(Chodzi o zjazd na bazę!)
Jest opcja, że przez Gdański, ale nie interesuje mnie ona...
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Nie porzucę przecież wozu na Topielu.Wasyl pisze:Ja bym pojechał 128 na Topiel, stamtąd 162 na Ząbkowską, a stamtąd 138.
Ewentualnie 128 do Ronda de Gaulle'a, stamtąd tramwajem na Rondo Waszyngtona i stamtąd 138.
Może to i jakiś pomysł.R-9 Chełmska pisze:Wisłostrada - Karowa - Topiel - Most Świętokrzyski - Wybrzeże Szczecińskie - Okrzei - Ząbkowska?
A jak wjedzie na most? Z początku też tak myślałem.chester pisze:Zależy, w których godzinach.
A zjechać po trambuspasie Śląsko-Dabrowskim po ludzku nie można?
To już szybciej przez Świętokrzyski, Okrzei i Ząbkowską.chester pisze:Zależy, czym. Alpinem, czy liberem to nawet zawróciłby na Nowym Zjeździe, nie tacy zawodnicy tam zawracali
Jakimkolwiek innym może cofnąć się Dobrą, potem Solcem i Wisłostradą do lewoskrętu.
Oczywiście potem musi przekroczyć "strefę zdemilitaryzowaną", czyli przeciąć linię ciągłą, ale z tym jakoś nikt nie ma problemu, mimo iż formalnie to powinno wywoływać gromy z jasnego niebaNie raz już widziałem jak 160 czy 190 zjeżdża na chwilę na drogę dla ludzi, by przepuścić 527 za nim.
Tak więc wczoraj przypatrzyłem się, jaka jest tam infrastruktura do zawracania... Da radę... ale nie dało rady - osobówki się kręciły. Tak więc zostało śmigać do Mostu Świętokrzyskiego.Szeregowy_Równoległy pisze:Musiałby zawracać na Nowym Zjeździe przy Wisłostradzie, a zawrotka SU12 jest tak dosyć ciężka.