Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Jasne ,ze tak, chodzi mi tylko o ten jeden przystanek. Czesto jezdze na mokotow, czasami musze byc tam szybko i strasznie mi to skomplikuje zycie.Krzysiek_S pisze:Tylko napisz to w taki sposób że pozostałe zmiany są oki. Bo inaczej zaszkodzisz tylko.rhemek pisze:Po wycofaniu 119 z Lucerny mieszkancy Anina traca dojscie do autobusu jadacego w kierunku wału. Teraz można szybko dojsc na przystanek Piechurow, ale 213 kursuje Mrowcza, do ktorej nie ma zadnego dojscia miedzy Zwolenska a Lucerny. A w kazdym kursie na 119 na Piechurow wsiada kilka osob...
Dlatego juz pisze protest do ZTM i namowie sasiadow do tego. Pozbawia sie nas dobrego dojscia do autobusu bez konsultacji... Tym bardziej, ze przeciez na Zwolenskiej 147 jest zwiekszone do 15/20 , to po co tam jeszcze ta 119?
A 213 nie moze pojechac w zastepstwie 119 od Zwolenskiej do Lucerny tak by zahaczać o ten przystanek? Czas dojazdu wydluzy sie o max minute.
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 09:29 ]
Przystanek Piechurow na Szpotanskiego, mimo braku legalnego dojscia funkcjonuje wylacznie jako przystanek dla Anina. I sporo osob z niego korzysta.MichalJ pisze:Nie rozumiem. Skąd można dojść na przystanek Piechurów (na Szpotańskiego) a nie można dojść na przystanek Piechurów (na Mrówczej)?
-
Krzysiek_S
Witam. Moje uwagi co do projektu ZTM
1. Linia 161 powinna kursowac jak teraz czyli do Oleckiej , w zamian na Błota linia 142.
2. Linia 215 powinna byc rozdzielona na dwie linie z Aleksandrowa do Marysina [ PKP Gocławek] i z Mokrego Ługu do Marysina[PKP Gocławek].
3. Wydaje mi się że dobrym pomysłem wyznaczenie linii na przedłużeniu Panny Wodnej już teraz. Powinna byc to linia 342 jako 1xx , a wtedy na Zasadowej częstsze 161. Oczywiście wdrożenie po roku 2014.
4. Według mnie należy dobudowac parę przystanków w zespole przystankowym Napoleona Bonaparte w celu lepszego skomunikowania linii 213 i 215.
4. Pozostałe zmiany są akceptowalne przeze mnie.
5. Sugerowałbym stanowisko dzielnicy w sprawie priorytezacji tramwajów wzdłuż Grochowskiej i Alei Waszyngtona oraz w sprawie lepszego skomunikowania linii z pętli Wiatraczna z tramwajami do centrum. Faktem jest to że ciężko jest się przesiadac na Wiatracznej a i tramwaje mogłyby jeździc częściej pod warunkiem lepszego ustawienia sygnalizacji świetlnej.
6.Przywrócenie rozkładu S1 i KM7 sprzed 1 marca 2011 roku.
Szczególnie dobrą zmianą będzie uzupełnianie się linii 213 i 113 od Falenicy aż do Lucerny , następnie linia 213 pojedzie na Gocław[ 507 co 4/7-8/10 i inne linie w pozostałe części miasta , a 113 na Grochów 9, 24, 26 wszystkie co 5 minut.
Jakby nie było popieram te zmiany z poprawkami korzystne dla większości mieszkańców Wawra.
1. Linia 161 powinna kursowac jak teraz czyli do Oleckiej , w zamian na Błota linia 142.
2. Linia 215 powinna byc rozdzielona na dwie linie z Aleksandrowa do Marysina [ PKP Gocławek] i z Mokrego Ługu do Marysina[PKP Gocławek].
3. Wydaje mi się że dobrym pomysłem wyznaczenie linii na przedłużeniu Panny Wodnej już teraz. Powinna byc to linia 342 jako 1xx , a wtedy na Zasadowej częstsze 161. Oczywiście wdrożenie po roku 2014.
4. Według mnie należy dobudowac parę przystanków w zespole przystankowym Napoleona Bonaparte w celu lepszego skomunikowania linii 213 i 215.
4. Pozostałe zmiany są akceptowalne przeze mnie.
5. Sugerowałbym stanowisko dzielnicy w sprawie priorytezacji tramwajów wzdłuż Grochowskiej i Alei Waszyngtona oraz w sprawie lepszego skomunikowania linii z pętli Wiatraczna z tramwajami do centrum. Faktem jest to że ciężko jest się przesiadac na Wiatracznej a i tramwaje mogłyby jeździc częściej pod warunkiem lepszego ustawienia sygnalizacji świetlnej.
6.Przywrócenie rozkładu S1 i KM7 sprzed 1 marca 2011 roku.
Szczególnie dobrą zmianą będzie uzupełnianie się linii 213 i 113 od Falenicy aż do Lucerny , następnie linia 213 pojedzie na Gocław[ 507 co 4/7-8/10 i inne linie w pozostałe części miasta , a 113 na Grochów 9, 24, 26 wszystkie co 5 minut.
Jakby nie było popieram te zmiany z poprawkami korzystne dla większości mieszkańców Wawra.
Moim zdaniem 119 jednak obejmie swoim zasiegiem większa liczbę pasażerów jeśli będzie jeździł Zwoleńską, Bronowska i Wałem niz tylko Lucerny i Kadetów. Tamte ulice sa jednak dłuższe i jak na razie bardziej zabudowane. Tłumaczenie brakiem dojścia z Anina do 119 jest absurdem bo nie wiem kto oprócz wiadomej osoby z czegos takiego korzysta (a nie powinien nikt bo nie ma przejścia przez tory).
