Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Operator szybkiego internetu
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Anna Jaworska
Tyle że ja nigdy nie instalowałam tej cholernej aplikacji dostępowej dostarczanej przez tp sa razem z modemem, bo gorszego śmiecia komputerowego nie można sobie wyobrazić. Znajomej musiałam cały system reinstalować po tym jak zainstalowała aplikację dostępową neostrady.
Modem natomiast mam cały czas w prądzie i ciągle jest włączony, mimo to jednak raz lub dwa razy w tygodniu muszę resetować liveboxa bo nie mogę się z internetem połączyć (łączę się po wifi, a używam MacOS X 10.6.5)
Modem natomiast mam cały czas w prądzie i ciągle jest włączony, mimo to jednak raz lub dwa razy w tygodniu muszę resetować liveboxa bo nie mogę się z internetem połączyć (łączę się po wifi, a używam MacOS X 10.6.5)
zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google
Ale te kilka lat temu to właśnie neostrada była chyba raczej niezawodna. Ja miałem kilka lat i większych problemów nie było, wbrew temu co twierdzą niektórzy, za to koledzy na kablówkach to psy wieszali, potrafiło codziennie kilka godzin nie chodzić, no ale nie wiem jak jest teraz. A że rozłączało czasem - no cóż, to chyba przez zmienne IP, wszędzie tak jest jak im brakuje adresów to rozłączają. Teraz muszę się bujać z Plejem i przez to przypominam sobie czasy modemów telefonicznych. Chętnie bym powrócił do neostrady.Desert pisze:Mi neostrada co drugi dzień nie działaładlatego się przerzuciłem na coś porządniejszego, szybszego i bez limitów te kilka lat temu co było nie do pomyślenia w Tepsie
Oj tak, aplikacje od tp to straszne śmieciAnna Jaworska pisze:Tyle że ja nigdy nie instalowałam tej cholernej aplikacji dostępowej dostarczanej przez tp sa razem z modemem, bo gorszego śmiecia komputerowego nie można sobie wyobrazić. Znajomej musiałam cały system reinstalować po tym jak zainstalowała aplikację dostępową neostrady.
Wiesz, może to przez to, że masz maca, u mnie cały dom na windzie stoi, z wifi problemów brak, a nie wiadomo, gdzie jeszcze tp zastawiła pułapkę na klientów
[ Dodano: Nie 02 Sty, 2011 20:36 ]
U mnie jedyne problemy z Neostradą były przy przechodzeniu na wyższą prędkość, zawsze coś Neostrada nabroiła. Póki byłem na modemie Thomson/Alcatel SpeedTouch ADSL 330 to w tp coś mieszali, a jak na Liveboxa przeszedłem (modem był już w stanie agonalnym), to modem się psuł i trzeba było trochę nad nim pomyśleć, ale teraz znów jest okpiotram pisze:Ale te kilka lat temu to właśnie neostrada była chyba raczej niezawodna. Ja miałem kilka lat i większych problemów nie było, wbrew temu co twierdzą niektórzy, za to koledzy na kablówkach to psy wieszali, potrafiło codziennie kilka godzin nie chodzić, no ale nie wiem jak jest teraz. A że rozłączało czasem - no cóż, to chyba przez zmienne IP, wszędzie tak jest jak im brakuje adresów to rozłączają. Teraz muszę się bujać z Plejem i przez to przypominam sobie czasy modemów telefonicznych. Chętnie bym powrócił do neostrady.Desert pisze:Mi neostrada co drugi dzień nie działaładlatego się przerzuciłem na coś porządniejszego, szybszego i bez limitów te kilka lat temu co było nie do pomyślenia w Tepsie
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Anna Jaworska
Szczerze wątpię. To modem się rozłącza i traci połączenie z siecią, a nie mac.Tyrystor pisze:Wiesz, może to przez to, że masz maca, u mnie cały dom na windzie stoi, z wifi problemów brak, a nie wiadomo, gdzie jeszcze tp zastawiła pułapkę na klientó
Poza tym takie problemy miałam jeszcze kiedy korzystałam z win xp
- Anna Jaworska
Ok, masz rację, nie do końca precyzyjnie określiłam co z czym się rozłącza, w każdym razie efekt jest frustrujący - brak neta 
Natomiast bardo trudno w moim przypadku mówić o nieużywaniu połączenia przez jakiś czas, często nawet jak nie ma mnie w domu, to połączenie jest używane bo akurat coś zostawiam do ściągania
Natomiast bardo trudno w moim przypadku mówić o nieużywaniu połączenia przez jakiś czas, często nawet jak nie ma mnie w domu, to połączenie jest używane bo akurat coś zostawiam do ściągania
Też omijam to hovno szerokim łukiem. Stery do modemu + konfiguracja połączenia dial-up.Anna Jaworska pisze:Tyle że ja nigdy nie instalowałam tej cholernej aplikacji dostępowej dostarczanej przez tp sa razem z modemem
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nie. Można sobie ustawić w komputerze rozłączenie podczas bezczynności. Sieć owszem - rozłącza czasem, ale tylko w nocy ok. 2, bo wtedy jest coś tam zmieniane najczęściej.piotram pisze:A to nie jest tak, że to sieć rozłącza, a nie komputer/ modem użytkownika? Tak bywa najczęściej, jak połączenie jakiś czas jest nieużywane.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Tak trochę offtopicowo dorzucę swoje 3 grosze 
Do niedawna w Plusie w abonamentach telefonicznych można było sobie wykupić pakiety danych za dość rozsądną cenę. Ja na przykład miałem 250MB miesięcznie za 10 złotych. Tuż przed Sylwestrem zauważyłem, że pakiety od 500MB wzwyż mają dodatkową cechę: po wykorzystaniu pakietu nie są naliczane dalsze opłaty, a jedynie może się pogorszyć szybkość transferu. Cena takiego pakietu, to 15 złotych miesięcznie - wydaje się to być rozsądne. W czasie wyjazdu sylwestrowego korzystałem więc z telefonu również jako z modemu (podpiętego przez bluetooth) i nawet w warunkach urywanego zasięgu dało się prawie normalnie z sieci korzystać
Do niedawna w Plusie w abonamentach telefonicznych można było sobie wykupić pakiety danych za dość rozsądną cenę. Ja na przykład miałem 250MB miesięcznie za 10 złotych. Tuż przed Sylwestrem zauważyłem, że pakiety od 500MB wzwyż mają dodatkową cechę: po wykorzystaniu pakietu nie są naliczane dalsze opłaty, a jedynie może się pogorszyć szybkość transferu. Cena takiego pakietu, to 15 złotych miesięcznie - wydaje się to być rozsądne. W czasie wyjazdu sylwestrowego korzystałem więc z telefonu również jako z modemu (podpiętego przez bluetooth) i nawet w warunkach urywanego zasięgu dało się prawie normalnie z sieci korzystać