Ja osobiście rezygnuje, bo to co mi oferują TW i MZA w lato to istna sauna.Bastian pisze:ludzie rezygnują ze zbiorkomu na rzecz samochodu
(!) Dane o przewozach transportem zbiorowym
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Kiedyś to i same ogórki jeździły.SławekM pisze:No patrz, kiedyś nie było klimy i jakoś się żyło...
Skoro płace za bilet, skoro podjeżdza pojazd klimatyzowany, to mam prawo wymagać, aby ta klimatyzacja była wykorzystywana.
To, że nie jest, to nie chcąc być spoconym po jeździe tramwajem, bądź autobusem wybieram jak narazie tylko rano, samochód.
- Bastian
- Sułtan Maroka
W ramach ciekawostki - modal split (podział w % podróżujących na środki transportu) z Wiednia z (przed)ostatnich 10 lat (pasażerowie KM, pasażerowie samochodów, kierowcy samochodów, rowerzyści, piesi, motocykliści):
W zasadzie zmieniają się tylko wartości dwóch kolumn: pasażerów KM przybywa kosztem kierowców. Wniosek, że do komunikacji przesiadają się ci kierowcy, którzy jeździli samochodem sami.
Kod: Zaznacz cały
Rok KM p k r p m
1998 32 10 28 4 26 0
1999 33 9 27 4 27 0
2000 33 9 28 4 26 0
2001 34 9 26 3 27 1
2002 34 9 27 2 27 1
2003 34 9 26 3 27 1
2004 34 10 26 3 27 0
2005 34 9 25 3 28 1
2006 35 9 25 4 27 0
2007 35 8 24 5 27 0
2008 35 9 24 5 27 0
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hmm, co w zasadzie masz na myśli?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ach, no tak
Inna rzecz, że w miastach niemieckich widywałem rowerów o wiele więcej, niż w Wiedniu...
Inna rzecz, że w miastach niemieckich widywałem rowerów o wiele więcej, niż w Wiedniu...
Co przedstawiają te % - jaka jest definicja. Czy jest to % przejechanych kilometrów, procent podróży, procent osób które głównie jeżdżą danym środkiem lokomocji ?Bastian pisze:W ramach ciekawostki - modal split (podział w % podróżujących na środki transportu) z Wiednia z (przed)ostatnich 10 lat (pasażerowie KM, pasażerowie samochodów, kierowcy samochodów, rowerzyści, piesi, motocykliści):