafikach na Kleszczowej jest 504 w dni powszednieLukasz436 pisze: To tylko taki jeden przypadek. Ogólnie czas wygląda całkiem dobrze. W Stronę Dworca w DŚ 504 dojedzie w 4 minuty szybciej. No i duży plus za wpisanie zjazdów/wyjazdów do/z zajezdni. No i chyba na 504 zostaje sama Woronicza oprócz jednego kursu nocnego.
A i chciałbym podziękować za zainteresowanie problemem jaki jakiś czas temu ZTMowi przedstawiłem odnośnie rozlazłego czasu przelotu na odcinku Centralny-CO i wprowadzenie korekt
Na pewno całodzienne. Co do reszty to jak sprawdzę to dam Ci znać.Lukasz436 pisze:Jakie brygady - dodatki??dzidek pisze:W grafikach na Kleszczowej jest 504 w dni powszednie