Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- kulikowski
Czekałem, aż ktoś wyskoczy z takim durnym pomysłem. Durnym, ponieważ spowoduje to wydłużenie czasu przejazdu autobusu na linii, a że wciąż posiadamy kilkaset nieklimatyzowanych autobusów (lub klimatyzowanych, ale niesprawnych lub nieużywanych) czyli skazani jesteśmy na dłuższą męczarnię w środku. Po drugie dłuższy przejazd powoduje, że do pracy musimy wyjść wczesniej z domu czyli narażamy się na dłuższy pobyt na słońcu.alojzy pisze:W związku z obecną falą upałów proponuję przywrócić obowiązywanie wszystkich przystanków dla linii przyspieszonych, podobnie jak to się dzieje, gdy są mrozy.
Przecież to też jest spora dolegliwość dla pasażerów czekać po kilkanaście (a nie raz i wiecej minut) w upale na autobus. Co Wy na to?
-
michael112
To, co napiszę, nie dotyczy bezpośrednio "upalnych"drapka pisze:Jeśli się jedzie z Grodziem, to większa dolegliwosć jest w autobusie niż na przystanku.
Poza tym, widzę, że ostatnio chyba we wszystkich klimatyzowanych autobusach jakimi jechałem (niezależnie od obsługującego je przewoźnika) klima była włączona. Niestety, nigdy nie jest w nich tak chłodno jak w SKM-ce (przynajmniej tak było rok czy dwa temu, bo ostatnio nie jeździłem).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest "akcja", to się pilnują. Pytanie, czy starczy energii i mocy organizacyjnych, by reżim utrzymać do końca lata (i powtórzyć w roku niewyborczym).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A liczyłem, że nikt sobie o tym kretyńskim pomyśle nie przypomni.
No to od jutra rozkłady takich linii jak 504 staną się zupełną fikcją (już jest nieciekawie...)! Jednak jeśli linia w 10 min pokonuje 5 przystanków a teraz będzie ich miała 10 to nawet o 5 rano ładne opóźnienie złapie 
Niech ZTM lepiej wozów dołoży na czerowne linie jeśli dalej chce promować tę akcję.
Niech ZTM lepiej wozów dołoży na czerowne linie jeśli dalej chce promować tę akcję.