Moderator: JacekM
-
realista1
-
Kontakt:
Bywalec pisze:realista1 pisze:Chodnikiem z opcją przerzucania roweru po schodach, czy jezdnią?
Wyobrażasz sobie kogoś na jezdni mostu łazienkowskiego zmieniającego na rowerze pasy ruchu wśród aut jadących z dozwoloną tam prędkością 80km/h (pasy ruchu trzeba zmieniać, bo ze względu na zjazdy nie da się przejechać całego przy prawej skrajni, nawet na wprost)
Jezdnią. Przy zachowaniu bezpieczeństwa i jeżdżąc w odpowiednich warunkach to dla chcącego nic trudnego. To zależy od natężenia ruchu, więc nie generalizuj że takie to trudne i w ogóle.
Jeśli rower ma służyć jako środek transportu a nie rozrywka, to należy uwzględnić także najgorsze warunki, i natężenie ruchu pozwalające na szybką jazdę samochodów.
Wówczas to nie człowiek, ale wymiar czasu pracy decyduje o porze, pogodzie i natężeniu ruchu w którym przyjdzie jechać rowerem.
-
JacekM
- Śnieżynka
piotram pisze:Paweł D. pisze:Obecnie mundurów nie naszą, na czole logo ZTM też nie mają. Więc jak?
Co jak co, ale to akurat nie jest w tej chwili żadnym problemem. Widać ich na kilometr
Nie każdy jest na tyle ogarnięty by kojarzyć reklamówkę albo wypchaną kieszeń z byciem kanarem. Poza tym niektórzy się lepiej maskują
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
MeWa
- Cukiereczek
ja na przykład ostatnio widziałem młodego kontrolera w garniturze
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Bywalec
MeWa pisze:ja na przykład ostatnio widziałem młodego kontrolera w garniturze
To może tego samego co ja?
-
rufio198
-
Kontakt:
MeWa pisze:realista1 pisze:Jeszcze wracając do MPK Łódź:
btw - jechałeś kiedyś komunikacją w Łodzi? Zwłaszcza tramwajami?
Daj spokój - 2 tygodnie koszmarów sennych po takim wyczynie
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
fik
- Naczelne Chamidło
realista1 pisze: Czytnik kart i biletów magnetycznych jest dość spory, i nie da się go w kieszeni ukryć.
Mało jeszcze widziałeś.
Temat ma zerową wartość merytoryczną, administracja forum zaś nie popiera namawiania do łamania przepisów - ergo zamykamy. Jak ktoś chce podyskutować merytorycznie o sensie podwyżek - jest temat od tego.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories