Kolej na kolej - czyli Kolejowe ABC
Moderator: JacekM
Przy poważnych awariach bywały takie przypadki (ja kojarzę), że niektóre pociągi wysyłano na Gdański (w przypadku, kiedy jednocześnie coś się działo na podmiejskiej). W okolicy 2000 roku doszedł remont wiaduktu na Żelaznaj, wtedy chyba planowo na Gdańskim co-nieco lądowało.
To z tego powodu. Nie zapomnę tych kolejek przy kasach, tylu ludzi i taksówek pod dworcem. Przyjechałem na Gdański a tu takie coś i do dziś zastanawiałem się co się działo.przewoz pisze:Przy poważnych awariach bywały takie przypadki (ja kojarzę), że niektóre pociągi wysyłano na Gdański (w przypadku, kiedy jednocześnie coś się działo na podmiejskiej). W okolicy 2000 roku doszedł remont wiaduktu na Żelaznaj, wtedy chyba planowo na Gdańskim co-nieco lądowało.
- kulikowski
- kulikowski
chodzi mi o podstawowe dane typu rok założenia, lokalizacja (ew. mapka), powierzchnia obiektu, jacy przewoźnicy korzystają, typy taboru stacjonującego, przybliżona liczba pojazdów (wagonów/lokomotyw/zespołów trakcyjnych/szynobusów) itp.
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88
- humptyangel
- Kontakt:
Napisz do przewoźników - dotrzymasz dane poza Cargo, które uważa, iż liczba ET-22 to tajemnica handlowa. Ba, powiem więcej - o dane były potrzebne do opracowania dla PLK.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Może ktoś będzie wiedział.
Przyuważone dziś na trasie na Żyrardów. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem a jeżdżę o tej samej porze w każdy poniedziałek
Chwilę przed 17tą przez Zachodni przejechały w stronę Łodzi dwa ed74(drugi miał numerek 009). Oczywiście puste i bez zatrzymania się O 20.20 przyjechało toto z powrotem na Zachodni z kierunku Łodzi. Co to było? Podsył do Łodzi? Dlaczego bez pasażerów? No chyba, że za coś zepsutego
W kierunku Łodzi również, widziane w Pruszkowie, ok. 21.45 dwa kible. Jakieś AKM ciągnęło kibla bez drzwi po torach dalekobieżnych. Co to mogło być?
Przyuważone dziś na trasie na Żyrardów. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem a jeżdżę o tej samej porze w każdy poniedziałek
Chwilę przed 17tą przez Zachodni przejechały w stronę Łodzi dwa ed74(drugi miał numerek 009). Oczywiście puste i bez zatrzymania się O 20.20 przyjechało toto z powrotem na Zachodni z kierunku Łodzi. Co to było? Podsył do Łodzi? Dlaczego bez pasażerów? No chyba, że za coś zepsutego
W kierunku Łodzi również, widziane w Pruszkowie, ok. 21.45 dwa kible. Jakieś AKM ciągnęło kibla bez drzwi po torach dalekobieżnych. Co to mogło być?
Widziałem ten skład na Centralnym - wygaszony całkowice, prawdopodobnie z serwisem na pokładzie - około 13.30. Prawdopodobnie awaria. Ale długo tam stali jak widać.Michał W. pisze:Chwilę przed 17tą przez Zachodni przejechały w stronę Łodzi dwa ed74(drugi miał numerek 009). Oczywiście puste i bez zatrzymania się
Bez drzwi? Może z otwartymiMichał W. pisze:Jakieś AKM ciągnęło kibla bez drzwi po torach dalekobieżnych.
Podział znajdziesz w instrukcji PKP PLK SA pod numerem Id-12 (dawne D-29, czyli wykaz linii kolejowych, łącznic i torów łączących), a konkretnie w załączniku do tej instrukcji.
Linia 20 (Warszawa Główna Towarowa - Warszawa Praga) jest linią pierwszorzędną na całej długości (według starego D-29, w domu nie mam Id-12).
Linia 20 (Warszawa Główna Towarowa - Warszawa Praga) jest linią pierwszorzędną na całej długości (według starego D-29, w domu nie mam Id-12).
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale przez Wolę? Czy na pewno nie przez Jelonki?chester pisze:Linia 20 (Warszawa Główna Towarowa - Warszawa Praga) jest linią pierwszorzędną na całej długości
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow