Warszawiacy przesiadajÄ siÄ z samochodĂłw do autobusĂłw?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Solaris U10
Pewnie na Bródnie... Przedstawiona obserwacja nie świadczy o tym, że 127 jest potrzebne, pewnie większość ludzi pasowałoby i 158, nie?Delfino pisze: Sprzed chwili 08.40 - 127 niezabieralny w kier. NW na przystankach Pl. Zawiszy i Dw. Zachodni, calkowite opoznienie na krancu - 8 minut. Zastanawiam sie gdzie sa te puste brygady stojace w korkach. A polityka pewnie ma sie dobrze...
Tu przedstwiamy całość: http://tobrze.blox.pl/2010/12/M1.htmlBernard pisze:Autor bloga tobrze.blox.pl napisał ciekawą notkę zainspirowaną naszym artykułem pt. "Centrum handlowe vs. kierowcy: Parkuj, nie jedź, kupuj". Przedstawiamy jej skrót.
Jeden z moich ulubionych blogów, BTW, polecam lekturę (sporo) starszych postów. Co do M1, cóż - nic dodać, nic ująć. Trafniej chyba nie mógł podsumować.
Na Bródnie - kurs o piątej rano. Na przystanku Łojewska - wszystkie siedzące zajęte. Na Targówek-Ratusz już jest praktycznie komplet. Na Żabie ludzie już ledwo się mieszczą. Spora wymiana na Starzyńskim. Autobus dość znacznie opróżnia się na Konwiktorskiej (zostaje kilka stojących) i tak jedzie mniej więcej do Centrum, gdzie znów jest prawie komplet.Solaris U10 pisze: Pewnie na Bródnie... Przedstawiona obserwacja nie świadczy o tym, że 127 jest potrzebne, pewnie większość ludzi pasowałoby i 158, nie?
Kurs o 8 - mniej więcej podobnie, lecz o ok. 30% większe zapełnienie aż do niezabieralności. Dla mnie solówki na tej linii to po prostu nieporozumienie. Niech pchną przeguby na to, a solówki wezmą sobie na Z-3.
Co ciekawe prawdziwe korki zaczynają się około południa. I wtedy rzeczywiście 20 minut na krańcu można złapać, choć m.in. przez idiotyzm pt. bus pas w godzinach 7-9 i 14-18. Największy korek dzisiaj w centrum był mniej więcej w godzinach 10-14
Tak przy okazji - wbrew obawom buspas na Al. Jerozolimskich naprawdę działa. Byłem dzisiaj wstrząśnięty, że nikt go nie blokował i jechało się zupełnie przyjemnie.
O tak...racja. Ja np. się lekko nie powiem wkurzyłem, kiedy jednego dnia przejechałem sobie szybko 517 o 17.00 Grójecką w kierunku Centrum, a drugiego dnia stałem w wielkim korku o 21.00.Delfino pisze:Co ciekawe prawdziwe korki zaczynają się około południa. I wtedy rzeczywiście 20 minut na krańcu można złapać, choć m.in. przez idiotyzm pt. bus pas w godzinach 7-9 i 14-18. Największy korek dzisiaj w centrum był mniej więcej w godzinach 10-14
Delfino szkoda Twojego czasu i nerwów. Pomiary Zarządu Transportu Miejskiego pokazują co innego, że ta linia jest pusta i należy ją odstrzelić (przynajmniej na odcinku Bródno - Centrum). Niestety panowanie tam pracujący wiedzą lepiejDelfino pisze:(ucięte)Solaris U10 pisze: Pewnie na Bródnie... Przedstawiona obserwacja nie świadczy o tym, że 127 jest potrzebne, pewnie większość ludzi pasowałoby i 158, nie?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z żadnym z was na pewne tematy nie ma sensu dyskutować...
A Marka80 uprzedzam: jeszcze raz ujrzę w jakimś nietarchomińskim temacie twój post z numerem 508 lub 510, a będzie to twój ostatni post na tym podforum.
A Marka80 uprzedzam: jeszcze raz ujrzę w jakimś nietarchomińskim temacie twój post z numerem 508 lub 510, a będzie to twój ostatni post na tym podforum.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Cóż, może moje wnuki dożyją. Niestety takiej linii metra nie ma raczej w żadnych długoletnich planach zagospodarowania. Co nie oznacza, że mogłaby się magicznie pojawić, tak jak magicznie z planów zniknęła druga linia metra na Białołękę.Arnise pisze: Ja akurat ze Służewca widziałbym raczej linię metra (w relacji Okęcie-Lotnisko-Wilanowska(Służew)-Stegny-Sadyba), ale to pewnie pieśń odległej przyszłości.
Może jako linia okólna na zasadzie Jelonki (przesiadka na II l.m.)- Ursus - Okęcie (wiecznie zapchane 189) - Wilanowska (przesiadka na I l.m.) - Sadyba - Siekierki - Gocław - Grochów - Targówek (przesiadka na II l.m.)...
Pomarzyć zawsze można.
A tymczasem parking P&R przy Dworcu Południowym zawsze zapełniony już o godzinie 8 rano. Więc ludzie by się przesiadali z aut, gdyby mogli.