Ciepło!
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Krzysiek_S
Uwaga burze !
Od dzisiaj aż do nocy z niedzieli na poniedziałek w okolicach Warszawy możliwe są burzę .
Dzisiaj temperatura do 27 stopni C , wiatr słaby do 5m/s , późnym południem możliwa słaba burza.
Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W sobotę temperatura do 29 stopni C, wiatr słaby do 7m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W niedzielę temperatura od 28 do 30 stopni C , wiatr słaby do 7m/s , późnym wieczorem oraz w nocy z niedzieli na poniedziałek możliwa silna burza. W nocy prawdopodobnie będzie przechodził zimny front atmosferyczny, dlatego w poniedziałek będzie już tylko 24 stopnie C oraz przelotne opady deszczu bez burzy.
Uwaga ! W czasie burz możliwe podtopienia, silne wyładowania atmosferyczne oraz uszkodzenia w drzewostanie!
KS
Od dzisiaj aż do nocy z niedzieli na poniedziałek w okolicach Warszawy możliwe są burzę .
Dzisiaj temperatura do 27 stopni C , wiatr słaby do 5m/s , późnym południem możliwa słaba burza.
Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W sobotę temperatura do 29 stopni C, wiatr słaby do 7m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W niedzielę temperatura od 28 do 30 stopni C , wiatr słaby do 7m/s , późnym wieczorem oraz w nocy z niedzieli na poniedziałek możliwa silna burza. W nocy prawdopodobnie będzie przechodził zimny front atmosferyczny, dlatego w poniedziałek będzie już tylko 24 stopnie C oraz przelotne opady deszczu bez burzy.
Uwaga ! W czasie burz możliwe podtopienia, silne wyładowania atmosferyczne oraz uszkodzenia w drzewostanie!
KS
- R-9 Chełmska
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niewątpliwie - przy brzydkiej pogodzie 28 stopni bym się nie spodziewał.R-9 Chełmska pisze:A podobno ma być piękna pogoda, wg prognoz...Krzysiek_S pisze:Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu ,
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Stąd moja polemika ze zdziwieniem R-9 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
A czy ja napisałem że ma byc brzydka pogoda? Będzie słońce do południa i temperatura wzrośnie do 28 stopni w niektórych miejscach Warszawy. A później jest duże prawdopodobieństwo wystąpienia silnej burzy z sporymi opadami i silniejszym wiatrem. I znowu słońce wyjdzie .Bastian pisze:Niewątpliwie - przy brzydkiej pogodzie 28 stopni bym się nie spodziewał.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A czy ja napisałem, że ty napisałeś? Przeczytajże porządnie, skąd ta dyskusja...Krzysiek_S pisze:A czy ja napisałem że ma byc brzydka pogoda?
-
Krzysiek_S
Oki Mea Culpa.Bastian pisze:A czy ja napisałem, że ty napisałeś? Przeczytajże porządnie, skąd ta dyskusja...
http://weather.noaa.gov/weather/current/EPWA.html
Wczoraj poczułem się jakby był co najmniej sierpień. W U-Bocie panował skwar, który natychmiast wyżymał mnie z potu. Potem wsiadłem do 34xx gdzie wszystkie okna były odblokowane, oprócz tego, którego miałem nadzieję, że będzie 
Może to nie stosowne miejsce do zadania pewnego pytania, ale jest ono powiązane z tematem, poprzez słowo "ciepło".
Chodzi mi o wymiary klucza, który pasowałby do blokady okiennej. Chcę nabyć takowy, ponieważ w pojazdach jest dość gorąco, a klimatyzacja nie jest włączana. Podejrzewam, że chodzi oto, że to nie jest okres letni, gdzie temperatury są podobne i wyższe (mówię konkretnie o MZA, bo w Swingach prowadzonych przez pewną, piękną panią jest nawet za zimno).
Także powtarzam, chodzi mi o wymiary tego klucza, oraz informację na temat konsekwencji prawnych z tytułu samowolnego odblokowania okna w pojeździe komunikacji miejskiej.
Może to nie stosowne miejsce do zadania pewnego pytania, ale jest ono powiązane z tematem, poprzez słowo "ciepło".
Chodzi mi o wymiary klucza, który pasowałby do blokady okiennej. Chcę nabyć takowy, ponieważ w pojazdach jest dość gorąco, a klimatyzacja nie jest włączana. Podejrzewam, że chodzi oto, że to nie jest okres letni, gdzie temperatury są podobne i wyższe (mówię konkretnie o MZA, bo w Swingach prowadzonych przez pewną, piękną panią jest nawet za zimno).
Także powtarzam, chodzi mi o wymiary tego klucza, oraz informację na temat konsekwencji prawnych z tytułu samowolnego odblokowania okna w pojeździe komunikacji miejskiej.
Sam jestem szczęśliwym posiadaczem takiego klucza, który kupiłem za 15 zł na allegro.
Tu masz podobne - hasło "klucz kwadrat", ew. "klucz piórko".
http://allegro.pl/klucz-konduktorski-kw ... 54799.html
http://allegro.pl/pkp-klucz-konduktorsk ... 15340.html
Tu masz podobne - hasło "klucz kwadrat", ew. "klucz piórko".
http://allegro.pl/klucz-konduktorski-kw ... 54799.html
http://allegro.pl/pkp-klucz-konduktorsk ... 15340.html
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tyle tutaj na ten temat. Ewentualnie idźcie sobie do tematu o chłodzeniu na Taborze.