Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Raz takim jechałem, innym razem taki widziałem. Nie sądzę, bym miał aż tyle szczęścia i zobaczył coś strasznie nietypowego.kajo pisze:Słyszałem o takim przypadku w KOLEJ WIZJI także nie wiem, może to był jednostkowy przypadek? Z resztą ostatnio w Niemczech mają ciekawie z DB:)Adam G. pisze:Jechałem w Niemczech pociągiem zatłoczonym do tego stopnia, że konduktorka przez ponad godzinę jazdy nie była w stanie nikomu sprawdzić biletu.
W ogóle DB straszliwie mi podpadło, nie podawałbym raczej tej firmy za pozytywny przykład.
noidea
Czy wy wiecie, ze ludziska dalej twierdzą, że w AKM i KM jest klima? Nawet niektórzy próbują okienka zamykać, jak wieje im nawiew 
I takie małe spostrzeżenie - wyświetlacze wewnętrze (LED) we Flirtach - proste, niezawodne... z regulacją natężenia świecenia w zależności od natężenia światła w pojeździe
Dopiero niedawno zauważyłem. A naszym to najlepiej ciągle wychodzi wyświetlanie daty, godziny, imienin i czasem prawidłowego kierunku. Sporadycznie trasy...
I takie małe spostrzeżenie - wyświetlacze wewnętrze (LED) we Flirtach - proste, niezawodne... z regulacją natężenia świecenia w zależności od natężenia światła w pojeździe
Ale ten nawiew jest czasem lepszy czasem gorszy, to się jakoś reguluje? W jednym raz nawet było przyjemnie jak w SKM-ce! Czasem zdarza się że w jednym członie jest chłodno, w drugim nic nie wieje.przewoz pisze:Czy wy wiecie, ze ludziska dalej twierdzą, że w AKM i KM jest klima? Nawet niektórzy próbują okienka zamykać, jak wieje im nawiew
A w sobotę jechałem takim potwornym rzęchem - 1571. Chyba nie jechałem gorszym kiblem - przy hamowaniu rzęził jak towarowy, a na rozjazdach i starych torach coś łomotało w szafie elektrycznej.
Raz na jakiś czas to i ja widzę jakiś błąd. Widać czasem nawet sterowniki Ruf potrafią zwariować, ale generalnie... trzeba powiedzieć że nieźle im to wyszło. Tylko brakuje informacji o temperaturach i prędkości (co ponoć miało dać się zrobić).
-
Michalk001
Z Newagu nadciąga EN57AKM-1593.
http://youtu.be/bFg9oVxnUEQ
http://youtu.be/bFg9oVxnUEQ