O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Oczywiście, tylu bohaterów pisu czeka na swoją ulicę : Aleja Lecha I, Rondo Jarosława (zmienić z Radosława, fonetycznie niewielka różnica ) no i zmienić Aleje Jerozolimskie na Aleję (mojego ulubieńca) Kurskiego. Można też Aleję KEN zamienić na Aleję Paktu Stabilizacyjnego i zaśpiewać za Perfectem "ale wkoło jest wesoło..."
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Forma "Woroniczej" (podobnie zresztą jak dawniej "Komarowej") funkcjonuje od lat jako żart. Inna rzecz, czy wszyscy to wiedzą...MZ pisze: My się śmiejemy, a na tym forum już kilka razy padło określenie "na Woroniczej" zamiast "na Woronicza" (ulica Jana Pawła Woronicza). Wydaje mi się, że czasem warto byłoby znać również imiona patronów ulic, żeby nie było takich pomyłek.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Marszałkowską chcą zmienić na Aleje Kościuszki i Pułaskiego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może na Marszałkowskągeograf pisze:Ciekawe jaki mają plan na nazwę ulicy Kościuszki w Ursusie...też zmienić?:>
Ech...wybory idą...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bardzo bardzo dawno temu na tablicach linii T pojawiła się nowa przeprawa przez Wisłe - Most Poniatoskiego Ale to było ze 14 lat temu.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"