Autobusów - nie, ale będzie tańsza obsługa. Zgadujcie: czy w prezecie ZTM każe zatrudnić więcej sprzątaczek?To może zamiast z samej klimatyzacji, zrezygnujmy też z ogrzewania? To będzie jeszcze więcej autobusów
O chłodzeniu i niechłodzeniu
Jeżeli autobus stoi w korku i jest w nim ponad 100 osób to żadne otwieranie okien niczeog nie załatwi. W Indiach w tanich wagonach kolejowych są wielkie wiatraki. Działają? Coś działają. Jest miło? He, he...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Więcej, niż niedziałająca klimatyzacja...grzegorz pisze:Jeżeli autobus stoi w korku i jest w nim ponad 100 osób to żadne otwieranie okien niczeog nie załatwi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I ludzie na przystankach czekający na jakikolwiek pojazd, bo znaczna ich część została zesłana do zakładu? Dochodzisz do sytuacji, w której masz wybór: albo pojazd z niesprawną klimą, albo brak pojazdu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W 3154 na 10 także działała.Bywalec pisze:A jak to jest z włączaniem klimatyzacji w tramwajachDziś w wozie 3123 na 26 było bardzo przyjemnie chłodno
Oczywiście, z samej natury statystycznej rzadziej trafiam na tramwaje klimatyzowane niż autobusy, ale z pewnością nie ma takiej skali zjawiska.
Inna rzecz, że w 120N/Na to jest jeden system chłodząco - grzejący który realizuje zadaną temperaturę (choć można go ustawić na funkcję max chłodzenia, nie wiem, czy nie ma też max grzania) i działa cały rok.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie rozumiem czemu zakładasz że normą jest popsuty pojazd. Raczej tak nie jest a jeśli naprawde jest to rola organizatora jest takie działanie aby do czegos takiego nie dochodziło. Nawet jeśli jednego dnia by doszło do tego że parę autobusów musialoby zjechac do bazy to w dalszej perspektywie takie dzialania przyniosłyby same korzyści pasażerom. Autobusy maja byc sprawne i dotyczy to tak hamulców, swiatel jak i klimatyzacji ktorą przecież kupiono nie w celach estetycznych a raczej użytkowych.Szeregowy_Równoległy pisze:I ludzie na przystankach czekający na jakikolwiek pojazd, bo znaczna ich część została zesłana do zakładu? Dochodzisz do sytuacji, w której masz wybór: albo pojazd z niesprawną klimą, albo brak pojazdu.
No dobra, tylko kiedy doczekamy się tego stempelka? Jak będzie +30°C?Będzie stempelek będzie klima, nie będzie stempelka - nie będzie klimy.
Swingami jeżdżę bardzo sporadycznie, ale często zdarza mi się trafić na działającą klimę. Nie wiem, czy tu też rozchodzi się o pieczątkę, ale jeśli nie, to chwała za to motorowym.
-
andrzej_suse10