Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tramwaj do Kercelaka i przesiadka w 190/171 na Lesznie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- R-9 Chełmska
Dobrze, to ja mam dla Was lepsze zadanie
Start: ZP Al.Witosa (lub ZP Tor Stegny/Kostrzewskiego)
Cel 1: ZP Kino Femina - ok.20 minut postoju
Cel ostateczny: ZP Francuska
Kryteria przejazdu:
1) środa, obecna sytuacja drogowa, a więc po zamknięciu Świętokrzyskiej
2) dojazd na ZP Francuska na godzinę 8:50 i jest to godzina absolutnie nieprzekraczalna
3) mam nogi, więc w razie co mogę dojść na Francuską z Waszyngtona lub Walecznych
4) chcę się choć trochę wyspać, więc nie chcę robić jakiś wybitnie dużych zakładek czasowych
5) Oprócz sposobu dojazdu (bo ten to jestem w stanie sobie wykoncypować) chodzi mi przede wszystkim o rozpisanie godzinowe tego... Teoretyczne czasy przejazdu sam mogę sobie sprawdzić, ale z chęcią bym poznał praktykę, np. nie wiem, na ile sprawnie tramwaje przejeżdżają przez ONZ/Grzybowską...
Z góry dzięki za pomoc. Myślę, że w szczycie DP najlepsze byłoby 130 + 16/17/33 do Feminy, dalej 16/17/33 i przesiadka w jakikolwiek tramwaj przy DWC i marsz z Waszyngtona... Ale może ktoś ma lepszy (i konkretnie osadzony w godzinach i obecnych realiach) pomysł?
I bonus dla chętnych:
dojazd na takich samych zasadach tylko bez zaliczania Feminy: 185 do Poniatowskiego + tramwaj, 148/168/401 do Gocławia/Bora-Komorowskiego i 117, czymkolwiek do Chełmskiej + 141 + coś na Saskiej do Walecznych, czy może 159/162/187 do Rozbratu i 138 (punktualne to jest w ogóle w szczycie A w stronę Utraty?)?
Start: ZP Al.Witosa (lub ZP Tor Stegny/Kostrzewskiego)
Cel 1: ZP Kino Femina - ok.20 minut postoju
Cel ostateczny: ZP Francuska
Kryteria przejazdu:
1) środa, obecna sytuacja drogowa, a więc po zamknięciu Świętokrzyskiej
2) dojazd na ZP Francuska na godzinę 8:50 i jest to godzina absolutnie nieprzekraczalna
3) mam nogi, więc w razie co mogę dojść na Francuską z Waszyngtona lub Walecznych
4) chcę się choć trochę wyspać, więc nie chcę robić jakiś wybitnie dużych zakładek czasowych
5) Oprócz sposobu dojazdu (bo ten to jestem w stanie sobie wykoncypować) chodzi mi przede wszystkim o rozpisanie godzinowe tego... Teoretyczne czasy przejazdu sam mogę sobie sprawdzić, ale z chęcią bym poznał praktykę, np. nie wiem, na ile sprawnie tramwaje przejeżdżają przez ONZ/Grzybowską...
Z góry dzięki za pomoc. Myślę, że w szczycie DP najlepsze byłoby 130 + 16/17/33 do Feminy, dalej 16/17/33 i przesiadka w jakikolwiek tramwaj przy DWC i marsz z Waszyngtona... Ale może ktoś ma lepszy (i konkretnie osadzony w godzinach i obecnych realiach) pomysł?
I bonus dla chętnych:
dojazd na takich samych zasadach tylko bez zaliczania Feminy: 185 do Poniatowskiego + tramwaj, 148/168/401 do Gocławia/Bora-Komorowskiego i 117, czymkolwiek do Chełmskiej + 141 + coś na Saskiej do Walecznych, czy może 159/162/187 do Rozbratu i 138 (punktualne to jest w ogóle w szczycie A w stronę Utraty?)?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jechałem, żadnego problemu.R-9 Chełmska pisze:na ile sprawnie tramwaje przejeżdżają przez ONZ/Grzybowską...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jutro jadę do Międzynarodowego Centrum Słuchu i Mowy w Kajetanach k/ Nadarzyna. Zawsze jeździłem samochodem, teraz niestety muszę wybrać komunikację miejską. Moje pytanie jest następujące: jak wg was najlepiej się tam dostać? Planowałem jazdę 703 do przystanku "Kajetany" bo tam aż tak daleko nie ma do przejścia. Czy np. jest jeszcze jakieś w miarę bliskie dojście do innych linii (711, 733)?
Zauważ, że ani 711 ani 733 w kursie z Warszawy nie stają na placu, tylko dopiero gdzieś dalej.reserved pisze:No ale właśnie.. z Pl. Poniatowskiego jest AŻ tak daleko? Nie będzie mi się w sumie spieszyło nigdzie...chociaż zasuwać przez pół miasta nie chcę.
Przejście jest przy skrzyżowaniu w Paszkowie a następne dopiero w Nadarzynie/Kajetanach tam gdzie 703 skręca. Dlatego przystanek Centrum Mody jest tylko w jedną stronę.I druga sprawa:Tam nie ma przejścia dla pieszych? Nie pamiętam w sumie czy jest jakieś...MichalJ pisze:przejść przez DK8
Tak ale mi chodzi o powrót.MichalJ pisze:Zauważ, że ani 711 ani 733 w kursie z Warszawy nie stają na placu, tylko dopiero gdzieś dalej.
No ale właśnie chodzi mi o to główne skrzyżowanie w Nadarzynie ze światłami przy trasie. Tam jest przejście tak?MichalJ pisze:a następne dopiero w Nadarzynie/Kajetanach tam gdzie 703 skręca.