WÄ tek zagadkowy
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
To skoro wygrałem, to zgodnie ze starymi zasadami zadam swoją zagadkę:
"Pszenica, pszczoła, kształt, kszyk" - gdzie ta fraza się pojawiła i w jakim kontekście?
"Pszenica, pszczoła, kształt, kszyk" - gdzie ta fraza się pojawiła i w jakim kontekście?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Łe. Drugi wynik w guglach: http://czytelnia.onet.pl/1,8,8,13091993 ... forum.html
Zadanie zagadki oddaję pierwszej osobie, która się zgłosi, chyba że mi coś wpadnie do głowy
Zadanie zagadki oddaję pierwszej osobie, która się zgłosi, chyba że mi coś wpadnie do głowy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Piłsudski.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Skoro cisza w temacie, to ja zadam zagadkę. W którym wozie teraz to coś jeździ? Sorki za to, że jest ciemne i prawie nie widać, bo pora dnia nie była odpowiednia do cykania.
[ Dodano: |13 Kwi 2011|, 2011 09:41 ]
Wymagane podkręcenie jasności monitora.
[ Dodano: |13 Kwi 2011|, 2011 09:41 ]
Wymagane podkręcenie jasności monitora.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.