Wypadki i awarie - 2010
Moderator: vernalisadonis
źródło:Do zderzenia pojazdów komunikacji miejskiej doszło na rondzie ONZ. Lekko ranne zostały dwie kobiety. Utworzył się potężny korek tramwajowy.
Do zdarzenia doszło na zjeździe z ronda na ulicę Prostą. Tramwaj linii 10 wjechał w autobus 125, który zatrzymał się na torowisku.
-Są poszkodowani - - poinformował nas czytelnik. Lekko ranne zostały dwie kobiety - jedna w ciąży - dowiedział się Marcin Gałuszko z TVP Warszawa.
http://www.zw.com.pl/artykul/10,496512_ ... owani.html
2 osoby zostały ranne, jedną z tych osób raniły odpryski od szyby autobusu. Inna kobieta w zaawansowanej ciąży została obligatoryjnie zabrana do szpitala na badania. Wg świadków tramwaj wjechał na czerwonym świetle.
5171 na 186 zakończył jazdę na PKP Koło Szczęśliwice z powodu nieodpuszczenia hamulca przystankowego. Po interwencji ORT iveco zjechał do zakładu.
5171 na 186 zakończył jazdę na PKP Koło Szczęśliwice z powodu nieodpuszczenia hamulca przystankowego. Po interwencji ORT iveco zjechał do zakładu.
Jeśli to było na tym zjeździe to ja jestem ksiądzDo zdarzenia doszło na zjeździe z ronda na ulicę Prostą.
Miałem to nieszczęście (albo i szczęście) utknąć w zatrzymaniu. Zrobiłem kilka zdjęć (wrzucę je jak będę w domu), a następnie udałem się pieszo do pracy (nie ma to jak trzydziestominutowy spacer o poranku ).
NR TW/ZTM* info o wypadku otrzymał kilka minut po ósmej, więc sam wypadek mógł mieć miejsce tuż przed ósmą. Zamieszanie musiało być niezłe, gdyż ściągnęli nawet dźwig, który, jak się okazało, nie był wcale potrzebny
* - rozmawiało dwóch pracowników NR, nie zwróciłem uwagi czy TW czy ZTM
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
-
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A024 9/174 nie rozpoczął pierwszego półkursu z pl. Hallera o 6:55. Po przyjeździe na kraniec i otwarciu wozu połówka drugich drzwi wypadła. Zjazd awaryjny na Żerań, wyjazd A137, włączony po trasie.
Ponownie A024, który podmienił niezgodnego z planem A137 na pl. Hallera po pierwszym kółku. Ruszył o 9:20 z pl. Hallera, tym razem pojeździł dłużej, bo całe 10 minut, dojechał aż do SIERAKOWSKIEGO, po czym zjechał awaryjnie na Żerań. Drugie drzwi biły ludzi bez uprzedzenia, łapały ich w kleszcze i wypuścić nie chciały. Nawet zawór awaryjny nie działał. Ponownie włączony A137, dojeździł przynajmniej do 16.
Ponownie A024, który podmienił niezgodnego z planem A137 na pl. Hallera po pierwszym kółku. Ruszył o 9:20 z pl. Hallera, tym razem pojeździł dłużej, bo całe 10 minut, dojechał aż do SIERAKOWSKIEGO, po czym zjechał awaryjnie na Żerań. Drugie drzwi biły ludzi bez uprzedzenia, łapały ich w kleszcze i wypuścić nie chciały. Nawet zawór awaryjny nie działał. Ponownie włączony A137, dojeździł przynajmniej do 16.