Czasy przejazdu

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 mar 2010, 10:15

Cypis pisze:Nie wiem, kto i czy w ogóle w ZTM sprawdza karty, ale nazwisko referenta Radosława Kuli zapamiętam.
Karty kierowców do sekcji rozkładów jazdy nie trafiają. Podstawowym źródłem korekt przyspieszających czasów przejazdu jest ten temat.
Cypis pisze:Nie dość, że nie zna podstawowych przepisów dotyczących transportu i komunikacji
Możesz wyjaśnić w jakim zakresie?
Cypis pisze:A niejaki pan Leszek Ruta takie coś jak rozkład 527 zatwierdza
W żadnym wypadku.
Cypis pisze:a pana referenta Radosława Kulę zatrudnia
Formalnie tak, faktycznie w życiu go na oczy nie widział. (To znaczy widział na opłatku, ale na pewno i tak nie kojarzy).
Abstrahując od tego, że wymieniona przez Ciebie osoba wcale nie układała ani rozkładu, ani czasu przejazdu. Przygotowywała i stemplowała tylko papiery do zezwolenia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 13 mar 2010, 10:34

Cypis pisze:Czego jeszcze nie rozumiesz?
To chyba ty czegoś nie rozumiesz. Nevermind.
Cypis pisze:Niemniej - napisz swoje uwagi - powtarzam - KONKRETNIE. Podyskutujemy.
Moje obserwacje są z grudnia i jedyne co ci mogę konkretnie powiedzieć to to, że czas jest za długi generalnie wieczorem (po 20) w obie strony praktycznie wszędzie.
Gdy tylko będę miał okazję zapoznać się ponownie bliżej z 186, zwrócę szczególną uwagę na konkretne odcinki i ci to zaprezentuję dokładnie.

Awatar użytkownika
Cypis
Kontakt:

Post autor: Cypis » 13 mar 2010, 13:58

Glonojad pisze:A jakie jest Twoje imię i nazwisko cwaniaczku? Czy masz uprawnienie do ujawniania danych osobowych szeregowych pracowników?
Marcin Kantorek. Masz rację, że taki tekst powinien być podpisany. Zwykle podpisuję się wszędzie, zapomniałem, że na forum nie dzieje się to automatycznie. Już poprawiam.

O jakich danych osobowych szeregowych pracowników mówisz?

Reszta (@Pawcio) jutro.
Zapraszam na pokład!

Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz
- 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11

Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 mar 2010, 14:00

Cypis pisze:O jakich danych osobowych szeregowych pracowników mówisz?
Tych, których podałeś.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 13 mar 2010, 16:43

pawcio pisze:Podstawowym źródłem korekt przyspieszających czasów przejazdu jest ten temat.
Jakoś nie zauważamy tego. 148, 186, 709, 187, 174 - przykłady mógłbym mnożyć, powyższe podałem bez zbędnego namysłu.

[ Dodano: |13 Mar 2010|, 2010 16:49 ]
Aha, przepraszam, jeśli w stronę Sadyby 189 jest +11, to chyba również coś nie tak jest z rozkładem. Znam nr tego kierowcy, choć oczywiście go nie podam. Najważniejsze, że to nie byłem ja, bo wtedy od razu byłoby "levar nie patrzył na nic tylko, [cytując deserta_eag], <<zapierdalał>>" ](*,) . A ten kierowca po prostu nie patrzył na wyświetlacz. Gdy spojrzał to się przeraził, odstał kilka min. a i tak na Sadybę dojechał +9. Czy to jest normalne? Czy tak ma wyglądać KM i jej atrakcyjność (bo przecież porządny kierowca powinien odstać!)? Ile razy można w kółko klepać to samo jak mantrę? :niewiem:

[ Dodano: |13 Mar 2010|, 2010 16:52 ]
Cypis pisze:A niejaki pan Leszek Ruta takie coś jak rozkład 527 zatwierdza, a pana referenta Radosława Kulę zatrudnia. Też ciekawe...
Widać nie znasz realiów pracy ZTM. To, że Ruta jest dyrektorem wcale nie znaczy, że zatwierdza każdą "pierdołę".

