Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja np. się owszem, przesiadałem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ze 182<->382 bedzie burdel, przewiduje wkur.. ludzi krazacych w labiryncie przejsc pod gusem, w mediach ZTM zostanie zjechany. I slusznie.
Od biedy mozna bylo to nazwac nawet 301 albo nie wiem 374.
Co do nowego 182 w DS murowany muchowoz na zachod od politechniki.
Ludzie beda z przesiadka jezdzic do reduty? Jasne. Wyjda sobie na 187 w druga strone beda czekac na nie na beresteckiej.
W DP niespecjalnie lepiej na tym odcinku czyli mniej wiecej to co dzis.
Zadnych zmian przystankowych na TL-> Wiatrak = krok po kroku i moze za 20 lat bedzie jakis sensowny uklad na TL.
Chyba ze wybory beda czesciej niz co 4 lata.
W miedzyszczycie i DS 523 i 188 dalej strasza taktem. W DS co 20 w ciagu dnia co 30 rano i wieczorem.
Ostra pomimo calej plejady czerwonych dostaje czarnego co 10 min a wiatrak wisi w sumie na co 10/15 i koniec.
Jak chcecie poskracac te 415. 515, 521 przy takim standardzie linii wywozacych z wiatraka?
Od biedy mozna bylo to nazwac nawet 301 albo nie wiem 374.
Co do nowego 182 w DS murowany muchowoz na zachod od politechniki.
Ludzie beda z przesiadka jezdzic do reduty? Jasne. Wyjda sobie na 187 w druga strone beda czekac na nie na beresteckiej.
W DP niespecjalnie lepiej na tym odcinku czyli mniej wiecej to co dzis.
Zadnych zmian przystankowych na TL-> Wiatrak = krok po kroku i moze za 20 lat bedzie jakis sensowny uklad na TL.
Chyba ze wybory beda czesciej niz co 4 lata.
W miedzyszczycie i DS 523 i 188 dalej strasza taktem. W DS co 20 w ciagu dnia co 30 rano i wieczorem.
Ostra pomimo calej plejady czerwonych dostaje czarnego co 10 min a wiatrak wisi w sumie na co 10/15 i koniec.
Jak chcecie poskracac te 415. 515, 521 przy takim standardzie linii wywozacych z wiatraka?
Nasunąłeś mi pewną myśl.ness pisze:Co do nowego 182 w DS murowany muchowoz na zachod od politechniki.
Może robiąc coś ze 130 i dając coś (157 vel 228 lub 158) zamiast do CH Reduty to do CH Blue City zwolni się miejsce dla 182 wydłużonego do CH Reduta....
182 powinno leciec do reduty (przynajmniej poki co), ale lapac w obu kierunkach zp berestecka, a nie tylko w kier centrum (przesiadki na ursus w 191). Czyli pod BC niech sobie parkuje te 130/157.
158 + 127 to po prostu trzeba zrobic, niemodne bo dosc czesta linia na duzym taborze wzdluz kolei by z tego wyszla, ale niestety reduta i popularna sa gdzie sa i ani wzledem kolei ani wzgledem wkd nie maja dogodnego polozenia wiec ludzi sie do nich nie przesadzi.
158 + 127 to po prostu trzeba zrobic, niemodne bo dosc czesta linia na duzym taborze wzdluz kolei by z tego wyszla, ale niestety reduta i popularna sa gdzie sa i ani wzledem kolei ani wzgledem wkd nie maja dogodnego polozenia wiec ludzi sie do nich nie przesadzi.
No tak...toteż napisałem, że jeżeli skasujemy to 130 a coś z pary 157+158 damy do Blue City to 182 będziemy mogli dać do Reduty. A kto wie, może to 130 upchniemy na Zachodnim...ness pisze:182 powinno leciec do reduty (przynajmniej poki co), ale lapac w obu kierunkach zp berestecka, a nie tylko w kier centrum (przesiadki na ursus w 191). Czyli pod BC niech sobie parkuje te 130/157.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szkoda, że ci biedni ludzie o tym nie wiedzą i z uporem godnym lepszej sprawy z WKD owszem korzystają, co naocznie obserwowałem.ness pisze: ani wzgledem wkd nie maja dogodnego polozenia
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niestety, czas przejazdu 182 skazuje tę linię na powolną jazdę pod szczytem. Oj, Dęboszczaku...
W nowym układzie razi nieco niska czestotliwość 523. Oraz 188. W zasadzie każda z nich mozna nieco poprawić, jednak z drugiej strony chciałoby się - jak pisał ness - zrobić drugą taką linię z Wiatraka do Politechniki, jak 182 na Ostrobramskiej.
No i chyba jednak na Łukowskiej doczekaliśmy się sporej nadpodaży. Na TŁ wystarczyłoby 141 z już bardzo przyzwoitym rozkładem jazdy. Tak mi się wydaje.
W nowym układzie razi nieco niska czestotliwość 523. Oraz 188. W zasadzie każda z nich mozna nieco poprawić, jednak z drugiej strony chciałoby się - jak pisał ness - zrobić drugą taką linię z Wiatraka do Politechniki, jak 182 na Ostrobramskiej.
No i chyba jednak na Łukowskiej doczekaliśmy się sporej nadpodaży. Na TŁ wystarczyłoby 141 z już bardzo przyzwoitym rozkładem jazdy. Tak mi się wydaje.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przede wszystkim 115 powinno stamtąd wylecieć w podskokach...Jarek pisze:No i chyba jednak na Łukowskiej doczekaliśmy się sporej nadpodaży. Na TŁ wystarczyłoby 141 z już bardzo przyzwoitym rozkładem jazdy. Tak mi się wydaje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sam mówisz o wzmacnianiu 188 i 523, na Szaserów też by się autobus odbijał od autobusu. Tu nie problem w nadpodaży na dość krótkich odcinkach do najbliższych pętli (PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA i WITOLIN), tylko w tym, że nie ma tego wszystkiego jak zakrańcować na samym Grochowie...
PS 382 oczywiście docelowo do kasacji, ale to też są tylko 2 kursy/h, zresztą zdjęte w tym momencie z TŁ... Dokąd to wszystko pchać? Na Zapłowiecze? Też absurd...
PS 382 oczywiście docelowo do kasacji, ale to też są tylko 2 kursy/h, zresztą zdjęte w tym momencie z TŁ... Dokąd to wszystko pchać? Na Zapłowiecze? Też absurd...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Fajnie, że nowe 182 kończy 20 minut wcześniej kursowanie niż stare  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Może 523 zakrańcować na Wiatracznej, a 182 skierowac przez Rodziewiczówny?Bastian pisze:Sam mówisz o wzmacnianiu 188 i 523, na Szaserów też by się autobus odbijał od autobusu. Tu nie problem w nadpodaży na dość krótkich odcinkach do najbliższych pętli (PKP OLSZYNKA GROCHOWSKA i WITOLIN), tylko w tym, że nie ma tego wszystkiego jak zakrańcować na samym Grochowie...