Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
-
Tata Ci każe?rhemek pisze:Po prostu powiedz: jak logicznie wytlumaczyc dziecku ze jest pomijane podczas kontroli?
Jesteśmy uczciwą rodziną, dlatego kasujemy bilety?
[żart]Bo sam będziesz płacił karę za brak biletu[/żart]?
I wiele innych. Jeśli mnie pamięć nie myli, to w wieku 10 lat miałem jeszcze poważanie dla autorytetu rodziców...
Zadna z tych odpowiedzi nie wyjasnia tego pomijaniaperson pisze:Tata Ci każe?rhemek pisze:Po prostu powiedz: jak logicznie wytlumaczyc dziecku ze jest pomijane podczas kontroli?
Jesteśmy uczciwą rodziną, dlatego kasujemy bilety?
[żart]Bo sam będziesz płacił karę za brak biletu[/żart]?
I wiele innych. Jeśli mnie pamięć nie myli, to w wieku 10 lat miałem jeszcze poważanie dla autorytetu rodziców...
Zawsze mialem bilet , moje dziecko tez, wiec takie teksty sobie daruj, nie o to pytalem...person pisze:Mnie rodzice uczyli m.in. tego, że zawsze trzeba mieć przy sobie ważny bilet.
Kwestia kultury. Tyle.
Choc wkurza mnie to, ze 90% rodzicow, znajac zycie pewnie dzieciom nie kupuje.
I tak, uprzedzajac ataki na mnie, uwazam, ze to nie w poarzadku, ze uczciwi, jak ja maja zawsze w d.., skoro bilety sa wymagane, powinny byc kontrolowane.
Tyle.
Maglujemy ten temat już kolejny raz. Może zanotuj sobie i powtarzaj swojemu dziecku, że bilet trzeba mieć i już? W każdym aspekcie życia przejmujesz się tam bardzo innymi ludźmi?rhemek pisze:Zawsze mialem bilet , moje dziecko tez, wiec takie teksty sobie daruj, nie o to pytalem...
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."
W. Bartoszewski.
Jak rozumiem, przeprowadziłeś poważne badania w tym zakresie?rhemek pisze:Choc wkurza mnie to, ze 90% rodzicow, znajac zycie pewnie dzieciom nie kupuje.
Jeśli sam fakt bycia uczciwym człowiekiem nie jest dla Ciebie wystarczającą motywacją do zakupu biletu, to ja nie mam więcej pytań.rhemek pisze:I tak, uprzedzajac ataki na mnie, uwazam, ze to nie w poarzadku, ze uczciwi, jak ja maja zawsze w d.., skoro bilety sa wymagane, powinny byc kontrolowane.
Ukradniesz coś ze sklepu? Przecież też zapewne w dużej ilości przypadków nie zostanie to wykryte.
Zabijesz kogoś? Też przecież może się udać uniknąć kary.
noidea
No i rodzice płacą. Przecież 10-latek nie ma dochodów.Premo pisze: Zwłaszcza że to nie jego wina tylko rodziców
Ja dostałem mniej więcej w takim wieku "mandat" za brak legitymacji. Ostatecznie został mi on anulowany. Nie działo się to w Warszawie.Premo pisze:Byłby który odważny wypisać 10 latkowi mandat?