401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
No dobrze.
148, 401 - naprawdę nie wiem, po co ruszać linie, które mają dobre obłożenie i dość dobrą regularność.
168 - jeździ sobie nieźle zapełniona. Rembertów się cieszy, bo Promenada, Gocław się cieszy, bo Promenada, a Gagarina się cieszy, bo do metra. Regularna, w roku szkolnym korzystam codziennie.
119 - trochę przeczy idei, że każde zadupie nie musi mieć dojazdu do centrum, ale z drugiej strony ludzie ją lubią i nią jeżdżą.
Po co więc cokolwiek zmieniać? Dla idei? Obecnie pasażerowie zdają się nie narzekać, a linie jeżdżą zapełnione jak trzeba.
148, 401 - naprawdę nie wiem, po co ruszać linie, które mają dobre obłożenie i dość dobrą regularność.
168 - jeździ sobie nieźle zapełniona. Rembertów się cieszy, bo Promenada, Gocław się cieszy, bo Promenada, a Gagarina się cieszy, bo do metra. Regularna, w roku szkolnym korzystam codziennie.
119 - trochę przeczy idei, że każde zadupie nie musi mieć dojazdu do centrum, ale z drugiej strony ludzie ją lubią i nią jeżdżą.
Po co więc cokolwiek zmieniać? Dla idei? Obecnie pasażerowie zdają się nie narzekać, a linie jeżdżą zapełnione jak trzeba.
-
Os.Górczewska2
Wiesz co mylisz sie, najlepsze spośród tych linii jest zdecydowanie 168 ,któe pełne jest ciagle,, 401 przez pokrycie ze 189 i podobną czestotliwosć jest ciagle w kratke, 148 jak na taka trase jest słabe w rejonie ursynowa podbite przez 185 najpierw ( 185 Al.Witosa-Stegny > 148 Al.Witosa- Stegny) potem przez 503 a Od Gocławia do Wiatracznej 123 lepsze, potem w głąb Pragi sa juz przyspieszone i tramwaje.BJ pisze:No dobrze.
119 ludzie ja lubia bo sie nad nia litują, międzylesie ma 525, 125, 147 do DWK, wiec niczego wiecej im nie trzeba , gdyby puscic do np. Radosci troche dalej moze bylo by lepiej
PS: Niech jakiś admin załozy temat problem 142 na całej trasie bo tu jest duzo do gadania
@Os.Gorczewska2 168 lata pełne, bo solówki łatwiej załadować niż takie SU18, które jest standardem na 401, czy SU15/18 na 148. Co do odcinka Wiatrak Gocław to przewaga 123 polega jedynie na większej punktualności. Ogólnie: powinny się uzupełniać (jeżdżą na przemian, jest koordynacja).
Jeszcze łyżka dziegciu w Twój garniec miodu: 168 traci prawie 10' w stosunku do 515, bo jeździ przez Wygodę (i zalicza tam przejazd kolejowy na E20). Traci też przynajmniej 10' w stosunku do 401, bo zamiast od ronda Marsa lecieć TS, obsługuje Gocław. Jest więc użyteczna raczej na krótszych odcinkach. To się liczy! Jednak jechać nią dłuższą trasę to absurd.
Jeszcze łyżka dziegciu w Twój garniec miodu: 168 traci prawie 10' w stosunku do 515, bo jeździ przez Wygodę (i zalicza tam przejazd kolejowy na E20). Traci też przynajmniej 10' w stosunku do 401, bo zamiast od ronda Marsa lecieć TS, obsługuje Gocław. Jest więc użyteczna raczej na krótszych odcinkach. To się liczy! Jednak jechać nią dłuższą trasę to absurd.
-
prażanin35
- Zbanowany
Dobra, już zauważyliśmy, że nie lubisz 148, bo tak i już.prażanin35 pisze:khem...z ta regularnoscia to wypaliłes:)
148 może sobie mieć -30, ale może dwa razy w życiu widziałem stado na tej linii. Jest regularna, szczególnie jak na tak długą trasę.
I dalej też. Oczywiście to zależy, jak się ułoży ze 167, ale na Gagarina zwykle nie ma gdzie usiąść w szczycie i międzyszczycie.pawcio pisze:168 na odcinku Gocław-Witosa zapełnienie ma generalnie bardzo dobre.
-
Autobus Zwykły
1. Na 148 zapełnienie( Gocław-Witosa) zależy od tego jak przyjedzie wzgledem rozkładu, ogólnie tam jest najczesciej uzywaną linia, ale jak nie przyjedzie to ludzie sie przesiada do 401, 168, i bedzie puste aż do StegienBJ pisze:Dobra, już zauważyliśmy, że nie lubisz 148, bo tak i już.prażanin35 pisze:khem...z ta regularnoscia to wypaliłes:)
148 może sobie mieć -30, ale może dwa razy w życiu widziałem stado na tej linii. Jest regularna, szczególnie jak na tak długą trasę.I dalej też. Oczywiście to zależy, jak się ułoży ze 167, ale na Gagarina zwykle nie ma gdzie usiąść w szczycie i międzyszczycie.pawcio pisze:168 na odcinku Gocław-Witosa zapełnienie ma generalnie bardzo dobre.
2.Wiesz to zależy przy Gagarina głownie od tego jak przyjedzie 131, albo 180
-
prażanin35
- Zbanowany
Bo jak zaczynałem pracę na Poleczki to wymyśliłem sobie, że z Zielenieckiej będe jeździł 148 bo bezpośrednio. Po 3 kolejnych spóźnieniach do pracy rzuciłem tą linię w cholerę ale uraz pozostał. Sam przyznajesz że jest za długa. Na dodatek korki są na obu początkach tras: Poleczki i Zieleniecka, a później trzeba się przez Dolinkę przebic. Podzielenie tej linii na 2 naprawdę nie zaszkodzi bo przy metrze jest wymiana z 70% autobusu.BJ pisze:Dobra, już zauważyliśmy, że nie lubisz 148, bo tak i już.
-
prażanin35
- Zbanowany