Rozumiem, że to jakiś żart jest?Rav5202 pisze: 523 : STRARE BEMOWO - Szaseów - Chlopickiego - Zamieniecka - Łukowska - WITOLIN
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- niedofizyk
To jeszcze wytłumacz mi czemu wszystko musi jeździć do Promenady/Witolina?Rav5202 pisze:to proponuje:
523 : STRARE BEMOWO - Szaseów - Chlopickiego - Zamieniecka - Łukowska - WITOLIN
skasowac lub pociąć te 182 w zachodniej części Warszawy
382 zostawić w spokoju
158 może sobie pojechać tą Ostrobramską przez Promenade.
Czytam sobie te pomysły... i coraz bardziej się zastanawiam, o co Wam tak naprawdę biega. Co jeden "projekt" to większy absurd, od skomentowania pomysłu przemianowania relacji 188 na 3xx to litościwie się już powstrzymam. Już dość dawno temu padł pewien konsensus, że należy przerobić 382 w 182 na bazie brygad odzyskanych z wywalenia 182 z Mokotowa. I to powinien być punkt wyjścia. Resztę można próbować kombinować, czy dogęścić 188 czy 523, zależy ile brygad zostanie. Ale te kombinowania trasami naprawdę nic nie wnoszą. Żeby nie wiem jak, za dużo jest "końcówek" wzdłuż TŁ, żeby to jedną jedyną silną linią opędzić, jak twierdzi np. Fikander, więc po co w ogóle próbujecie? Niestety, potrzebne są dwie: z Wiatraka i z Witolina, do tego reszta słabszych. Więc mamy pomysł na silne 182 do DWZ i do tego (na mój gust) silne 523 załatwia sprawę. Można rozważyć ew. skrócenie 175 czy 188 z Okęcia czy Gocławka (pomysł z wyciągnięciem 102 jest ciekawy), ale to są drobnostki. Żadne maglowanie trasami po raz 50-ty nic nie da, zrobi tylko zamęt. Ale nie, trzeba na siłę kombinować... o rany. 
- niedofizyk
102 to choruje na co innego. To byłaby fajna dowozówka do tramwaju, gdyby jeździła częściej. Przy tej częstotliwości opłaca się tylko w jedną stronę (wychodzisz na konkretną godzinę), w drugą dojście piesze od tramwaju jest krótsze (ok 10min) niż średnie oczekiwanie i jazda (7,5+4), nie mówiąc o maksymalnym.drja pisze:pomysł z wyciągnięciem 102 jest ciekawy
9. A poza tym czasem kręcą się tu jakieś autobusy...
- niedofizyk
To może zdradź swoją idee fixe w całej rozciągłości. Bo skoro wczoraj szedłeś w zaparte, że nie ma co wzmacniać 188, to zrozumiałem, że optujesz za jednym silnym 18x z Olszynki na Zachodni (wszak pomysł Pawła jest przez ostatnie kilka stron punktem odniesienia). A mogłem tak sądzić tym bardziej, że na ŻiW też chcesz "inwestować w jedną linię". No sorry.fik pisze:Zacytuj.
I oczywiście na Kinowąniedofizyk pisze:Oczywiście do 9
- niedofizyk
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Świetnie, że mieszkają ludzie i frekwencja nie jest zła ale to jeszcze nie powody aby kierować tam linię co 3 minuty na przegubachRav5202 pisze:tam tez mieszkaja ludzie, i frekwencja nie jest zła.Kleszczu pisze:Co żeście się tak uparli żeby na Gocławek Wschodni pchać autobus co 3-5 minut w szczycie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A to Wy chcecie tego na siłę!Paweł D. pisze:To jeszcze wytłumacz mi czemu wszystko musi jeździć do Promenady/Witolina?
135 - rzadkośćPaweł D. pisze:A czemu reszta linii (np. 135, 137, 188, 523) jest "be" i nie umożliwia przesiadki do 9-ki?
137 - to już wogóle! i stan techniczny odraża jednego wozu.
188 - ok
523 - super dowózka, z tym, że od 188 i 523 troche daleko do tramwaju. A gdyby stawały tam gdzie 521 byłoby jeszcze lepiej!
przstańcie z opcją you w podpisie 
- fik
- Naczelne Chamidło
Znaczy się oczekujesz ode mnie, żebym napisał, że nie napisałem, tego, czego nie napisałem, a co myślałeś, że myślałem? No sorry.drja pisze: To może zdradź swoją idee fixe w całej rozciągłości. Bo skoro wczoraj szedłeś w zaparte, że nie ma co wzmacniać 188, to zrozumiałem, że optujesz za jednym silnym 18x z Olszynki na Zachodni (wszak pomysł Pawła jest przez ostatnie kilka stron punktem odniesienia). A mogłem tak sądzić tym bardziej, że na ŻiW też chcesz "inwestować w jedną linię". No sorry.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!