TW - skreślenia ze stanu, kasacje, sprzedaż taboru
Czy KMKM mógłby rozważyć sensowność licytacji części z niesprzedanych w całości tramwajów? Zwłaszcza nieżelaznych? Np. ja bym sobie kupił z kilogram
A ktoś mógłby być zainteresowany np. samymi lampami, których, oidp, brakuje na rynku.
A ktoś mógłby być zainteresowany np. samymi lampami, których, oidp, brakuje na rynku.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie tylko krakowskie.primoż pisze: Czy to TŚ przypadkiem zakupiło akwaria krakowskie?
TŚ przysłały listę wytypowanych stozłomek, które ich interesują. Są to wagony w najlepszym stanie, chyba nawet z przyciskami dla pasażera.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No a co to ma do wspominanych parówek?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To, że parówek nikt do ruchu w PL nie kupił i raczej nie kupi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Hm... istnieje choć jedna 'normalnotorowa' sieć tramwajowa w Ukrainie? Chyba będą musieli wymienić sobie wózki w trzynastkach.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Zdaje mi się, że jedyną siecią tramwajową w b. ZSRR z rozstawem 1435mm jest Rostów nad Donem - na Ukrainie spotkać można wyłącznie 1000mm lub 1520mm.JaBaal pisze:Hm... istnieje choć jedna 'normalnotorowa' sieć tramwajowa w Ukrainie? Chyba będą musieli wymienić sobie wózki w trzynastkach.
Nie wydaje mi się, by wymiana wózków była czymś szalenie trudnym
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nikt wózków nie będzie wymieniał, bo nie bardzo jest na co. Wątpię, by wózki od T3SU pasowały - zresztą tatry to jest tam raczej to, co jest w stosunkowo niezłym stanie (teoretycznie, gdyby nie mizeria finansowa, bardzo dobrze by mógł się ustawić Lwów - KT4 znają a w Niemczech ich trochę na tor 1000 było, do tego fajnie da się przerobić na wagon z niską wstawką...).
O ile słyszałem, chodzi raczej o przeróbkę wózków.
O ile słyszałem, chodzi raczej o przeróbkę wózków.