Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
moze warto przeczytac o czym mowa, nim sie napisze???Kleszczu pisze:... i dlatego zwiększono częstotliwość 508?
mowa byla o szybkosci przemieszczania sie z punktu A do B, wiec daj spokoj z tym 508.
[ Dodano: |3 Lut 2011|, 2011 23:11 ]
Tez tak kiedys slyszalem (i to prawda), jednakze chyba tarantula wspomnial, ze temat niestety wracamarko80 pisze:E-4 przy ratuszu raczej nie będzie się zatrzymywać, gdyż przepustowość przystanku zostałaby przekroczona.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ile szybciej od 508 w tym samym korku jedzie E-8sprokett pisze:moze warto przeczytac o czym mowa, nim sie napisze???Kleszczu pisze:... i dlatego zwiększono częstotliwość 508?
mowa byla o szybkosci przemieszczania sie z punktu A do B, wiec daj spokoj z tym 508.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- tarantula01
- Kontakt:
ok. 5 minut. Ludzie w razie awarii beda szli pieszo do metra - to jest blizej niz do Zerania. Co do E-4, to dodali to inni radni i przeglosowano. OK, ale z uchwaly wynika, ze E-4 ma miec przystanek przy Ratuszu tylko w jedna strone (w strone Tarchomina). Hm.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
chachachachacha i co teraz z tym kuriozum zrobi ZTM?tarantula01 pisze:Co do E-4, to dodali to inni radni i przeglosowano. OK, ale z uchwaly wynika, ze E-4 ma miec przystanek przy Ratuszu tylko w jedna strone (w strone Tarchomina)
Tarantula, ktorzy to radni? Niech sie ludzie dowiedza jacy "fachowcy" nas reprezentuja
@E-8: zwiększono częstotliwość 508, dzięki czemu krótszy czas oczekiwania jest i na Marymoncie, i na Konwaliowej;sprokett pisze:... i dlatego skasowano popoludniowe kursy E-8?
... i dlatego zamienia sie 144 na 302, zeby dodac przystanki na 509?
... i dlatego skierowano 503 dookola po osiedlu dla 8 blokow przy Picassa i Antalla pomimo kursujacych tam 186,211,510 i E-4?
... i dlatego planuje sie uruchomienie E-4 przy Ratuszu?
Co Ty na to?
@302: nikt nie zakłada dodania przystanków na 509
Aczkolwiek ja się dziwię, że ścięto E-8 a nie E-4.
@503: jeszcze musi kogoś zgarnąć. Strefa obsługi;
@E-4: to pomysł dzielnicy.
Poza tym, nigdzie nie napisałem, że ZTM (vide 407) czy, zwłaszcza, rady dzielnicy postępują zawsze zgodnie z wnioskami z ankiet.
@ E-8: Konwaliowa i tak miala czeste 508 i 511KwZ pisze:@E-8: zwiększono częstotliwość 508, dzięki czemu krótszy czas oczekiwania jest i na Marymoncie, i na Konwaliowej;
@302: nikt nie zakłada dodania przystanków na 509
Aczkolwiek ja się dziwię, że ścięto E-8 a nie E-4.
@503: jeszcze musi kogoś zgarnąć. Strefa obsługi;
@E-4: to pomysł dzielnicy.
@ 302: (z dzisiejszego komunikatu ZTM) W związku z licznymi postulatami pasażerów w sprawie uruchomienia na trasie linii E-5 dodatkowych przystanków linia ekspresowa E-5 zostaje przekształcona w linię przyspieszoną 407 kursującą na tej samej trasie, z dodatkowymi przystankami itd itp.
Czy ktos to wczesniej zakladal? Zwroc uwage, ze w tej relacji jest sporo linii dublujacych a pomimo to zdecydowano sie na ten ruch (rece opadaja). W ds 509 bedzie jedyna linia w relacji na Prage (wnioski oczywiste).
@ 503: nie musi, bo wykorzystanie przystanku Picassa przez ta linie jest niewielkie a przystanek Porajow znajduje sie w bliskiej strefie dojscia do Mysliborskiej. (przy okazju porannych korkow na T-minie przez to koleczko linia traci 5-6minut).
@ E-4: a co za roznica czyj to pomysl, skoro glupi i nieuzasadniony. ZTM powinien wybic to z glowy radnym (wiem, wiem... wzgledy polityczne okaza sie silniejsze).
MZK wiecznie żywe. A do tematu - puszczanie autobusów wszędzie tam, gdzie są tramwaje, trąci paranoją. I tak nie da się wszystkich przewieźć tą "zapasową" linią. Można zrobić jedynie coś na kształt dawnego 202 (chyba) na Grójeckiej - inne rozwiązania nie mają sensu.Delfino pisze:To przewoźnik autobusowy ma mieć problem dlatego, że tramwaj się zepsuł? Nie rozumiem.person pisze: Czyli przyznajesz, że to przewoźnik ma problem, czyż nie?
Zresztą zobacz, że Grójecka czy Filtrowa?Nowowiejska też nie mają bezpośredniego wsparcia.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z tego, co wiem - tak.sprokett pisze:Czy ktos to wczesniej zakladal?sprokett pisze:W związku z licznymi postulatami pasażerów w sprawie uruchomienia na trasie linii E-5 dodatkowych przystanków linia ekspresowa E-5 zostaje przekształcona w linię przyspieszoną 407 kursującą na tej samej trasie, z dodatkowymi przystankami itd itp.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak? A jakie jest uzasadnienie tej zmiany?Bastian pisze:Z tego, co wiem - tak.
Postulaty pasazerow bardzo latwo oddalic, bo czyzby z Saskiej i Ronda Waszyngtona byla slaba komunikacja do Centrum, ze az trzeba linie ekspresowa (E-5) zatrzymac i w konsekwencji skasowac?
O co kurna tak naprawde tym razem chodzi?
PS. Bastian, moze przenies ten watek do Goclawia?