Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To byłby bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę, że byłby to skutek w zasadzie bezinwestycyjnych zmian organizacyjnych. Ocenianie korzyści bez kontekstu kosztów jest bezsensem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
prażanin35
- Zbanowany
Po zmianach Marysin bedzie miał linię w kierunku Centrum co 2 min!!! Dopiero teraz zaskoczyłem:) Wykorzystanie linii łatwo zmierzyc stojąc na Marsa w kier Rembertowa. 401 puste 520 puste 173 70% 183 puste 145 załadowane 514 70% 515 70%. Wnioski są proste: likwidacja 514, co się mają ludzie cisnąc; wzmocnienie 183 - super warunki 2 osoby w autobusie, przyjazna komunikacja; wzmocnienie 173 prawidłowo; 401 i 520 bz i bez komentarza, 515 w 143 i wzmocnienie - dobry kierunek. Ogólnie zmiany idą w dobra stronę jeśli idzie o SR i Marysin a w złym na NR. Fatum? Brak zaradnych radnych?
-
bartoni722
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież twój rozmówca słowem się nie zająknął o usuwaniu 520 z Marysina 
Sensownie byłoby (abstrahując od kosztów brygadowych) zrobić moim zdaniem tak:
520 bez zmian
515 Nowy Rembertów - TS - <M>Służew - GM - ? (Bokserska, Okęcie?)
489 Ursus - GM - <M>Służew - Wilanów
Wtedy 401 kasacja, 117 skrócone z Gocławia do DWC i wszystko gra...
520 bez zmian
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jeden minus - brak weekendowego połączenia realizowanego obecnie na południu przez 117.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
prażanin35
- Zbanowany
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież 189 w weekendy zostało wzmocnione! Już przeszkadza? 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Doskonale powinieneś wiedzieć, że kanibalizacja linii działa zwłaszcza w DS. W DP nadpodaż łatwiej obronić.mariow pisze:eee, a kto coś o przeszkadzaniu mówi?
Ergo: puszczasz linię w DS z Ursusa na Służewiec
Wszystko spoko tylko na odwrot.
Ursus-GM-Wilanow powinna byc calotygodniowka a zaplowiecze nie musi byc.
W sensie jak starczy brygad to moga byc i obie, ale jesli nie to puszczanie takiego wozidla na pusto po TS w DS w momencie kiedy dla ursusa od 10 lat nie ma na brygady zeby zrobic 401 calotygodniowym to jest kpina.
Jesli trzeba bedzie sciac 189 na co 12 to powinno sie to zrobic niech jezdza spiete w takcie co 6.
Poza tym w obecnej sytuacji z tej czerwonosci 401 (489) sa mizerne zyski po lewej stronie, wiecej jest strat (brak postepu czy pkp sluzewiec). Powinno byc czarne, moze jak zrobia ten ogryzek nowolazurowej to bedzie mozna to przekabacic na czerwone i puscic gora nad lopuszanska/jerozolismkie i do nowolazurowej zeby ominac ryzowa i kleszczowa.
Ursus-GM-Wilanow powinna byc calotygodniowka a zaplowiecze nie musi byc.
W sensie jak starczy brygad to moga byc i obie, ale jesli nie to puszczanie takiego wozidla na pusto po TS w DS w momencie kiedy dla ursusa od 10 lat nie ma na brygady zeby zrobic 401 calotygodniowym to jest kpina.
Jesli trzeba bedzie sciac 189 na co 12 to powinno sie to zrobic niech jezdza spiete w takcie co 6.
Poza tym w obecnej sytuacji z tej czerwonosci 401 (489) sa mizerne zyski po lewej stronie, wiecej jest strat (brak postepu czy pkp sluzewiec). Powinno byc czarne, moze jak zrobia ten ogryzek nowolazurowej to bedzie mozna to przekabacic na czerwone i puscic gora nad lopuszanska/jerozolismkie i do nowolazurowej zeby ominac ryzowa i kleszczowa.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
ness pisze: Jesli trzeba bedzie sciac 189 na co 12 to powinno sie to zrobic niech jezdza spiete w takcie co 6.
W teorii być może byłoby co 6 minut.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ursus ma w DS 187, 191 i 517 do Kleszczowej, a tam silne 189. Co ma TS?ness pisze:puszczanie takiego wozidla na pusto po TS w DS w momencie kiedy dla ursusa od 10 lat nie ma na brygady zeby zrobic 401 calotygodniowym to jest kpina
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Bastian pisze:Przecież twój rozmówca słowem się nie zająknął o usuwaniu 520 z Marysina
520 bez zmian
Jeśli do tego doszłoby 382>282 - Okęcie - al. Krakowska - 17 Stycznia - Wiadukt na Cybernetyki ( docelowo ) - Cybernetyki - Rzymowskiego - Wilanowska - al. Lotników - Wałbrzyska - Nowoursynowska - Dolina Służewiecka - Wilanowska - Wilanów.
515 wtedy na Bokserską...
A co jest takiego na TS co jest w ursusie bo ja tu kurna podobienstw nie widze.Bastian pisze:Ursus ma w DS 187, 191 i 517 do Kleszczowej, a tam silne 189. Co ma TS?
Goclaw ma mase busow z przesiadka w kazde miejsce w wawie to samo zaplowiecze, z jakiej paki maja miec bezposredniaka zamiast ursusa szczegolnie takiego ktory bedzie je tylko lizal, a nie objezdzal centralnie jak cos z niedzwiadka?
Nie ma to jak kasowac jednego knota robiac jeszcze wiekszego.
To ma byc jakas 'walidacja' 'sukcesu' wschodniej koncowki 401 czy robienie laski radnym z wawra?
Skoro ursus nie potrzebuje to tym bardziej nie potrzebuje tego TS niech sobie jezdza jedni i drudzy z przesiadka, tylko brygady zostana.
W ogole co do 189 to ja mam okreslone zdanie co do jego trasy za ryzowa/kleszczowa w strone OSG.
Sens jego istnienia w obecnej formie bierze sie z dupowatosci dojazdu do centrum z bemowa.
Busy stoja w korkach a tramy sie turlaja, wiec taki obowod przez kilimetry korkow jakos sie broni.
No i ideologicznie ladnie to wyglada, ale praktycznie to nijak to nie jest sprawna komunikajca.
A w praktyce co 8, czyli i tak czesciej niz dzis.Kleszczu pisze:W teorii być może byłoby co 6 minut.