I gdyby nie było biletomatów, nie kupiłbyś nigdzie biletu?Adam G. pisze: zdarza się, że nagle muszę/chcę gdzieś jechać poza miasto, a mam kartę na jedną strefę.
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Gdzie znajduje się ten rejon miasta, gdzie wszystkie kioski są pozamykane w weekendy?Adam G. pisze:I taka sytuacja może się zdarzyć. W soboty, niedziele czy wieczorami bywa to naprawdę trudne.
Ujmę to wprost: jeżeli żadnemu handlarzowi nie opłaca się handlować biletami (i nie tylko) w weekendy, to znaczy, że nie ma popytu i stawianie biletomatu nie ma większego sensu.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
A ja z innej beczki: wczoraj miałem wreszcie okazję zobaczyć zamontowany biletomat w solarisie alpino. I nie wiem, czy nie wolałbym jazdy na gapę, bo obawiam się, ze próba wyciągnięcia biletu i reszty z przegródki na dole, gdyby na siedzeniu obok siedziała dama, może zakończyć się natychmiastowym strzałem w pysk... Kto to w ogóle wymyslił, że kupowanie biletu w automacie musi się wiązać z majstrowaniem innemu pasażerowi w okolicach ud?
Popatrz, jaka franca!
Albo oferowane marże są za niskie.fik pisze:Ujmę to wprost: jeżeli żadnemu handlarzowi nie opłaca się handlować biletami (i nie tylko) w weekendy, to znaczy, że nie ma popytu
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
"Wszędzie". Pokaż mi czynny kiosk w niedzielę o 16:00 nie przy stacji metra/dworcu.fik pisze: Gdzie znajduje się ten rejon miasta, gdzie wszystkie kioski są pozamykane w weekendy?
Jeszcze nie widziałem kiosku sprzedającego bilety minutowe. Wycofać te bilety chciałbyś? Od momentu wprowadzenia biletów 20- i 40-minutowych praktycznie nie używam jednorazowych, dzięki ich wprowadzeniu ostatnia podwyżka była dla mnie obniżką...Ujmę to wprost: jeżeli żadnemu handlarzowi nie opłaca się handlować biletami (i nie tylko) w weekendy, to znaczy, że nie ma popytu i stawianie biletomatu nie ma większego sensu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ale zdajesz sobie sprawę, że pasażerów, na których konieczność podóży spada nagle po 20 w niedzielę, mamy ułamek promila? Dla tych ludzi mamy stawiać biletomaty (po 100 tysi sztuka) na każdym rogu?Adam G. pisze:Ile widziałeś kiosków czynnych w Warszawie np. po 20 w niedziele?
W promieniu 500m od mojego miejsca zamieszkania mam trzy punkty sprzedaży biletów czynne co najmniej do 20 w niedzielę, w tym jeden całodobowy.MichalJ pisze:"Wszędzie". Pokaż mi czynny kiosk w niedzielę o 16:00 nie przy stacji metra/dworcu.
MichalJ pisze:Jeszcze nie widziałem kiosku sprzedającego bilety minutowe.
Ależ skad, zróbmy coś przeciwnego. Niech bilety będzie mozna kupowac tylko na Senatorskiej. Bedzie tanio, nie trzeba będzie płacic za dystrybucję czy biletomaty a porządny obywatel przecież będzie mogł raz do roku sobie kupic biletów na zapas.hafilip84 pisze:Ja wiem! Umieśćmy biletomat w każdej klatce każdego bloku!!! A na osiedlach domków na każdym skrzyżowaniu i co 150 metrów na ulicach jeśli skrzyżowania są w większej odległości (drogi gruntowe - 250 metrów)...
OJP...
- fik
- Naczelne Chamidło
I półnagie hostessy niezależnie od pory roku!hafilip84 pisze:Ja wiem! Umieśćmy biletomat w każdej klatce każdego bloku!!! A na osiedlach domków na każdym skrzyżowaniu i co 150 metrów na ulicach jeśli skrzyżowania są w większej odległości (drogi gruntowe - 250 metrów)...
Te z alpino. A hostessa będzie na fotelu przy biletomacie siedziała. Nie w spodniach bynajmniej. Może nawet jakoś wtedy nikt nie zauważy tych napisów "automat nieczynny"...hafilip84 pisze:To oczywiste, ale po co im biletomaty?fik pisze:I półnagie hostessy niezależnie od pory roku!
Popatrz, jaka franca!
Korwinista.fik pisze:jeżeli żadnemu handlarzowi nie opłaca się handlować biletami (i nie tylko) w weekendy, to znaczy, że nie ma popytu i stawianie biletomatu nie ma większego sensu.
Prędzej nie sprzedają biletów w ogóle.MichalJ pisze:Jeszcze nie widziałem kiosku sprzedającego bilety minutowe.
W każdym razie bilety w pojazdach, jako zastąpienie sprzedaży u kierowców, uważam za lepszy pomysł.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- gregory5576
- Kontakt:
Tm pisze:Oto i dlaczego bilety w pojazdach, jako zastąpienie sprzedaży u kierowców, uważam za lepszy pomysł.
Popieram
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |10 Maj 2010|, 2010 18:24 ]
Korekta tagów.