A co jak nie mieszkasz kolo petli? Z reszta poczytaj sobie jakie sa opoznienia na lini 700 w Warszawie. A nastepnie zastanow sie ile trzeba czekac na autobus. W duzym czy nawet srednim miescie nie ma najmniejszych szans na punktualnosc autobusow.Delfino pisze:Mimo wszystko fajnie jest sobie wsiąść na pętli, wziąć książkę, albo nawet przespać i wysiąść od razu u celu.
[Kielce] Ciągle powstają nowe linie
Moderator: JacekM
Nie zawsze się da.Delfino pisze:Kwestia dogadania się z pracodawcą.
To ja już wolę się 3 razy przesiąść, niż czekać 50 minut na autobus bezpośredni...Delfino pisze:To wygodniejsze niż 3 przesiadki nawet, jeśli miałoby być o parę minut dłuższe.
Choć trzy przesiadki, to niekoniecznie. W mieście wielkości Kielc jedna przesiadka, max dwie...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Byłem jak raz w Kielcach.
Komunikacja jeździ punktualnie (no, 2 min. przed czasem raz zauważyłem...) i na głównych trasach w śródmieściu często, w wozach są automaty biletowe, bilet jednorazowy jest też godzinnym, bilety są tanie.
Ale: na Grunwaldzkiej miałem do wyboru 37 linii autobusowych. Babciu ratunku.
Albo przejazd z Jagiellońskiej/Karczówkowska na Warszawską. Sobota. Do wyboru dwie linie, najpierw trzynastka: 15.14, 15.55, 16.30, 17:08. Tak sobie, ale dość regularnie. Ale zaraz, jest jeszcze 49:
15.55(sic!), 17:03. Pięknie.
Nie znalazłem wyszukiwarki połączeń.
Komunikacja jeździ punktualnie (no, 2 min. przed czasem raz zauważyłem...) i na głównych trasach w śródmieściu często, w wozach są automaty biletowe, bilet jednorazowy jest też godzinnym, bilety są tanie.
Ale: na Grunwaldzkiej miałem do wyboru 37 linii autobusowych. Babciu ratunku.
Albo przejazd z Jagiellońskiej/Karczówkowska na Warszawską. Sobota. Do wyboru dwie linie, najpierw trzynastka: 15.14, 15.55, 16.30, 17:08. Tak sobie, ale dość regularnie. Ale zaraz, jest jeszcze 49:
15.55(sic!), 17:03. Pięknie.
Nie znalazłem wyszukiwarki połączeń.
Jeśli rzekomo dla każdych dwóch przystanków różnych od siebie istnieje linia je łącząca, to wyszukiwarka niepotrzebnaMichalJ pisze:Nie znalazłem wyszukiwarki połączeń.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Nowa linia w Kielcach: Miejska komunikacja już od marca wraca do centrum Kielc. Przystanek na Rynku
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jakby co, to od 5 sierpnia ruszyła NOWA linia 3.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Poszperałem sobie troszkę po tej komunikacji kieleckiej...
Swoją drogą śmiać mi się chce z tego:
Swoją drogą śmiać mi się chce z tego:
Informujemy, że z uwagi na prowadzone roboty na odcinku ul. Batalionów Chłopskich od skrzyżowania z ul. Malików do pętli autobusowej na Batalionów Chłopskich od dnia 18.07.2013r. do odwołania linia nr 37 będzie kursować na skróconej trasie do przystanku Malików pętla w wyznaczonych godzinach i dniach:
[...]
Jednocześnie informujemy, że od poniedziałku do piątku w godzinach zamknięcia wykonawca zobowiązał się do zapewnienia transportu zastępczego w postaci BUSA kursującego od pętli autobusowej na Batalionów Chłopskich do pętli na Malikowie.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,126461 ... anie_.htmlRozkłady jazdy autobusów MPK od ponad tygodnia są nieaktualne, zarówno te w internecie, jak i na przystankach. Kielecki Rzecznik Osób Niezmotoryzowanych interweniował już w urzędzie, ale Zarząd Transportu Miejskiego tłumaczy, że poprawek nie będzie. - Zanim zdążymy je wprowadzić, rozkłady zmienią się ponownie. To strata czasu i pieniędzy kielczan - tłumaczy wicedyrektorka instytucji.
I jeszcze jeden ciekawy fragment:
Oburzenia sytuacją nie kryje Barbara Damian, wicedyrektorka ZTM. - Skargę pisał ten, kto nie ma pojęcia, jak nasz system działa i ile czasu zajmuje zmiana tylu rozkładów - twierdzi. Tłumaczy, że od ubiegłego tygodnia inaczej kursuje prawie 40 linii, a każda z nich zatrzymuje się na kilkudziesięciu przystankach. - Potwierdzoną informację o zmianach w organizacji ruchu otrzymaliśmy dopiero w piątek. Aby poprawić rozkłady, nasi trzej pracownicy musieliby siedzieć dzień i noc, a i tak by nie zdążyli - dodaje Barbara Damian.
- fik
- Naczelne Chamidło
Pawcio kiedyś szukał schematu kieleckiej komunikacji, ZTM Kielce odpowiada na zapotrzebowanie uruchamiając nową linię, publikując takowy. Have fun.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories