Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Złoty nektar bogów
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Warszawie przybędzie nowy minibrowar:
Może w Wawie bardziej się postarają? Oby, bo miło słyszeć, że pojawi się u nas nowy pivovar
Opinie o łódzkim lokalu są różne. Sam odwiedziłem go niedługo po otwarciu i bardzo zachwycony nie byłem (piwo może nie było najgorsze, ale jedzenie...). Później pojawiły się w sieci inne relacjeMex Polska rozwija sieć browarów restauracyjnych
W najbliższym czasie w centrum Warszawy (róg ulic Marszałkowskiej i Wspólnej) ruszy restauracja brazylijska połączona z mini browarem - Browar de Brazil, która należy do planującej debiut na NewConnect spółki Mex Polska.
Obecnie w ramach tej sieci działa jeden lokal Browar de Brasil, który znajduje się w centrum Łodzi. Według wcześniejszych zapowiedzi zarządu spółki Mex Polska, rozwój konceptu jest dość sporą inwestycją, dlatego nie będzie postępował w szybkim tempie. Jednakże poszukiwane są kolejne lokalizacje.
Mex Polska planuje debiut na GPW jeszcze w tym roku. Spółka zamierza pozyskać z giełdy kilkanaście milionów złotych, które przeznaczy na otwarcia nowych restauracji The Mexican i Browar de Brasil, Pijalni Wódki i Piwa oraz klubów muzycznych.
http://www.portalspozywczy.pl/inne/piwo ... 54685.html
Może w Wawie bardziej się postarają? Oby, bo miło słyszeć, że pojawi się u nas nowy pivovar
- Bastian
- Sułtan Maroka
Myj szklanki...hafilip84 pisze:Czy tylko mi Fortuna Czarne pachnie Coca-colą? W smaku się tego nie wyczuwa, ale w zapachu bardzo mocno![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
O dziwo czarna Fortuna z beczki ma lepszy smak od butelkowej - a jej cocacolowy posmak pozwala polubić Czarną Fortunę osobom które innych ciemnych piw do ust nie wezmą.TOMEK pisze:Fortuna oferuje największy wybór ciemnych piw spośród polskich browarów, "czarne" faktycznie jest bardzo słodkie, ale polecam czarny lub czerwony smok.
Heineken Slovensko, SABMiller*, SABMiller*. Smacznego.TOMEK pisze:Ja tymczasem właśnie wypiłem trzy słowackie ciemne piwa: złoty bażant, saris i master, to ostatnie chyba czeskie, ale również bardzo dobre:)
*SABMiller - spółka powstała z fuzji South African Breweries i Miller Brewing - właściciel browarów w Pilźnie, Wielkim Szaryszu, Poznaniu, Tychach, Białymstoku i wielu, wielu innych jeszcze miastach świata. Firma po zakupie zamknęła browary w Topolczanach (Topvar) i Kielcach (Browar Belgia).
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To myj zębyhafilip84 pisze:Z szyjki (niegwintowanej) piłem
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.