Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Złoty nektar bogów

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 24 lip 2011, 11:35

Piliście wyroby Pinty?

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 24 lip 2011, 22:12

Piliśmy wczoraj Atak Chmielu (z nalewaka).
Dziwne. Aromat interesujący, ale smak... niestandardowy (czuć goryczkę, ale i coś smakowego).
Warto spróbować ;)

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 25 lip 2011, 8:43

Żona twierdzi, że to mango ;)
A gdzie piłeś? W Łodzi w Piwotece :>?

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 lip 2011, 9:28

Tak, w sobotę lali Atak Chmielu i Czarną Dziurę w Piwotece ;)

TOMEK

Post autor: TOMEK » 25 lip 2011, 23:44

Od czwartku jestem skazany na koncerniaki, gdyż w Zakopanym niestety trudno o cokolwiek innego. Wczoraj udało mi się trafić na Leżajsk Niepasteryzowany i tyle...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 lip 2011, 13:22

TOMEK pisze:Od czwartku jestem skazany na koncerniaki, gdyż w Zakopanym niestety trudno o cokolwiek innego. Wczoraj udało mi się trafić na Leżajsk Niepasteryzowany i tyle...
Heh, to ja w zadupnym Ełku nie miałem problemów z zaopatrzeniem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 29 lip 2011, 10:00

Warszawie przybędzie nowy minibrowar:
Mex Polska rozwija sieć browarów restauracyjnych
W najbliższym czasie w centrum Warszawy (róg ulic Marszałkowskiej i Wspólnej) ruszy restauracja brazylijska połączona z mini browarem - Browar de Brazil, która należy do planującej debiut na NewConnect spółki Mex Polska.

Obecnie w ramach tej sieci działa jeden lokal Browar de Brasil, który znajduje się w centrum Łodzi. Według wcześniejszych zapowiedzi zarządu spółki Mex Polska, rozwój konceptu jest dość sporą inwestycją, dlatego nie będzie postępował w szybkim tempie. Jednakże poszukiwane są kolejne lokalizacje.

Mex Polska planuje debiut na GPW jeszcze w tym roku. Spółka zamierza pozyskać z giełdy kilkanaście milionów złotych, które przeznaczy na otwarcia nowych restauracji The Mexican i Browar de Brasil, Pijalni Wódki i Piwa oraz klubów muzycznych.
http://www.portalspozywczy.pl/inne/piwo ... 54685.html
Opinie o łódzkim lokalu są różne. Sam odwiedziłem go niedługo po otwarciu i bardzo zachwycony nie byłem (piwo może nie było najgorsze, ale jedzenie...). Później pojawiły się w sieci inne relacje

Może w Wawie bardziej się postarają? Oby, bo miło słyszeć, że pojawi się u nas nowy pivovar :-)

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 29 lip 2011, 10:25

Na browar.biz oceny dość niske...

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 07 sie 2011, 16:19

Czy tylko mi Fortuna Czarne pachnie Coca-colą? W smaku się tego nie wyczuwa, ale w zapachu bardzo mocno ;) Piwo mimo to całkiem niezłe...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 sie 2011, 17:22

hafilip84 pisze:Czy tylko mi Fortuna Czarne pachnie Coca-colą? W smaku się tego nie wyczuwa, ale w zapachu bardzo mocno ;)
Myj szklanki... :glupek: :beer:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 07 sie 2011, 18:45

Z szyjki (niegwintowanej) piłem ;)

TOMEK

Post autor: TOMEK » 10 sie 2011, 1:21

Fortuna oferuje największy wybór ciemnych piw spośród polskich browarów, "czarne" faktycznie jest bardzo słodkie, ale polecam czarny lub czerwony smok.
Ja tymczasem właśnie wypiłem trzy słowackie ciemne piwa: złoty bażant, saris i master, to ostatnie chyba czeskie, ale również bardzo dobre:)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 10 sie 2011, 7:09

TOMEK pisze:Fortuna oferuje największy wybór ciemnych piw spośród polskich browarów, "czarne" faktycznie jest bardzo słodkie, ale polecam czarny lub czerwony smok.
O dziwo czarna Fortuna z beczki ma lepszy smak od butelkowej - a jej cocacolowy posmak pozwala polubić Czarną Fortunę osobom które innych ciemnych piw do ust nie wezmą.
TOMEK pisze:Ja tymczasem właśnie wypiłem trzy słowackie ciemne piwa: złoty bażant, saris i master, to ostatnie chyba czeskie, ale również bardzo dobre:)
Heineken Slovensko, SABMiller*, SABMiller*. Smacznego. ;)

*SABMiller - spółka powstała z fuzji South African Breweries i Miller Brewing - właściciel browarów w Pilźnie, Wielkim Szaryszu, Poznaniu, Tychach, Białymstoku i wielu, wielu innych jeszcze miastach świata. Firma po zakupie zamknęła browary w Topolczanach (Topvar) i Kielcach (Browar Belgia).
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 sie 2011, 12:05

hafilip84 pisze:Z szyjki (niegwintowanej) piłem ;)
To myj zęby :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 10 sie 2011, 12:14

Glonojad pisze:To myj zęby :p
Tylko nie pastą o smaku coli :P

ODPOWIEDZ