Bilet dziesiÄciominutowy
Moderator: JacekM
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Od kiedy to w Warszawie do parkowania trzeba miejsca parkingowego?pawcio pisze:Życzę powodzenia w poszukiwaniu miejsca do parkowania.Rosa pisze:Jak jest wybór czy pojechac z Gocławia na bazar na Szembeka korzystając z biletu 20 minutowego (2x2.80) czy tez pojechac samochodem (2x3km co przy spalaniu 8l/100 wychodzi ok 2.50) to niestety wychodzi że bardziej opłaca się jazda samochodem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Spokojnie się parkuje albo na Sulejkowskiej albo w podziemnym garażu pod bazarem (jeszcze nigdy nie spotkałem tam braku miejsc)pawcio pisze:Życzę powodzenia w poszukiwaniu miejsca do parkowania.Rosa pisze:Jak jest wybór czy pojechac z Gocławia na bazar na Szembeka korzystając z biletu 20 minutowego (2x2.80) czy tez pojechac samochodem (2x3km co przy spalaniu 8l/100 wychodzi ok 2.50) to niestety wychodzi że bardziej opłaca się jazda samochodem.
Ale nie 2x więcej.R-9 Chełmska pisze:A do tego na zimnym silniku samochód spali więcej na tak krótkiej trasie...
Założyłem minimalny poziom praworządności u Rosy. I na ile go znam, nie popełniam błędu. Inna rzecz, że w okolicy Szembeka nielegalnie parkować faktycznie się nie da.Glonojad pisze:Od kiedy to w Warszawie do parkowania trzeba miejsca parkingowego?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mówimy o ogólnych zachowaniach podróżnych, a nie konkretnie Rosy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Różnice są na tyle nieznaczne, że cena nie jest głównym czynnikiem decydującym przy takich podróżach.Rosa pisze:Miasto może tracić tez przez brak takich biletów.
Jak jest wybór czy pojechac z Gocławia na bazar na Szembeka korzystając z biletu 20 minutowego (2x2.80) czy tez pojechac samochodem (2x3km co przy spalaniu 8l/100 wychodzi ok 2.50) to niestety wychodzi że bardziej opłaca się jazda samochodem.
Dla podrózy trwających <10 minut czyli parokilometrowych obecnie wszędzie poza strefą płatnego parkowania wychodzi taniej jazda samochodem.
A w ogóle to jest po co z Gocławia jeździć na bazarek na Szembeka? Wydawało mi się, że zaopatrzenie jest całkiem niezłe.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Oj nie, Szembek rządzi. Szczególnie w zakresie mięsa, warzyw i owoców.fik pisze:A w ogóle to jest po co z Gocławia jeździć na bazarek na Szembeka? Wydawało mi się, że zaopatrzenie jest całkiem niezłe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A żeście się uczepili tego Szembekafik pisze:
A w ogóle to jest po co z Gocławia jeździć na bazarek na Szembeka? Wydawało mi się, że zaopatrzenie jest całkiem niezłe.
Zamiast niego móglbym równie dobrze napisac Tesco które tym lepiej nadaje sie na bilety 10 minutowe.
A zaopatrzenie jest całkiem niezłe własnie dlatego że mamy na Gocławiu i w poblizu Gocławia Tesco oraz bazarek na Szembeka. Resztę można sobie darowac.
To bilet 20 minutowy tez w takim razie powinno się skasować?Sindbad pisze: Bilet 20 minutowy wielu pasażerom starcza do pierwszej kontroli i jest powodem awantur. 10 minut to przejechanie 4-5 przystanków, wystarczy korek lub zatrzymanie i już awantura.
Wg mnie powinno się to wszystko ucywilizowac i te bilety powinny funkcjonowac wg rozkładowego czasu przejazdu. Przy 10 minutach przesiadki i tak nie dokonamy, natomiast z 20 moznaby się zastanowić czy nie zrobic z tego autobusu na 1 linie skoro i tak przesiadka w tym czasie jest dosyć wątpliwa