Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czytając uzasadnienie KIO - sprawa wcale nie była banalna. Jest ewidentna dziura w PZP w odniesieniu do zamówień spoza UE...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Dziura jest w ustawie o VAT, a nie PZP. To stamtąd wynika bałagan z naliczaniem kwoty brutto, w efekcie której można zrobić oscylator (najlepiej na towarach wysokowartościowych i małogabarytowych - drobna elektronika).Glonojad pisze:Jest ewidentna dziura w PZP w odniesieniu do zamówień spoza UE...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Człowieka nie ma tydzień czy więcej, a tu takie jaja. Ciekawe, co jeszcze nas spotka z tymi przetargami.
Na razie KM są po raz kolejny w plecy. A w cale się nie martwię, podzielam zdanie podrozny113.
Wszystko można było zakończyć już dawno, a tak się ciągnie jak flaki z olejem. Ani jednych ani drugich składów, tylko jakieś odświeżacze, którymi strach jeździć.
Żadna AKm nie padła przez te 2 tygodnie? WOW
Na razie KM są po raz kolejny w plecy. A w cale się nie martwię, podzielam zdanie podrozny113.
Wszystko można było zakończyć już dawno, a tak się ciągnie jak flaki z olejem. Ani jednych ani drugich składów, tylko jakieś odświeżacze, którymi strach jeździć.
Żadna AKm nie padła przez te 2 tygodnie? WOW
Jesteś pewny?Poczytaj co napisałem w wypadkach. Zawiodłeś mniezofey pisze:średnia temperatura dobowa jakieś 20 stopni i umiarkowane opady, w takich warunkach wszystko działa...
Przyszły dwa AKM-y które można połączyć ze Stadlerami, 14WE i 19WE.
EN57AKM-1587 i 1578 - nawiasem mówiąc ta druga została dziś w nocy ,,upiększona'' w Mrozach. Tak ok 30 m kw.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Połączyć rozumiem mechanicznie, bo w ukrotnienie (zwłaszcza z 14WE ) jakoś mi się wierzyć nie chce
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Z połączeniem dobra rzecz, bo w razie jak padną to wszystkim je można ściągnąć. Ciekawe kiedy wreszcie jakiś "geniusz" z KM wpadnie na pomysł żeby wreszcie w tym zacząć instalować normalne okna. Może warto tą osobę zaprosić na przejażdżkę swoim wynalazkiem w szczycie przy +30 na dworze na trasie W-wa - Siedlce?
No i pneumatycznie, jak to na kolei. O elektrycznym raczej nie ma co myśleć póki co.Glonojad pisze:Połączyć rozumiem mechanicznie
Ja patrzę, że i maszyniści jeżdżą z otwartymi drzwiami i oknami u siebie. Czyżby zainstalowana klima tak łatwo padała?Może warto tą osobę zaprosić na przejażdżkę swoim wynalazkiem w szczycie przy +30 na dworze na trasie W-wa - Siedlce?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może nie chcą palić do klimatyzacji
Zastanawiam się nad skutecznością i sprawnością nowego oświetlenia wpuszczanego w sufit w kibelkach.
W EN57 powinno działać m.in jako oświetlenie awaryjne. Zaś wczoraj trafiłem na sytuację w której na jednostce zadziałał chyba różnicowy i poleciał WS, tak więc z miejsca nie bylo ładowania akumulatorów. Oświetlenie było podtrzymane przez parę sekund, po czym w zasadzie w całej jednostce było ciemno. Lampy na pomostach i przy wyjściach się nie świeciły. Może ze 3 na całą jednostkę jakoś się paliły. To chyba nie tak miało być. Coś słaby ten system..
W EN57 powinno działać m.in jako oświetlenie awaryjne. Zaś wczoraj trafiłem na sytuację w której na jednostce zadziałał chyba różnicowy i poleciał WS, tak więc z miejsca nie bylo ładowania akumulatorów. Oświetlenie było podtrzymane przez parę sekund, po czym w zasadzie w całej jednostce było ciemno. Lampy na pomostach i przy wyjściach się nie świeciły. Może ze 3 na całą jednostkę jakoś się paliły. To chyba nie tak miało być. Coś słaby ten system..
Czyli jak rozumiem Koleje Mazowieckie teraz będą musiały podpisać umowę na dostarczenie 16 nowych EZT ze Stadlerm, prawda?Dzulikiewicz pisze:W kwestii przetargu na 16 EZT:KM pisze:Wykonując wyrok Sądu Okręgowego Warszawa-Praga (...) Zamawiający (...) unieważnia czynność unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego(...)
Czy ktoś już wie kiedy to nastąpi?
pozdrawiam Kozik
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Miałem dzisiaj "przyjemność" wysiadać na zachodnim z wagonu sterowniczego piętrusa. To jakaś masakra jest...
Niewiele się różni od wspinaczki do byle wagonu z niby peronów na niektórych liniach... Kiedyś w Żmigrodzie wysiadałem z kibla na peron ziemny. W zasadzie kilka centymetrów ponad główkę szyny. To dopiero atrakcja była.
A miałem się pochwalić, jechałem (niedawno) AKMką, w której prawie wszystko działało.
Maszynista używał ED (rzadkość), poza wyświetlaniem trasy działały zapowiedzi (jeszcze większa rzadkość), choć wyciszone, to działały
Tylko ten DVD nic ciekawego nie wyświetlał poza wygaszaczem..
A dziś 1584 chyba pomazany na członie silnikowym. Widoczne próby zmycia, ale jakoś tak nie poszło im...
A miałem się pochwalić, jechałem (niedawno) AKMką, w której prawie wszystko działało.
Maszynista używał ED (rzadkość), poza wyświetlaniem trasy działały zapowiedzi (jeszcze większa rzadkość), choć wyciszone, to działały
Tylko ten DVD nic ciekawego nie wyświetlał poza wygaszaczem..
A dziś 1584 chyba pomazany na członie silnikowym. Widoczne próby zmycia, ale jakoś tak nie poszło im...