Komunikacja na Białołęce po otwarciu mostu Północnego

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 lip 2009, 6:54

mozgow pisze: Wynika z tego, że minimalny czas rozkładowy jest nierealny, a maksymalny do uzyskania tylko przy w miarę szybkiej wymianie pasażerskiej.
Ano właśnie... zapewne jakiś naddatek jest dodany do odcinków sąsiednich, co niestety utrudnia prawidłowe korekty czasu po poprawce na jednym tylko odcinku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 25 sty 2011, 22:49

Mysle, ze warto wrocic do tematu, zwlaszcza ze wielce prawdopodobne jest, ze wraz z oddaniem Mostu Polnocnego, tramwaj nie pojedzie nim od razu.
Jakie macie propozycje odnosnie komunikacji autobusowej?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 sty 2011, 23:10

Największa tragedia jaka może mieć miejsce to puszczenie Mostem Północnym autobusów (tzn. nie wybudowanie na czas torowiska).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 25 sty 2011, 23:14

Imho zrealizuje się wariant pośredni, tzn. po otwarciu mostu przez pewien czas będzie prowizorka i tramwaj nie będzie dojeżdżać do Winnicy. I wtedy puszczenie jakiegoś autobusu może być sensowne. E-8?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 25 sty 2011, 23:14

Taa... Puszczą ekspres po moście a potem ludzie się do tramwaju nie będą chcieli przesiąść, bo przystanki co chwila w jakichś krzaczorach :P .

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 23:27

Ekspres puszczą, a poza szczytem każą chodzić przez most piechotą?

Prędzej 508 puszczą.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 25 sty 2011, 23:38

Jak nie będzie na czas tramwaju, to samo 508 nie wystarczy do metra.
Bastian pisze:Ekspres puszczą, a poza szczytem każą chodzić przez most piechotą?
W sumie to tylko 2 km z Tarchomina
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 25 sty 2011, 23:42

Zawsze można ucałotygodniowić, ale ok, kupuję to 508. Tylko że na Modlińskiej to 510 ma zostać?

@Tarantula: co 3 min w szczycie i ma nie wystarczyć? Zakładam, że jednak trochę tego tramwaju powstanie...

Może aby zmniejszyć późniejsze pomruki niezadowolenia, to puścić nową, czarną linię?

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 25 sty 2011, 23:51

KwZ pisze:@Tarantula: co 3 min w szczycie i ma nie wystarczyć? Zakładam, że jednak trochę tego tramwaju powstanie...
Tak do Myśliborskiej, gdzie są już tory.
Teraz 508 co 3 minuty rano i E-8 co 4 minuty rano z E-4 co 8 minut rano nie wystarczają, to po otwarciu MP, gdy ludzi przybywa na Tarchominie w tempie ok. 3.000 szt/rok, samo 508 co 3 minuty ma wystarczyć?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 23:54

tarantula01 pisze:Jak nie będzie na czas tramwaju, to samo 508 nie wystarczy do metra.
Może być 508A, 508B i 508C, mi nie przeszkadza.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 26 sty 2011, 0:09

Nie wiem. Trzeba by dokładniej policzyć, ile osób wybierze tramwaj, a ile wsiada na Modlińskiej (Visum?). Może wyjdzie 2,5 min, może 2, może 3. To w tej chwili nie jest aż takie istotne (chyba). Ważniejsze, co z pozostałymi liniami, typu 516 czy podmiejskie z Legionowa (kryterium koło Myśliborskiej?).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sty 2011, 0:11

Na 516 to przecież ani trochę nie rzutuje.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 26 sty 2011, 0:14

Nie? Myślałem, że 516 miało dowieźć ludzi Nowodworów spoza pętli do tramwajów i dalej do śródmieścia. Tymczasem po otwarciu MP podróż nim będzie efektywniejsza, prawda?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 26 sty 2011, 0:16

Właśnie, a linie legionowskie? Hm (wg ZTM) przesiadka w:
kolej (SKM/KM ma być coraz więcej), 511. Od biedy można jakąś 7-setkę zakrańcować w Nowodworach (z tej pętli będzie ubywać autobusów).
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sty 2011, 0:20

KwZ pisze:Myślałem, że 516 miało dowieźć ludzi Nowodworów spoza pętli do tramwajów i dalej do śródmieścia. Tymczasem po otwarciu MP podróż nim będzie efektywniejsza, prawda?
Tym niemniej jakiś dowóz do FSO przecież musi być. Tam przecież są nie tylko tramwaje, ale i linie na Bródno itp. A nie puścisz przecież 509 Milenijną.

Może przesadziłem, że nic. Może częstotliwość wystarczy nieco niższa. Ale linia IMHO zostanie.

ODPOWIEDZ