[RJ] O rozkĹadzie jazdy pociÄ gĂłw 2011
Moderator: JacekM
Czas oczekiwania od 10 minut- do 30. Tak mniej więcej można pociągami regionalnymi całe Niemcy zjechać. PR zamiast kłaść nacisk na siatkę połączeń IR powinno tak ułożyć rozkład aby była możliwość szybkich przesiadek.piotram pisze:To co napisałem gdzieś wyżej - uciążliwość przesiadek.
Przy czasie czekania max 30 to akurat problem drugorzędny. Przy 10 minutowym czasie czekania człowiek nie ma czasu na zwiedzanie dworca.piotram pisze: Pamiętaj również, że mówimy o Polsce, a nie zachodzie i oczekiwania co do polepszenia infrastruktury dworcowej sa inne
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zza Stuttgartu do Hamburga w 14 godzin z 5-godzinnym zwiedzaniem Frankfurtu lub Kolonii. Za 15 euro dla 5 osób w weekend. Cudna sprawa.rufio198 pisze:Czas oczekiwania od 10 minut- do 30. Tak mniej więcej można pociągami regionalnymi całe Niemcy zjechać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Venlo-Salzburg też w 14 godz. Z przerwą 2h w Kolonii i dwa razy po ok 30 minut po drodze.pawcio pisze:Zza Stuttgartu do Hamburga w 14 godzin z 5-godzinnym zwiedzaniem Frankfurtu lub Kolonii. Za 15 euro dla 5 osób w weekend. Cudna sprawa.rufio198 pisze:Czas oczekiwania od 10 minut- do 30. Tak mniej więcej można pociągami regionalnymi całe Niemcy zjechać.
Mina niemieckiego MK na widok osobnika z FIP-em w osobowym - bezcenne
Daj nam Boże kiedyś takie połączenia jak na DB
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
U nas też kiedyś tak można było, pamiętam W-wa - Gdańsk, Poznań i Kraków. Tylko jakoś tłumów nie zauważyłem, dla kogo niby taka oferta, dla kółeczkowców?rufio198 pisze:Czas oczekiwania od 10 minut- do 30. Tak mniej więcej można pociągami regionalnymi całe Niemcy zjechać.piotram pisze:To co napisałem gdzieś wyżej - uciążliwość przesiadek.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Mnie bardziej śmieszy to, że BOLKO będzie przez Warszawę i Częstochowę, zamiast przez Radom, Kielce. Hitem jest też pośpiech Kielce - Bydgoszcz przez Dęblin, Warszawę. Ciekawe, jak długo pojeździ... 
A, jeszcze USTRONIE przetrasowali na Dęblin, żeby nie było oberka DWC - DWG.
A, jeszcze USTRONIE przetrasowali na Dęblin, żeby nie było oberka DWC - DWG.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Co sie od razu rzuca w oczy: uwalili wszystkie połączenia Warszawa - Lublin - Stalowa Wola Rozwadów - Przemysl ostatni TLK Solina kursuje tylko do grudnia potem brak pociągów tą trasą
Brak bezposredniego TLK nocnego Szczecin - Terespol ( pociąg ma spore branie ) nie wiem gdzie oni maja mózgi w IC zamiast tego jest przetrasowanie na Swinoujscie/Szczecin - Warszawa - Lublin
Do chełma i zamościa dalej nic - skandal
Do zagórza nic - skandal
Wszystkie pociągi EIC wyjezdzające z Warszawy stają na zachodniej po jakiego grzyba nie wiem, czas jazdy warszawa - kraków i warszawa - katowice przez CMK pociągami EIC wydłuża sie w stosunku do obecnego rozkładu jazdy do 2h37 do krakowa i 2h40 do katowic a za bilet zdzieraja coraz drożej.
Pociąg TLK Kraków - Kołobrzeg dawna Krakowianka
i TLK Gdynia - Przemyśl będą kursować na ED74, gratulacje pomysłowosci zeby na tak długą trase wysłać ED74. Szkoda słów i nerwów żeby to komentować ten cały pożal się Boże nowy rozkład.
Brak bezposredniego TLK nocnego Szczecin - Terespol ( pociąg ma spore branie ) nie wiem gdzie oni maja mózgi w IC zamiast tego jest przetrasowanie na Swinoujscie/Szczecin - Warszawa - Lublin
Do chełma i zamościa dalej nic - skandal
Do zagórza nic - skandal
Wszystkie pociągi EIC wyjezdzające z Warszawy stają na zachodniej po jakiego grzyba nie wiem, czas jazdy warszawa - kraków i warszawa - katowice przez CMK pociągami EIC wydłuża sie w stosunku do obecnego rozkładu jazdy do 2h37 do krakowa i 2h40 do katowic a za bilet zdzieraja coraz drożej.
Pociąg TLK Kraków - Kołobrzeg dawna Krakowianka
i TLK Gdynia - Przemyśl będą kursować na ED74, gratulacje pomysłowosci zeby na tak długą trase wysłać ED74. Szkoda słów i nerwów żeby to komentować ten cały pożal się Boże nowy rozkład.
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale tu jest Wawkom, nie onet, nie pmk, ani też nie infokolej.pl. Nie ma mowy o tolerancji dla tego typu wypowiedzi.marko80 pisze:nie wiem gdzie oni maja mózgi w IC
Może dlatego, że to jeden z trzech największych dworców w Warszawie, położony przy największym dworcu PKS, przyzwoicie skomunikowany z zachodnią częścią miasta?marko80 pisze:Wszystkie pociągi EIC wyjezdzające z Warszawy stają na zachodniej po jakiego grzyba nie wiem
Do i z Terespola od zawsze jeździł półpusty.marko80 pisze: Brak bezposredniego TLK nocnego Szczecin - Terespol ( pociąg ma spore branie )
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
teraz staje tylko EIC Chrobry. Dodanie postoju dla pociągów EIC na zachodnim to nieporozumienie, podobnie jak ciągle ograniczanie połączen na liniach niezelektryfikowanych, doszlo do tego ze do Przemysla TLK bedziemy jezdzic przez Kraków mimo iz linia pod drutem Skarzysko Kamienna - Ostrowiec Św - Sadndomierz istnieje i mimo fatalnej szlakowej czas przejazdu byłby prawie godzine do półtorej krótszy niż przez Kraków bo widze TLK do Przemysla przez kielce - krakow - tarnów - rzeszów to jest niepoważne + likwidacja TLK Soliny do Przemysla przez Lublin - Rozwadów.MichalJ pisze:Pewnie chcą mieć mniej ludzi na Centralnej w czasie remontu, ale wydajemisie, że na Zachodnim to garstka ludzi wsiada (do tych, które już tam stają)...
- fik
- Naczelne Chamidło
TLK 13100 Warszawa Centralna - Przemyśl Główny 6:05 - 13:07 - 6h02min.marko80 pisze:doszlo do tego ze do Przemysla TLK bedziemy jezdzic przez Kraków mimo iz linia pod drutem Skarzysko Kamienna - Ostrowiec Św - Sadndomierz istnieje i mimo fatalnej szlakowej czas przejazdu byłby prawie godzine do półtorej krótszy niż przez Kraków
Czasy przejazdu dla pośpiechów w obecnym rj:
Warszawa - Skarżysko-Kamienna 2h50min
Stalowa Wola Rozwadów - Przemyśl Główny 2h14min
Skarżysko-Kamienna - Stalowa Wola Rozwadów (2005, nocna WETLINA) 2h31min
Łącznie: 7h44min.
W sumie - miałeś rację, tylko zamiast 'dłuższy' napisałeś 'krótszy'.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!