A jesteś pewien, że to ZTM wgrywał te napisy do autobusów?Mario pisze:Obserwacja dokonana na wyświetlaczach zarówno w starych MANach 33xx, jak i w nówkach 34xx oraz Solarkach 87xx. Żenada.
Informacja pasażerska
- MeWa
- Cukiereczek
tak, ale podejrzewam, że to zwykła pomyłka lub błąd, a nie niewiedza (Emilii Plater vs Aleje Jerozolimskie)Tyrystor pisze:Jasne, że tak Przecież urzędnik, szczególnie w ZTM ma św. Obowiązek znać położenie każdego słupka przystankowego w mieścieMeWa pisze:żenadą to jest ton Twojego postu. Owszem, jest błąd, ale żeby od razu taką aferę i wyzywać od nieudaczników?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Bardzo fajnie to wygląda, wczoraj widziałem go na dodatku B/125. Jak dla mnie to powinni to w większej ilości U12 zamontować.Szeregowy_Równoległy pisze:1845 dorobił się w miejscu dechy jakiegoś śmiesznego wyświetlacza, który pokazuje potencjalnym pasażerom numer i kierunek, i nic więcej. Tego ma być więcej, czy ktoś się dopatrzy, że to głupota? Wnętrza nie widziałem. Na 142 dzisiaj mi się w oczy rzucił.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ważne żeby było funkcjonalne a nie tylko "fajnie to wyglądało".Walas pisze:Bardzo fajnie to wygląda, wczoraj widziałem go na dodatku B/125. Jak dla mnie to powinni to w większej ilości U12 zamontować.
EDIT: Trochę z innej beczki.Czemu autor zdjęcia napisał że wóż "bredzi dawno już zapomnianym językiem" ? Co z tym wozem i jego informacją pasażerską nie tak ??
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... pos=-22199
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Wczoraj i dziś będąc w okolicach pętli Żerań FSO zaobserwowałem, że mają straszny problem z ustawieniem dobrego kierunku jazdy na wyświetlaczach/tablicy. Wczoraj widziałem np. Ikarusa na 705, który jadąc w stronę Żerania pod numerem miał napis BIAŁOBRZEGI. Widziałem też MANa, który wyjeżdżając z Żerania miał na wyświetlaczu ŻERAŃ FSO. Dziś 6347/04B/801 wyjeżdżając z pętli Żerań FSO miał napisane pod numerem właśnie to, a nie LEGIONOWO jak powinien. Widziałem jeszcze ze dwa takie przypadki.
Czy to dla kierowcy naprawdę taki wielki problem żeby na pętli obrócić tablicę? Z tymi wyświelaczami to to samo; zepsute czy jak?
Czy to dla kierowcy naprawdę taki wielki problem żeby na pętli obrócić tablicę? Z tymi wyświelaczami to to samo; zepsute czy jak?
więcej z tym problemów niż to warteSzeregowy_Równoległy pisze:1845 dorobił się w miejscu dechy jakiegoś śmiesznego wyświetlacza, który pokazuje potencjalnym pasażerom numer i kierunek, i nic więcej. Tego ma być więcej, czy ktoś się dopatrzy, że to głupota? Wnętrza nie widziałem. Na 142 dzisiaj mi się w oczy rzucił.
kłopoty z programowaniem ...
dziś będzie na 4 117
Chodzi o nazwę krańca, która jest nazwą ,,dawno zapomnianego języka"mobil one pisze: EDIT: Trochę z innej beczki.Czemu autor zdjęcia napisał że wóż "bredzi dawno już zapomnianym językiem" ? Co z tym wozem i jego informacją pasażerską nie tak ??
Tego to się domyślam-tylko zastanawiające jest w tym kontekście słowo : "bredzi".henio_wpz pisze:Chodzi o nazwę krańca, która jest nazwą ,,dawno zapomnianego języka"mobil one pisze: EDIT: Trochę z innej beczki.Czemu autor zdjęcia napisał że wóż "bredzi dawno już zapomnianym językiem" ? Co z tym wozem i jego informacją pasażerską nie tak ??
Jak się ma to sformułowanie do Międzynarodowego Języka Esperanto oraz do informacji pasażerskiej ? Nie ukrywam że ten autor ma przyciężkawe tzw : "poczucie humoru" i również że za tą osobą nie przepadam.
Linia 155: 1966-2011
Dziś przypadkowo udało mi się trafić na 1845, a dzięki "atrakcjom" w centrum mogę pokazać kilka zdjęć.
Oczywiście najbardziej rzuca się w oczy boczny wyświetlacz, jednak przedni najprawdopodobniej także został wymieniony (tylnego nie sprawdziłem). Sam kierunek, brak choćby szczątkowej ilości informacji o trasie w postaci przewijających się ulic, kiepsko...
We wnętrzu, już jest lepiej, "elektrodecha" przypominająca już używane. Uchwyty na kartki informujące o zmianach na plus. Drażnił mnie tylko mocno niebieski zafarb.
Pojawiły się także dwa ekrany umieszczone pod sufitem. Wyświetlacz diodowy został zdemontowany.
Wymieniono także kamery wewnątrz. W tle widoczne wystające mocowania po starym wyświetlaczu wewnętrznym.
No i najważniejsze, jednostka sterująca, oczywiście z dotykowym ekranem. Brak informacji choćby o czasie przyjazdu/odjazdu z przystanku...
I widok ogólny na stanowisko kierowcy z nowym "bajerem".
Oczywiście najbardziej rzuca się w oczy boczny wyświetlacz, jednak przedni najprawdopodobniej także został wymieniony (tylnego nie sprawdziłem). Sam kierunek, brak choćby szczątkowej ilości informacji o trasie w postaci przewijających się ulic, kiepsko...
We wnętrzu, już jest lepiej, "elektrodecha" przypominająca już używane. Uchwyty na kartki informujące o zmianach na plus. Drażnił mnie tylko mocno niebieski zafarb.
Pojawiły się także dwa ekrany umieszczone pod sufitem. Wyświetlacz diodowy został zdemontowany.
Wymieniono także kamery wewnątrz. W tle widoczne wystające mocowania po starym wyświetlaczu wewnętrznym.
No i najważniejsze, jednostka sterująca, oczywiście z dotykowym ekranem. Brak informacji choćby o czasie przyjazdu/odjazdu z przystanku...
I widok ogólny na stanowisko kierowcy z nowym "bajerem".