[Hydepark] Tramwaje Warszawskie

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 20 cze 2011, 18:12

piotram pisze:W parówce dzięki temu, że siedzenie jest pojedyncze i miękkie można usiąść w dowolny sposób
No ja nie usiądę normalnie. Co najwyżej mogę na ukos albo bokiem. A jestem raczej przeciętnego wzrostu... 8-(
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

grzegorz

Post autor: grzegorz » 20 cze 2011, 20:30

W ramach poprawy jakości w TW proponuję analog akcji ,,Tiry na tory'' - ,,Parówki na tory'' tyle, że rozumiany bardziej bezpośrednio. Chciałbym jeździć _po_ parówkach, a nie parówkami.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 cze 2011, 20:40

A mi się parówki od dziecka kojarzą z Warszawą, jako jej podstawowy znak rozpoznawczy.Nie wyobrażam sobie Wawy bez nich. Ten charakterystyczny dźwięk i wygląd. Po prostu słysząc ją i widząc wiem ,że jestem w domu.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 cze 2011, 21:27

Wolfchen pisze:
piotram pisze:W parówce dzięki temu, że siedzenie jest pojedyncze i miękkie można usiąść w dowolny sposób
No ja nie usiądę normalnie. Co najwyżej mogę na ukos albo bokiem. A jestem raczej przeciętnego wzrostu... 8-(
No widzisz, a w jakies 30% siedzeń w Urbino 18 nie usiądziesz w ogóle :P

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 cze 2011, 22:57

grzegorz pisze:Chciałbym jeździć _po_ parówkach, a nie parówkami.
Ile jeszcze razy ktoś to napisze. Od roku się wali, że 13N za 2-3 lata pójdą na złom, a ciągle ktoś jęczy, żeby je złomować.
rhemek pisze:A mi się parówki od dziecka kojarzą z Warszawą, jako jej podstawowy znak rozpoznawczy.
Wagon 13N stał się symbolem Warszawy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 cze 2011, 23:10

MisiekK pisze:
Dlaczego więc nie podjęto próby modernizacji chociaż części składów ?

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 20 cze 2011, 23:11

No widzisz, a w jakies 30% siedzeń w Urbino 18 nie usiądziesz w ogóle :P
Jak dla mnie problematycznych jest około 6-7 siedzeń. Miejsc siedzących jest 42. 30% z 42 to 12 i trzy piąte siedzenia. A w parówie mogę sobie usiąść w 1-2 - w jednym przy rzeźni oraz w kabinie w drugim wagonie, jeśli jest otwarta.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 cze 2011, 23:16

rhemek pisze:
MisiekK pisze:
Dlaczego więc nie podjęto próby modernizacji chociaż części składów ?
Podjęto w pierwszej połowie lat 90-tych. Skończyło się na jednej "żabie". Okazało się nieopłacalne.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 21 cze 2011, 0:48

rhemek pisze:Dlaczego więc nie podjęto próby modernizacji chociaż części składów ?
Zardzewiałe, głośne, wysokopodłogowe, braki części zamiennych - już nie produkowanych, rozruch oporowy, niebezpieczne przy kolizji, nieszczelne, drzwi, siedzenia, oświetlenie z sieci, itd. itp. Za dużo.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

TLG

Post autor: TLG » 21 cze 2011, 8:00

Bastian pisze:Podjęto w pierwszej połowie lat 90-tych.
Podjęto dużo wcześniej (pod koniec lat 60 pierwsze próby modernizacji) Żaba to jest jedynie najdalej posunięta modernizacja.
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 cze 2011, 8:31

No dobra, miałem na myśli takie od razu widoczne i odczuwalne dla każdego laika ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 cze 2011, 11:16

KwZ pisze:braki części zamiennych - już nie produkowanych,
Brednia. Silniki standardowe, rozrusznik standardowy, układ elektryczny w całości do odtworzenia z nowych elementów.
KwZ pisze:rozruch oporowy,
I co z tego?
KwZ pisze:niebezpieczne przy kolizji,
Jak każdy duży pojazd.
KwZ pisze:nieszczelne,
Tak samo szczelne jak w innych typach.
KwZ pisze:drzwi,
Że są? A nie powinno ich być?
KwZ pisze:siedzenia,
Że są? A nie powinno ich być?
KwZ pisze:oświetlenie z sieci,
A to jaki problem przy 3 obwodach i dodatkowym oświetleniu bateryjnym?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 cze 2011, 11:39

Michał, ja wiem, że ty czcisz każdą kupę złomu, ale ja na widok nadjeżdżającej parówki zaczynam kląć. Wykup pozostałości i postaw sobie na podwórku...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 cze 2011, 11:41

Bastian pisze:Michał, ja wiem, że ty czcisz każdą kupę złomu, ale ja na widok nadjeżdżającej parówki zaczynam kląć. Wykup pozostałości i postaw sobie na podwórku...
Nie, nie - też uważam, że czas kierować te szroty na złom (ba powinno to nastąpić przed milenium). Ale na litość boską nie jest to powód do pisania bredni na ich temat, jakby te pojazdy były winne całemu złu świata.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 cze 2011, 11:42

MisiekK pisze:Ale na litość boską nie jest to powód do pisania bredni na ich temat, jakby te pojazdy były winne całemu złu świata.
Ok, jasne :) Ale trochę na sumieniu mają - na przykład trasę do Wilanowa... ;)

ODPOWIEDZ