Jak ci przeszkadza chodzenie na dziko przez tory, to przejdź sie do burmistrza,żeby zrobił legalnie. Tak ludzie chodzą od dziesiątek lat. Przystanek Piechurów bez dojścia z anina poszedł by do likwidacji. Ostatnio walczyłem o legalne dojście do PKP anin, i skończyło sie tablicami, mandatami i prawie linczem od sasiadowMichalJ pisze:Gdzie "z Anina"? Ze stacji? Po co? Z drugiej strony torów? Nie wolno chodzić na dziko przez tory.Krzysiek_S pisze:Z Anina
A w ogóle to jest przejście między Szpotańskiego a Mrówczą przez taki lasek jak już się zabudowa skończy.
Przejscia przez lasek do Mrowczej nie ma.
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 09:39 ]
Przejdż się i zobacz , kto oprocz wiadomej osoby z tego przystanku korzysta. A 119 Kadetow nie pojedzie, bo ulica nie jest przystosowana do duzych autobusow.Rosa pisze:Moim zdaniem 119 jednak obejmie swoim zasiegiem większa liczbę pasażerów jeśli będzie jeździł Zwoleńską, Bronowska i Wałem niz tylko Lucerny i Kadetów. Tamte ulice sa jednak dłuższe i jak na razie bardziej zabudowane. Tłumaczenie brakiem dojścia z Anina do 119 jest absurdem bo nie wiem kto oprócz wiadomej osoby z czegos takiego korzysta (a nie powinien nikt bo nie ma przejścia przez tory).
A może 215 wygiąć przez Czecha, Łysakowską i Korkową?Krzysiek_S pisze:2. Linia 215 powinna byc rozdzielona na dwie linie z Aleksandrowa do Marysina [ PKP Gocławek] i z Mokrego Ługu do Marysina[PKP Gocławek].
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
No to sorry, ZTM nawet słyszeć nie powinien takich wniosków, a już przychylenie się do nich w ogóle nie wchodzi w rachubę.jasiu pisze:owszem, przez tory.
W Alejach Jerozolimskich skasowano przystanek, bo za dużo ludzi przechodziło na dziko.
ZTM nie może wziąć na siebie odpowiedzialności za nielegalne przekraczanie torów i nie może układać przystanków pod takie trasy dojścia. Wystąp do PKP o zrobienie przejścia i jak ono będzie, to wtedy do ZTM...
(I żeby nie było - zdarzało mi się przechodzić nielegalnie przez tory, co prawda nie tam. Ale nie oczekuję tworzenia przystanków w takich miejscach...)
-
Krzysiek_S
Aha no to oki.Gdyby 213 stawalo na tym przystanku Piechurow, gdzie obecnie 119 byloby ok, bo 119 mozna by zlapac na wale.
Tylko taki jest problem że albo Sadul będzie miał linie albo Anin. Bo jak wiadomo nie ma przejścia.
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 09:49 ]
A co na Kościuszkowców, tylko 305.?pawcio pisze:A może 215 wygiąć przez Czecha, Łysakowską i Korkową?
Już teraz radnemu z Marysina coś się nie podoba, tylko nie raczył wyjaśnic co.
A 215 w proponowanej formie wydaje mi się za długie.
Dlatego sugeruje podział.
Z przystanku Piechurow w tym miejscu korzystaja wylacznie mieszkancy Anina. W promieniu kilkuset metrow nie ma zadnego budynku mieszkalnego, a po dzieci ze szkoly prywatnej obok przyjezdzaja limuzyny z kierowcami. Wiec istnienie tego przystanku wedlug Ciebie jest schizofreniczne? Ok, czyja to wina, ze ZTM wie i to robi, bo szkoda im kasy na pare slupkow i plytek chodnikowych, zeby zrobic legalne przejscie?MichalJ pisze:No to sorry, ZTM nawet słyszeć nie powinien takich wniosków, a już przychylenie się do nich w ogóle nie wchodzi w rachubę.jasiu pisze:owszem, przez tory.
W Alejach Jerozolimskich skasowano przystanek, bo za dużo ludzi przechodziło na dziko.
ZTM nie może wziąć na siebie odpowiedzialności za nielegalne przekraczanie torów i nie może układać przystanków pod takie trasy dojścia. Wystąp do PKP o zrobienie przejścia i jak ono będzie, to wtedy do ZTM...
(I żeby nie było - zdarzało mi się przechodzić nielegalnie przez tory, co prawda nie tam. Ale nie oczekuję tworzenia przystanków w takich miejscach...)
Ten przystanek istnieje, i nikt go tworzyc nie musi. Przejdz sie i sprawdz.
- Bastian
- Sułtan Maroka
PKP Gocławek na razie nierealne, a na Marysinie nie ma miejsca. Poza tym Rembertów będzie miał dojazd na basen itp...Krzysiek_S pisze:2. Linia 215 powinna byc rozdzielona na dwie linie z Aleksandrowa do Marysina [ PKP Gocławek] i z Mokrego Ługu do Marysina[PKP Gocławek].
Wtedy wycofujesz komunikację z Kościuszkowców...pawcio pisze:A może 215 wygiąć przez Czecha, Łysakowską i Korkową?
Coś jest na rzeczy. Ja bym w ogóle zrobił przy okazji tak: 113 przez Trakt i Przewodową na Błota, 521Krzysiek_S pisze:1. Linia 161 powinna kursowac jak teraz czyli do Oleckiej , w zamian na Błota linia 142.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow