Zestawienia pociÄ gĂłw
Moderator: JacekM
Ciekawostką tego pociągu jest to, że lokomotywa i drużyna przechodzi w Krakowie z "Małopolski". A że "Małopolska" jedzie z Gdyni, spóźnienie jej jest wielce prawdopodobne. Miałem okazję tkwić w Krakowie prawie godzinę aż przepną loka z opóźnionego składu.Michał W. pisze:z wczoraj: TLK Przemyśl-Warszawa, przez CMK
dziewiątka+A+wars+B+B+bezprzedziałówka kino orange
- a/p TALENT
Żeby tylko 3, czasem dwie dająa/p TALENT pisze: To jakaś "nowa świecka tradycja" w TLK - zestaw 1 jedynka i 3 dwójki![]()
W ogóle w porównaniu z kilkoma latami wstecz, większość składów potraciła średnio po ok. 2 wagony...
Apropo BWE, w sylwestra ostatni odjechał też z jakąś "zbieraniną". Chyba tylko jedynki były właściwe.
- a/p TALENT
A ja tam wczoraj wieczorem wracałem z Krakowa IR i nawet były miejsca wolne 
Plotka poszła, że na TLK o podobnej porze przestali sprzedawać bilety
Plotka poszła, że na TLK o podobnej porze przestali sprzedawać bilety
Brakuje całego wagonu pierwszej klasy
No cóż, wygląda na to, że złe szyny i nieprzewidywalny sylwestrowy potok pasażerów to pikuś
No cóż, wygląda na to, że złe szyny i nieprzewidywalny sylwestrowy potok pasażerów to pikuś
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
-
kebe
To może i powinno pójść do tematu Humor ale w tej dyskusji też się nada...
Dlaczego brakuje WARS-u ?
http://www.youtube.com/watch?v=4VN2WNyW0-Q
Dlaczego brakuje WARS-u ?
Składu złożonego z lokomotywy produkcji polskiej i kilku wagonów, również rodzimych. Zarówno lokomotywa, jak i wagony pasażerskie będą własnością PKP IC. Większość składu będą stanowiły wagony klasy drugiej.
Skład zatrzymuje się w sektorach pierwszym i drugim, życzymy przyjemnej podróży.
Skład zatrzymuje się w sektorach pierwszym i drugim, życzymy przyjemnej podróży.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
O której to jedzie?SławekM pisze:TLK 16113 rel. Warszawa Wschodnia - Wrocław Główny
Zestaw: EP07+A+B
Ja z czystym sumieniem mogę polecić na tej trasie TLK 16101 - wyjazd z Warszawy Centralnej o 5:15 rano.
Jechałem jakiś czas temu, przyjechał skład 11 wagonów - bodajże 9 dwójek i 2 jedynki. Jedna z dwójek o podwyższonym standardzie (wyglądało na ex-Ex), 6 miejsc w przedziale. FOTO
Z powodu niebywałej troski o ów wspaniały pociąg, nie napiszę ani słowa o jego napełnieniu.
noidea