Tak czy siak, kazda proba wyjasnienia tego kuriozum prowadzi do wniosku. Ze moratorium powinno wrocic do czasu az frakcje w ZTM sie skutecznie nie powybijaja .Glonojad pisze:A może to chodzi o "udowodnienie", że "częsta dowozówka do kolei nie napełni się tak jak np. 510"...
214 z NowodworĂłw do S9 w PĹudach
Moderator: Wiliam
Jest mały drobiazg: od 1 marca ilość pociągów na linii zmniejsza się o 1/3Lukasz436 pisze:Ale jazda z tym 214. Inne linie mogą tylko pomarzyć o takim rozkładzie.

Połowa kursów DONIKĄD.
Aż tacy mocni to nie są. A Most Północny już ma conajmniej pół roku opóźnienia, linia tramwajowa ma opóźnienie nieprzewidywalne, bo jak dotąd nie ogłoszono przetargu na budowę pomimo nudzącej się od wakacji decyzji środowiskowej.ness pisze:Bedziecie tak marudzic to szare eminencje w ZTM zlikwiduja buspas na modlinskiej, ospoznia most polnocny
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Widzę tylko jedną zaletę zwiększenia ilości kursów - w przypadku opóźnienia pociągu (jednotor na Pradze może dać w kość) pasażer nie będzie czekał iluś tam minut w polu, bo "skomunikowany" autobus odjechał o czasie.MisiekK pisze:Jest mały drobiazg: od 1 marca ilość pociągów na linii zmniejsza się o 1/3
Połowa kursów DONIKĄD.
Tym niemniej wciąż jestem ciekaw co tak naprawdę myślą o tej linii (jeszcze do niedawna?) gorący zwolennicy jej powstania. Jeszcze nie przeczytałem choćby słowa samokrytyki...
Jarku - nie dobijaj... Byłem teraz w Istambule i tramwaj potrafi całe miasto przejechać na priorytecie a u nas się nie da.Jarek pisze:Przede wszystkim na nowej linii tramwajowej sygnalizacja swietlna jest projektowana w sposób bardzo antytramwajowy. Przy Myśliborskiej nie będzie mozliwy przejazd tramwaju bez zatrzymania, które średnio wynosić ma 55-70s. A dalej ma być tylko gorzej.
Jarek pisze:Przy Myśliborskiej nie będzie mozliwy przejazd tramwaju bez zatrzymania, które średnio wynosić ma 55-70s. A dalej ma być tylko gorzej.

S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Spokojnie, przy jednojezdniowej Światowida warunki ruchu samochodów (w tym i autobusów) będą tylko coraz gorsze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak nie utknie w korku. Wyjazd z Myśliborskiej na TMP będzie przeciążony, na Światowida lepiej nie będzie, bo niby czemu.Jarek pisze:Na razie nic nie wskazuje, by tramwaj mógł być konkurencyjny z 508. Autobus przyspieszony jadacy Myśliborską do TMP powinien być co najmniej o 5 minut szybszy.
Dalej - przystanki. 508 będzie musiało mieć wszystkie te, które będzie miał tramwaj, bo ten ostatni ma je zaprojektowane w sensownych lokalizacjach, z reguły co 500 - 600 metrów. Oczywiście, zawsze można zrobić E-4, E-8, E-9, E-10 i EWT (specjalnie dla Tarantuli), stające pod jedną klatką każdy.... można też porównywać prędkość podróży z taksówką, czemu nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-