Ok. 8:12 przy Uniwersytecie - ruszał z przystanku.ZEA_R-0 pisze:Gdzie i kiedy to widziałeś?Lukasz436 pisze:5121 015 503 jedzie w kierunku Ursynowa
DziwadĹa - 2011
Moderator: vernalisadonis
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A024 03/104 zm. A.
Tak, w Toruniu. Na liniach 101, 102, 103 kursują (podobno) 4 nasze warszawskie SU12 (2 widziałem wczoraj). Są to wozy:Kabaciarz pisze:W Toruniu kursują?
Nie żartujecie aby?
Bo ja pochodzę z Torunia!
A140, A144 (podobno), A147 i jeszcze jakieś SU12 (postaram się sprawdzić jakie). Jak zobaczyłem je to mi kopara opadła, nie mogłem uwierzyć, że widzę wozy warszawskie z Mobilisu. Wygląda to na dłuższą pożyczkę, bo wozy mają zaprogramowane trasy tych linii i zamontowane kasy fiskalne. Kasowniki ZTM są zdjęte. Tylko zdziwiło nie to, że kierowcy dechy z trasą wożą z przodu (częściowo zasłonięte), a nie z boku. Gdzie można ją włożyć (i tak powinni robić według przetargu). Zamierzam się przejechać jednym z nich.
Dzięki za relację! Nie spodziewałem się aż takich ciekawych numerów z taborem z Wawy.ashir pisze:Tak, w Toruniu. Na liniach 101, 102, 103 kursują (podobno) 4 nasze warszawskie SU12 (2 widziałem wczoraj). Są to wozy:Kabaciarz pisze:W Toruniu kursują?
Nie żartujecie aby?
Bo ja pochodzę z Torunia!
A140, A144 (podobno), A147 i jeszcze jakieś SU12 (postaram się sprawdzić jakie). Jak zobaczyłem je to mi kopara opadła, nie mogłem uwierzyć, że widzę wozy warszawskie z Mobilisu. Wygląda to na dłuższą pożyczkę, bo wozy mają zaprogramowane trasy tych linii i zamontowane kasy fiskalne. Kasowniki ZTM są zdjęte. Tylko zdziwiło nie to, że kierowcy dechy z trasą wożą z przodu (częściowo zasłonięte), a nie z boku. Gdzie można ją włożyć (i tak powinni robić według przetargu). Zamierzam się przejechać jednym z nich.
No i komfort podróżowania tymi busami znacznie sie poprawił, bo do tej pory ludziska z gminy Lubicz szlajali się niemal 20-letnimi rzęchami rodem z Izraela (tak to te dawne żółciutkie busy z EXPRESS PIASECZNO).
Tym bardziej, że wspominali o tych busach z Wawy na forum o komunikacji miejskiej w Toruniu - jeden właśnie napisał o A144 na 101 (wczoraj),
jeszcze jest druga strona medalu, ale więcej o tym możesz się dowiedzieć
w tym wątku - link jak poniżej:
http://www.lpiotrowski.proart-studio.co ... 686752a35d
A co ci w tym przeszkadza? Są to dziwadła obsługiwane przez wozy jeżdżące na zlecenie ZTM w Warszawie (jakby nie były, to w życiu bym nie wypisywał). Równie dobrze nie powinno się wypisywać Scanii na linii X (nudne to jak flaki z olejem ). Natomiast takie dziwadła są o wiele ciekawsze (wóz ma do wyboru aż 3 linie). Myślę, że część forumowiczów jest zainteresowana chociażby jaki jeszcze wóz jeździ. Mam nadzieję, że nie będzie cię to denerwowało jak zdarzy mi się jeszcze wypisać takie dziwadełko w tym tygodniu (prawdopodobnie tylko jutro).Siecool pisze:Ale jednak prosiłbym o tego ubawa koniec, to WAWKOM a nie TORKOM.
Tak, znam to forum. Czasem je czytam. Ostatnio dzięki temu forum poznałem rozkład darmobusa po okolicznych wsiach.Kabaciarz pisze:Tym bardziej, że wspominali o tych busach z Wawy na forum o komunikacji miejskiej w Toruniu - jeden właśnie napisał o A144 na 101 (wczoraj),
jeszcze jest druga strona medalu, ale więcej o tym możesz się dowiedzieć
w tym wątku - link jak poniżej:
http://www.lpiotrowski.proart-studio.co ... 686752a35d
-