Łodziaki mają po 10 wagonów z przedziałami 8-miejscowymi, które do pustych nie należą. Wstawienie w obieg składu z 6-miejscowymi przedziałami też może pogorszyć sprawę
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
No dobra, to inny przykład: do Białegostoku, Lublina, Kielc/Krakowa, Olsztyna czy do Poznania na niektóre pociągi z powodzeniem 6-miejscowe bym wstawił. No ale niech się duszą w zwykłym "B" 
Łodziaki mają po 10 wagonów z przedziałami 8-miejscowymi, które do pustych nie należą. Wstawienie w obieg składu z 6-miejscowymi przedziałami też może pogorszyć sprawę
Zdegradował pociąg na TLK. Nie po to się tyle płaci za ekspresa, żeby jechać jak w TLK, a w przypadku porównania z tymi łódzkimi - jeszcze gorzej?Glonojad pisze:Przepraszam bardzo, a jak byś tych wszystkich pasażerow na Hel pomiescił w sześciomiejscowych przedziałach?!
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
A ja jeszcze raz zaproponuję. tlk przez kielce wyglądają jak wyjęte ze złomu. dajmy te wagony 8 miejscowe tam, gdzie trzeba dużo miejsc, czyli na łódź, a na kraków niech jeżdżą te 6 miejscowe
przynajmniej te 5 godzin jazdy spędzą ludzie w normalnych warunkach... źle? to może wepchnąć je na Ex FREGATA lub Szanty, gdzie 6 miejscowe dwójki kursują, ale też bardzo przeciętne? propozycji jest dużo. trzeba chcieć. ic nie bardzo chce. i nie mówcie mi, że ten pociąg wystawia Grochow, a inny Kraków czy gdynia. włączenie wagonów do składu na jeden kurs, zwiększenie brutta, a w takim krakowie przepięcie wagonów przewyższa możliwości ic? przecież robią to przy byle zawirowaniach albo przy masowych remontach jak teraz.
Ja to nie rozumiem, czemu np. pociąg TLK rel. Hel - Katowice (zapełnienie ma średnie) jest zestawiony ze starych niezmodernizowanych 8-miejscowych wagonów, a taki TLK rel. Warszawa Wschodnia - Bydgoszcz Główna z wagonów 6-miejscowych zmodernizowanych w Newagu. Pełen luksus.
To już w gorszym stanie był wagon 1 klasy.
Obydwa pociągi wystawiał zakład Warszawa Grochów.
Zerwana trakcja przy Łowiczu. Objazdy przez Łódź Kaliską.przewoz pisze:Akademia Portfela i Zielona Góra po ponad 300 minut.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.