Remont Ĺrednicy 2011/2012
Moderator: JacekM
Tymczasowy się kładzie, jeżeli nie ma dostepnej technologii pracy z gruntu obok remontowanego toru. Wtedy z tymczasowego jednego toru prowadzisz prace nad drugim (np. z niego sypiesz kliniec).
Przy modernizacji linii 9, między Szymankowem i Lisewem specjalnie ułożono dodatkowy tor między torami 1 i 2 i z niego prowadzono prace i rozładunki tłucznia.
Przy modernizacji linii 9, między Szymankowem i Lisewem specjalnie ułożono dodatkowy tor między torami 1 i 2 i z niego prowadzono prace i rozładunki tłucznia.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Tak jak pisałem wcześniej: po torze tymczasowym jeździ wahadło, które zbiera to, co wyzbierają koparki na torze obok.
Na składzie materiałowym tej budowy leży sterta nowych drewnianych podkładów. Pewnie wylądują właśnie na wiaduktach.
Na składzie materiałowym tej budowy leży sterta nowych drewnianych podkładów. Pewnie wylądują właśnie na wiaduktach.
Wydaje mie się, że pasażerom przesiadającym się bardzo by ułatwiły przesiadki kartki z listą odjazdów (tylko godziny, perony) w kierunku nastepnego dworca (Centralnego na Wschodnim i Zachodnim, Zachodniego i Wschodniego na Centralnym). Niewygodnie szuka się na pełnych rozkładach, a wyświetlacze są tylko na Centralnym, niewygodne i mało.
Mam też wrażenie, że brygady z zS2 byłby lepiej wykorzystane, gdyby wysłać je na linie w rejony zwykle obsługiwane przez kolej. (A przynajmniej wysłanie przegubów na 521, co widzę na co dzień. Przy wakacyjnym luzie na ulicach czasowo opłaca się dużo bardziej, niż S1/KM7 i przesiadka.)
Mam też wrażenie, że brygady z zS2 byłby lepiej wykorzystane, gdyby wysłać je na linie w rejony zwykle obsługiwane przez kolej. (A przynajmniej wysłanie przegubów na 521, co widzę na co dzień. Przy wakacyjnym luzie na ulicach czasowo opłaca się dużo bardziej, niż S1/KM7 i przesiadka.)
-
- Zbanowany
-
Polubiliście utrudnienia związane z remontem średnicy? Nie? Na waszym miejscu bym polubił. Stugębna plotka na kolei głosi że mają otworzyć średnicę w lipcu po to żeby zamknąć w sierpniu. Mają robić szynę prądową w tunelu. Ciekawi mnie czy zamkną całodobowo, czy tylko na noce?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-