[ Dodano: |13 Mar 2010|, 2010 16:55 ]
pawcio pisze:Abstrahując od tego, że wymieniona przez Ciebie osoba wcale nie układała ani rozkładu, ani czasu przejazdu. Przygotowywała i stemplowała tylko papiery do zezwolenia.
Czasem Szamot jest podpisany na rozkładach dziennych, których nie układa ;-) .

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 13 mar 2010, 16:59

levar pisze:Aha, przepraszam, jeśli w stronę Sadyby 189 jest +11, to chyba również coś nie tak jest z rozkładem. Znam nr tego kierowcy, choć oczywiście go nie podam. Najważniejsze, że to nie byłem ja, bo wtedy od razu byłoby "levar nie patrzył na nic tylko, [cytując deserta_eag], <<zapierdalał>>" . A ten kierowca po prostu nie patrzył na wyświetlacz. Gdy spojrzał to się przeraził, odstał kilka min. a i tak na Sadybę dojechał +9. Czy to jest normalne? Czy tak ma wyglądać KM i jej atrakcyjność (bo przecież porządny kierowca powinien odstać!)? Ile razy można w kółko klepać to samo jak mantrę?
No tak, ale zaraz i tak ktoś odpisze, że jak to - przecież kierowca jest robotem i nie ma prawa się zagapić.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 13 mar 2010, 18:34

levar pisze:Nie powiem ile kiedyś zajechałem na Lotnisko przyśpieszony :neutral:
Jesteś beznadziejny pisząc takie teksty nieprawdaż. A później jeszcze masz pretensję, że każdy publicznie na forum Cię obśmiewa. Zlituj się nad sobą chłopie, gdyby twoi koledzy z pracy widzieli to co wypisujesz na forum nie dali by Ci żyć (-(

[ Dodano: |13 Mar 2010|, 2010 18:37 ]
pawcio pisze:Karty kierowców do sekcji rozkładów jazdy nie trafiają. Podstawowym źródłem korekt przyspieszających czasów przejazdu jest ten temat.
Czemu nie trafiają ? Lepszym źródłem informacji od kart kierowców jest jakiś temacik na forum, gdzie w większości levar przechwala się i narzeka jednocześnie ile to on był przed czasem na danym przystanku i jakie katorgi przeżywał, bo musiał odczekać ten + ;]

[ Dodano: |13 Mar 2010|, 2010 18:40 ]
dzidek pisze:Chciałbym zaapelować do ZTMu o korektę czasu przejazdu na 148. Miałem tę linię i muszę przyznać, że o ile w szczycie B jeździło się bardzo dobrze tak już wczesnym i późnym wieczorem tragicznie wolno. Zasadniczo wieczorem jest z 5-8 min do ścięcia z obecnego czasu przejazdu a szkoda bo jak pochwaliłem czas przejazdu to kolejnymi kursami było go już o dużo za dużo :/
Wydaje mi się Konradzie, że to walka z wiatrakami. Tobie przeszkadza ten czas przejazdu(twoje sugestie-jesteś świeżym kierowcą i całkiem logicznym stanem rzeczy jest fakt, że preferujesz raczej dynamiczny styl jazdy). Ale przecież stu innymi kierowcą taki rozkład pewnie będzie odpowiadał, a znowu stu takim jak Levar zdecydowanie nie, więc... O-)

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 13 mar 2010, 20:06

Santos pisze:Zlituj się nad sobą chłopie, gdyby twoi koledzy z pracy widzieli to co wypisujesz na forum nie dali by Ci żyć
Santos pisze:levar przechwala się i narzeka jednocześnie ile to on był przed czasem na danym przystanku i jakie katorgi przeżywał, bo musiał odczekać ten + ;]
Santos pisze:znowu stu takim jak Levar zdecydowanie nie, więc... O-)
Masz jakąś fobię? Jechałeś kiedykolwiek z levarem?
Obrazek

reserved

Post autor: reserved » 13 mar 2010, 20:06

Santos... gdzie nie wejdę to kogoś objeżdżasz... :D potrafisz napisać normalny post nie obrażając nikogo?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 mar 2010, 22:24

