KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Websterek pisze:Napisz do ZTM, odpowiedzą Ci. -.-marekb pisze:Po co linię pchać w korki na Wincentego?
Może nie pomyślałeś, że 527 jest nie tylko dla Białołęki...Nie mówiąc o tym, że ostatnimi czasy korek na Wincentego jest znacznie krótszy, niż w apogeum...
Podczas budowy II linii "M" Wincentego zpewne będzie zakorkowana
marekb
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dokładnie, po to jest 500.person pisze:Kiedyś ZTM odpisywał w oficjalnej korespondencji, że również dla okolic TARGÓWKA-RATUSZ i ŻUROMIŃSKIEJ. Choć w sumie od czasu podbicia częstotliwości 500 na pewno jej rola zmalała na Bródnie...
Tak? I derbianie na Bródno bądź do 145 przesiadaliby się, wracając z DWG?SławekM pisze:Jakby miała być tylko do Białołęki to powinna się zwać E-7 z przystankami na Białołęce jak teraz, potem CH Targówek a następny Dw. Gdański i CH Arkadia
Przystanki na Bródnie itp. są także celem podróży dla mieszkańców Białołęki, jadących choćby do szkoły, do lekarza itp.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dla Bródna, mam tu na myśli okolice ZP Żuromińska, oraz ZP Św. Wincentego i Targówek Ratusz ). Trochę osób do Arkadii jeździ, nie mówiąc o powrotach do domu w wieczornym szczycie.Bastian pisze:A dla kogo?
EDIT.
Widzę, że ja nie musiałem Bastianie Ci tłumaczyć, ale dobra.
Nie machaj mi tu paluszkiem, bo gówno wiesz o Wincentego. Więc, z łaski swojej się nie wypowiadaj. Wincentego miało być zakorkowane przy ograniczeniu ruchu na TT. Owszem ulica była zakorkowana, ale była...Wiele osób odkryło skrót przez Zacisze, z którego ja osobiście korzystam jak jadę na 8. Jadąc na 7:15, bądź 8:50 do szkoły, nie muszę objeżdżać Wincetego, bo jest po prostu luźno. Nie mówiąc, o tym że część osób zrezygnowała z racji wcześniejszych korków.marekb pisze:
Budowa M2 będzie miała wpływ na ruch na uliczkach Zacisza domkowego, a nie Wincentego.
Websterek pisze:Nie machaj mi tu paluszkiem, bo gówno wiesz o Wincentego. Więc, z łaski swojej się nie wypowiadaj. Wincentego miało być zakorkowane przy ograniczeniu ruchu na TT. Owszem ulica była zakorkowana, ale była...Wiele osób odkryło skrót przez Zacisze, z którego ja osobiście korzystam jak jadę na 8. Jadąc na 7:15, bądź 8:50 do szkoły, nie muszę objeżdżać Wincetego, bo jest po prostu luźno. Nie mówiąc, o tym że część osób zrezygnowała z racji wcześniejszych korków.marekb pisze:
Budowa M2 będzie miała wpływ na ruch na uliczkach Zacisza domkowego, a nie Wincentego.
Żebyś się nie zdziwił
Być może 527 w czasie budowy II linii metra powinno pojechć Młodzieńczą lub Smrytanka do Rdzymińskiej i buspasem do M Ratusz. Jeżeli Samarytnka, to może 120 Trocką, Borzymowską, a 140 skrócone do Targówka?
marekb
Sęk w tym, że wszystkie 30 mogących obsługiwać 306 jest już zajętych.chester pisze:Nie, skoro jako 306 robi tylko jeden półkurs (i to nawet niepełny, OIDP) to po prostu mogliby wysłać któregoś mobilisowego U12.bartoni722 pisze:To jest BWL z 306, ale mogli to rzeczywiście połączyć z czymś innym(107,209).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Aha, bo Białołęce nie wolno mieć celów podróży na Bródnie?SławekM pisze:Jakby miała być tylko do Białołęki to powinna się zwać E-7 z przystankami na Białołęce jak teraz, potem CH Targówek a następny Dw. Gdański i CH ArkadiaBastian pisze: A dla kogo?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Beznadziejny pomysł. 120 ma żałosną częstotliwość, a zysk z pominięcia przystanków na Bródnie byłby dla 527 niemal żaden. To już E-6 miało więcej sensu (niewiele więcej przy tym).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Niestety tego się właśnie obawiam. Chociaż bardziej prawdopodobne jest zakorkowanie św. Wincentego za Gilarską, od cmentarza, w stronę Ronda Żaba.Websterek pisze:Budowa M2 będzie miała wpływ na ruch na uliczkach Zacisza domkowego, a nie Wincentego.
527 jadące przez Gilarską i Samarytankę i tak by nie miało znaczenia dla tej części Zacisza, bo znając życie by się nie zatrzymywało na trasie objazdowej. Więc 120 nie ma szans na całe szczęście na zmianę trasy na Zaciszu. Ba. Jego rola po rozpoczęciu budowy metra może wzrosnąć, więc najbardziej pożądaną zmianą w trasie byłoby przetrącenie na Bródno, z którego na Białołękę można byłoby wtedy wycofać 169.marekb pisze:Być może 527 w czasie budowy II linii metra powinno pojechć Młodzieńczą lub Smrytanka do Rdzymińskiej i buspasem do M Ratusz. Jeżeli Samarytnka, to może 120 Trocką, Borzymowską, a 140 skrócone do Targówka?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.