Może brakuje ludzi do kierowania na objazdy, hm? Mało to dzisiaj jest zmian tras na mieście?dzidek pisze:Może ktoś mi wyjaśnić czemu mają służyć te wstrzymania ruchu na w/w liniach?
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Ktos pisał, że na trasie objazdowej Solidarności na Swiętokrzyskiej była naklejka 161, czyżby 161 było faworyzowane? Bo od kiedy tu mieszkam, nigdy nie widziałem 161 tylko 137, 135, tak samo 115 nie wiem co tam robi..31) w godz. 16:30 – 18:30 Parafia pw. Najczystszego Serca Maryi – Olszynka Grochowska
Trasa procesji: wyjście z kościoła pw. Najczystszego Serca Maryi – ul. Chłopickiego –
ul. Osowska – ul. Wspólna Droga – ul. Grochowska (boczna jezdnia) – ul. Chłopickiego – powrót do kościoła pw. Najczystszego Serca Maryi.
Mogą wystąpić krótkotrwałe wstrzymania ruchu kołowego dla linii: 115, 137 i 161
przstańcie z opcją you w podpisie 
W sumie to nie wiem, czy tak miał wyglądać objazd, czy raczej były to zagubione owieczki, ale dziś ok. 11:30 część kierowców linii z Traktu stosowała wersję trasy: Miodowa - ślimak - Trasa WZ - Pl. Bankowy - Marszałkowska - Świętokrzyska - Jasna - ...
Czyli rozumiem, że skręt w lewo w Świętokrzyską już jest dozwolony
Czyli rozumiem, że skręt w lewo w Świętokrzyską już jest dozwolony
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
A może jednak nie brakuje? Dziś co prawda nie od początku a dopiero od momentu pojawienia się procesji na Pruszkowskiej pojawił się NR ZTM w nieoznakowanej Toyocie i panowie z ZTM siedzieli sobie w najlepsze w aucie podczas gdy autobus stał w zatrzymaniu. Kolega z Kleszczowej się wkurzył i uwaga z ulicy Pruszkowskiej skręcił Neoplanem w Jasielską i nią dojechał do Korotyńskiegoperson pisze:Może brakuje ludzi do kierowania na objazdy, hm? Mało to dzisiaj jest zmian tras na mieście?dzidek pisze:Może ktoś mi wyjaśnić czemu mają służyć te wstrzymania ruchu na w/w liniach?
Panowie z ZTM dopiero widząc co zrobił kierowca kilka minut później ruszyli się na skrzyżowanie i tak samo skierowali kolejnego Neoplana. Szkoda, że nie wpadli na to wcześniej albo nie ustawili się na Żwirki/Pruszkowska i od razu nie pokierowali autobusów do Racławickiej! Wówczas byśmy uniknęli opóźnień. W sumie to nie wiem po co oni ustawili się w takim miejscu
Co do opóźnień na Dickensa to linie 186,157 czy 512 miały po ok.15-20 min w plecy bo stały w zatrzymaniu
-
bartoni722
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
We Włochach tuż po 12 jedno 194 jadące w kierunku cm. Wolskiego zdecydowało się skręcić w lewo w Rybnicką przy kościele. Podejrzewam, że później pojechało prosto do Globusowej 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
ZTM pisze:Jednokierunkowa zmiana trasy linii 727
od 07.06.2010 (poniedziałek) do 07.09.2010 (wtorek)
Autobusy linii 727 jadące w kierunku krańców GŁOSKÓW-SZKOŁA i CM. POŁUDNIOWY zostaną skierowane na trasę objazdową.
Od skrzyżowania ulic Puławska / Chyliczkowska / Jana Pawła II autobusy tej linii pojadą ulicami:
Jana Pawła II – Wojska Polskiego –Sienkiewicza i dalej bez zmian.
Na trasie objazdowej uruchomione zostają dodatkowe przystanki:
na ul. Wojska Polskiego po skręcie z ul. Jana Pawła II
– WOJSKA POLSKIEGO 53
na ul. Wojska Polskiego przed ul. Sienkiewicza
– KOLEJKA PIASECZYŃSKA 51
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
URZĄD MIASTA 01;
KOLEJKA PIASECZYŃSKA 01.
- Solaris U10
ZTM pisze:Utrudnienia w ruchu na ulicy 11 Listopada dla linii 169, N14 i N64
od 04.06.2010 (piątek) do 07.06.2010 (poniedziałek)
Linie 169, N14 i N64 zostaną skierowane na trasy objazdowe (tylko w jednym kierunku):
169 DW. WSCHODNI /KIJOWSKA/ – Kijowska – Targowa – Ratuszowa – 11 Listopada – ... – BRÓDNO-PODGRODZIE;
N14 DW. CENTRALNY – ... – al. Zieleniecka – Targowa – Ratuszowa – Inżynierska – Stalowa – ... – BRZEZINY;
N64 DW. CENTRALNY – ... – al. Zieleniecka – Targowa – Ratuszowa – Inżynierska – Stalowa – ... – MARCELIN / PŁYTOWA;
Obowiązują następujące przystanki zastępcze:
INŻYNIERSKA 06 – dla linii 169 jako stały oraz linii N14 i N64 jako warunkowy;
BRÓDNOWSKA 04 (tramwajowy) – dla linii 169 jako stały.
Czasowo zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
INŻYNIERSKA 02;
BRÓDNOWSKA 02.
Powodem zmian jest remont nawierzchni bitumicznej jezdni ulicy 11 Listopada (odc. Targowa – Strzelecka).
- Solaris U10
- kulikowski
Parę uwag dot. organizacji komunikacji związanej z uroczystościami beatyfikacji ks. Popiełuszki:
- zasilenie głównych linii jest dobym pomysłem, aczkolwiek:
- 2 warianty tras linii 127, 160 i 527,
- 3 warianty trasy linii 125,
- 4 warianty trasy linii 190
mogą wprowadzić dezorientację wśród pasażerów, w szczególności pielgrzymów.
IMO lepiej było uruchomić jakieś okazjonalne linie (np. na wzór papieskich?) zamiast wariantów tras linii (wariant = nr linii).
- zasilenie głównych linii jest dobym pomysłem, aczkolwiek:
- 2 warianty tras linii 127, 160 i 527,
- 3 warianty trasy linii 125,
- 4 warianty trasy linii 190
mogą wprowadzić dezorientację wśród pasażerów, w szczególności pielgrzymów.
IMO lepiej było uruchomić jakieś okazjonalne linie (np. na wzór papieskich?) zamiast wariantów tras linii (wariant = nr linii).
Jest świadom.MichalJ pisze:Czy ZTM jest świadom procesji z relikwiami ks. Popiełuszki do ŚOB?
W tym samym celu, w którym była zamknięta po 'smoleńskiej' mszy - aby tłum idący w stronę Pragi mógł maszerować w spokoju, zamiast szturmować pojazdy/blokować ich przejazd...(I właściwie po co ma być zamykana trasa WZ?)
Po pierwsze - wiele rzeczy jest/może być robione na polityczne zamówienie.levar pisze:"Znowu ZTm-owi się w dupie poprzewracało i myśli,że w kij ludzi będzie <lol2>"
Po drugie - akurat w tym przypadku spodziewałbym się większej ilości niż przy smoleńskiej mszy; ilość zapowiedzianych autokarów mówi sama za siebie.
Po trzecie - gdyby się ZTMowi nie "poprzewracało" i na plac Piłsudskiego przybyłyby tłumy, które później sparaliżowałyby miasto, to wszyscy narzekaliby, jaki to ZTM był głupi, bo nie przewidział czegoś "oczywistego"