R.Waszyntona, Saska i Stacja Krwiodastwa.Drivter1234 pisze: Czy ktoś się orientuje jakie przystanki mu dołożą ? Przecież E-5 ma dobre obłożenie w tej chwili czyli zupełnie nie rozumiem takiej zmiany.
Zmiany obsługowe - luty 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Drivter1234
Tak jak ktoś już wcześniej pisał... poczekajmy aż z E-2 zrobią 402 bo dołożą mu przystanków, wtedy to już zupełnie nie będzie różnicy.Lukasz436 pisze:We Wtorek jechałem E-2 na odcinku Foksal - Nałęczowska. Najpierw podjechało 116 - ja twardo czekam na E-2, przyjechało 3 minuty po 116. Niestety nie dogoniło 116. Więc dużej różnicy nie ma.
Ja raz jadąc 81xx na E-2 na tym samym odcinku, to kierowca dogonił nawet poprzednią brygadę 116 i przegonił, to zależy jaki kierowca i jak jedzie.Lukasz436 pisze:We Wtorek jechałem E-2 na odcinku Foksal - Nałęczowska. Najpierw podjechało 116 - ja twardo czekam na E-2, przyjechało 3 minuty po 116. Niestety nie dogoniło 116. Więc dużej różnicy nie ma.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Drivter1234
Obstawiam że raczej kiepsko z tym będzie bo trzeba wozy szykować na budowę II linii metra i tak zapewne będzie się tłumaczył ZTM. Więc po raz kolejny widzę zdecydowaną poprawę komunikacji miejskiej co oznacza więcej wypisywanek w dziale " za ciasno by się dostać " Jeżeli tak ZTM chce przekonać ludzi do komunikacji zbiorowej to ja się przesiadam do samochodu. Z góry dziękuję i życzę powodzenia w stłoczonych do granic możliwości autobusach.fraktal pisze:No przecież ZTM już dawno przymierzał się do likwidacji 106, no i właśnie ją zlikwidował, tylko na razie w weekendy. Logika w tym działaniu jest, a jakże, pytanie tylko czy słuszna. Chociaż w sumie nie wiem, czy logika może być słuszna, czy niesłuszna, bo przecież jest jedna.Zgadzam się, to zmiany na siłę i nic więcej. ZTM rzadko kiedy bywa logiczny.Wracając do rzeczy, pytanie, czy wzmocnią w weekendy 184, czy 112 (bo pewnie jedna z tych linii zostanie wzmocniona).
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja na zatłoczonych do granic możliwości ulicachDrivter1234 pisze:Z góry dziękuję i życzę powodzenia w stłoczonych do granic możliwości autobusach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Drivter1234
Zgadza się, ale wolę siedzieć w klimatyzowanym samochodzie niż w stłoczonym do granic możliwości autobusie. No i co najważniejsze... siedzę na tyłku a nie stoję na nogach. Ale jeżeli tak dalej będzie to myślę że coraz więcej osób tak będzie myśleć.Bastian pisze:A ja na zatłoczonych do granic możliwości ulicachDrivter1234 pisze:Z góry dziękuję i życzę powodzenia w stłoczonych do granic możliwości autobusach.
Akurat likwidacja 106 i 210 nie jest głupim pomysłem. Tylko oprócz tego warto by zwiększyć częstotliwość 184. Zresztą jak będzie tramwaj na Powstańców to 184 pewnie też poleci, albo go potną. Natomiast to 407 było do przewidzenia, że zastąpi E-5. Szkoda.
Ciekawe jaką częstotliwość będą miały nowe linie. 384 to pewnie tak jak 106 cały dzień. A 407 pewnie potną, "bo potrzebne przeguby na objazdy".
Ciekawe jaką częstotliwość będą miały nowe linie. 384 to pewnie tak jak 106 cały dzień. A 407 pewnie potną, "bo potrzebne przeguby na objazdy".
- Drivter1234
Jeżeli będzie już tramwaj wzdłuż całego Powstańców Śląskich to ok. Jestem za wycięciem w pień 106Georg pisze:Akurat likwidacja 106 nie jest głupim pomysłem. Tylko oprócz tego warto by zwiększyć częstotliwość 184. Zresztą jak będzie tramwaj na Powstańców to 184 pewnie też poleci, albo go potną.
[ Dodano: |4 Lut 2011|, 2011 12:15 ]
Zgadzam sięWalas pisze:Ja raz jadąc 81xx na E-2 na tym samym odcinku, to kierowca dogonił nawet poprzednią brygadę 116 i przegonił, to zależy jaki kierowca i jak jedzie.Lukasz436 pisze:We Wtorek jechałem E-2 na odcinku Foksal - Nałęczowska. Najpierw podjechało 116 - ja twardo czekam na E-2, przyjechało 3 minuty po 116. Niestety nie dogoniło 116. Więc dużej różnicy nie ma.
- Drivter1234
A to myślisz że dadzą tu soloGeorg pisze:Akurat likwidacja 106 i 210 nie jest głupim pomysłem. Tylko oprócz tego warto by zwiększyć częstotliwość 184. Zresztą jak będzie tramwaj na Powstańców to 184 pewnie też poleci, albo go potną. Natomiast to 407 było do przewidzenia, że zastąpi E-5. Szkoda.
[ Dodano: |4 Lut 2011|, 2011 12:19 ]
Zgadza się, tyle że wpakuje od groma wozów na jakąś partię linii ale będzie brakować alternatywyGeorg pisze:Teraz na takie argumenty ZTM Ci odpisze, że potrzebuje wozów na linie zastępcze i nie ma mowy o zwiększeniu częstotliwości innych linii.
Nie wiem, czy ktoś zauważył ale liczba przegubów troche się zwiększyła za sprawą kontraktu dla mobilisu w postaci 50 U18, więc myśle że aż tak drastyczne cięcia na niektórych liniach nie będą konieczne oraz zabieranie przegubów z linii w celu uruchamiania zetek. Sytuacja jest dużo lepsza niż rok temu. Zwiększenie częstotliwosci np na 184 to z tym może być ciężko, ale nie sądze żeby wielkopojemne zamieniali na solówki.
- Drivter1234