levar pisze:Czasem Szamot jest podpisany na rozkładach dziennych, których nie układa ;-) .
Szamot by się bawił w papierologię stosowaną do nieswojego rozkładu? Jakoś nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Za dużo ma roboty własnej, by jeszcze za kogoś odwalać.
levar pisze:Jakoś nie zauważamy tego. 148, 186, 709, 187, 174 - przykłady mógłbym mnożyć, powyższe podałem bez zbędnego namysłu.
Myślisz, że rozkłady wymienia się od pierwszego wpisu? Ja do 411 przymierzałem się dobre pół roku, by zrobić korektę i nie zdążyłem, bo zawsze było coś ważniejszego do zrobienia. W sekcji rozkładów jazdy naprawdę jest od cholery roboty i na ogół człowiek zastanawia się, jak by to użyć jakiegoś starego rozkładu, by rozkłady poszły do MZA na 23 a nie 28, a nie o tym, czy tu zdjąć minutkę czy tam.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 14 mar 2010, 6:00

Santos pisze:Jesteś beznadziejny pisząc takie teksty nieprawdaż.
A Ty jesteś beznadziejny, bo nie umiesz pisać po polsku.
Santos pisze:stu innymi kierowcą
maciej180 pisze:Masz jakąś fobię? Jechałeś kiedykolwiek z levarem?
Jechał i byłem wtedy opóźniony, więc nie skomentuję jego tekstów :D .
reserved pisze:Santos... gdzie nie wejdę to kogoś objeżdżasz... :D potrafisz napisać normalny post nie obrażając nikogo?
Nie potrafi, taka jego natura. Tylko mnie akurat takie "obrazy" w ogóle nie ruszają... :dance:
pawcio pisze:Szamot by się bawił w papierologię stosowaną do nieswojego rozkładu? Jakoś nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Za dużo ma roboty własnej, by jeszcze za kogoś odwalać.
Gdzieś na pewno widziałem. Ale szczegółów już nie pamiętam.

dzidek

Post autor: dzidek » 14 mar 2010, 8:07

pawcio pisze:Myślisz, że rozkłady wymienia się od pierwszego wpisu?
To fakt :) Walka o 504 też trwała od niepamiętnych czasów ;)
Ja w takim razie jeszcze raz apeluję i proszę o skrócenie czasów przejazdu na 148 i N32 bo są fatalne. Przynajmniej o kilka minut.

[ Dodano: |14 Mar 2010|, 2010 08:25 ]
Santos pisze: Tobie przeszkadza ten czas przejazdu(twoje sugestie-jesteś świeżym kierowcą i całkiem logicznym stanem rzeczy jest fakt, że preferujesz raczej dynamiczny styl jazdy). Ale przecież stu innymi kierowcą taki rozkład pewnie będzie odpowiadał, a znowu stu takim jak Levar zdecydowanie nie, więc... O-)
Z rozmów z kolegami i koleżankami na Kleszczowej mogę Ci potwierdzić, że nikt z nich nie lubi linii gdzie o 22 jedzie się 30 - 40 km/h by być o czasie. Nie chodzi mi o jazdę na łeb na szyję i na późnych zielonych ale o normalną jazdę z prędkością do 50 km/h i braku konieczności odstawania na przystankach późnym wieczorem. Jeśli przykładowo po godzinie 22 autobus 148 między przystankami Herbsta (nż) a Poleczki jedzie 3 minuty! a dalej każdy warunkowy przystanek ma po 1 minucie mimo iż mało osób zatrzymuje autobus na ulicy Poleczki późnym wieczorem to można złapać ładne przyspieszenie.

Albo lepszy przykład jeżeli linia 148 jedzie o godzinie 17 kiedy są korki z Lotniska do przystanku Arbuzowa (prawie połowę trasy) z takim samym czasem przejazdu co o godzinie 22 to czy nie jest to chore? Szczególnie, że przy obecnym rozkładzie w szczycie na Wiatrak zajechałem na -6 czyli pomyślcie co się dzieje jak się jedzie wieczorem wg czasu przejazdu obowiązującego w godzinach szczytu!

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 14 mar 2010, 10:19

Brawa dla osoby układającej rozkład 195 w DS, jest po prostu idealny :) Nie trzeba się ślimaczyć, a momentami nawet jechać z pełną prędkością Solarisa ;)

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 14 mar 2010, 11:30

I brawo dla osoby, która stworzyła 122 w DS. Jest akurat.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 14 mar 2010, 11:35

...pomijając czas przelotu z Narwiku do Górczewskiej w kierunku Górczewskiej :P

Zablokowany