W Grodzisku...? Jakieś dodatki, premie, etc.?levar pisze:Ok. 3/4 etatu.Pawel_ pisze:To ile to trzeba wyjeździć, żeby wziąć jakieś 2000 PLN.. netto.
OdebraĹem prawko kat. D, chcÄ pracowaÄ, gdzie iĹÄ?
Michi pisze:Na poczatku to nie licz na dodatki i premie
A 3/4 etatu to wyjdzie gdzies 2000 w MZANie powiem dokladnie, bo od poczatku pracy wyjezdzalem ponad caly etat
Co sie niestety skonczy, bo trzeba sobie nadgodziny zostawic na wazniejsze miesiace
zostawić to sobie można urlop na żądanie a nie nadgodziny
a co do związków w MZA to radzę się nie zapisywać , nic nie pomogą . chyba że się liże du.....
gieoceławu
Tutaj.. to akurat chodziło mi o Grodzia..Michi pisze:Na poczatku to nie licz na dodatki i premie
A 3/4 etatu to wyjdzie gdzies 2000 w MZANie powiem dokladnie, bo od poczatku pracy wyjezdzalem ponad caly etat
Co sie niestety skonczy, bo trzeba sobie nadgodziny zostawic na wazniejsze miesiace
A nie 260?Michi pisze:Bo moze ich byc 240 w roku
Tylko na Scanii - jak już.alojz pisze:Dawaj do Grodzia, będziedz jeździł na iksie
Ja nie słucham, bo trzeba płacić, ale np. TokFM, czy AntyRadio nie pogardzęfraktal pisze:Pokaż mi w Warszawie kierowcę, który słucha Trójki, choćby czasami.
[ Dodano: |19 Lut 2011|, 2011 19:12 ]
O ile pamiętam, to w MZA sytuacja była zawsze losowa - bywały miesiące, tak jak teraz, gdzie z wolnego nic się nie dało pojeździć, a w grafiku same rezerwy, a bywały też takie, gdzie sami dzwonili i mozna było jeździć dzień w dzień. Generalnie najlepiej zatrudniać się na wiosnę i w lato, gdy wielu kierowców idzie na urlopy, część ucieka na transport międzynarodowy i tak dalej. Jeśli bardzo ci zależy na tej Stalowej, to po prostu molestuj te kadry na Włościańskiej przynajmniej raz w miesiącu, albo dzwoń tam nawet częściej, jeśli teraz nie ma naborou to za miesiąc/dwa/trzy na pewno będzie.
Na początku dostaniesz pewnie z pół etatu, ale z wolnego swobodnie wyjeździsz w sumie do ok. 3/4, możesz też w tym czasie np. zasilać sobie u Grodzia. Po roku napiszesz podanie i ze sporą szansą dostaniesz 3/4, a to już prawie jak cały etat, lecz z wieloma profitami, których na całym etacie nie ma.
Generalnie zawód kierowcy to nie jest praca za którą specjalnie trzeba chodzić. Żadnych rozmów kwalifikacyjnych, egzaminów, wyścigu szczurów i tak dalej. Wystarczy odrobinę wysiłku.
Co do finansów to IMHO MZA jednak daje duża przewagę, bo oprócz wysokiej dniówki sporo jest tych wszystkich dodatków, trzynastek, premii motywacyjnych i tak dalej.
Albo Ostrobramska.Delfino pisze:Jeśli bardzo ci zależy na tej Stalowej, to po prostu molestuj te kadry na Włościańskiej przynajmniej raz w miesiącu, albo dzwoń tam nawet częściej, jeśli teraz nie ma naborou to za miesiąc/dwa/trzy na pewno będzie.
Wiem, wiem. Były już kierowca z blisko 30-letnim stażem w MZA mi opowiadał, jak to jest w MZA...Delfino pisze:Co do finansów to IMHO MZA jednak daje duża przewagę, bo oprócz wysokiej dniówki sporo jest tych wszystkich dodatków, trzynastek, premii motywacyjnych i tak dalej.
Abonament płaci się za samo posiadanie odbiornika radiowego niezależnie od tego, jakiej stacji się słucha, tak samo zresztą w przypadku telewizora.Delfino pisze:Ja nie słucham, bo trzeba płacić, ale np. TokFM, czy AntyRadio nie pogardzę