Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, przebudowano ot tak, dla jaj.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skręcić sobie mogą, muszą jednak jeszcze jakoś zawrócić tudzież wyjechać z drugiej strony...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Nieokiełznany
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja bym chciał zobaczyć, jak tam jeden przegub omija drugiego. Jak to szło? Gdy zbudzi nas dźwięk potłuczonego szkłaaa... 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Masz na to 50% szans, o ile dzielnica będzie chciała 527 (drugie 50% to rozbudowa pętli)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To również bym chciał zobaczyć... Szczególnie w konfrontacji ze stojącym blisko jezdni słupkiem przystankowym. Bez remontu, poważnego remontu, pętli nie ma szans na przeguby. Chyba, że zaopiniują to i odbiorą ci sami spece, którzy opiniowali i odbierali Okęcie.
- Nieokiełznany
Tam na chodnik się nie da wjechać bo na osiedlach jest za mało miejsc parkingowych i część ludzi zostawia swoje samochody przed bramą wjazdową czyli na chodniku i "kawałku" ulicy...primoż pisze:Klakson i wjazd na chodnikSzeregowy_Równoległy pisze:Ja bym chciał zobaczyć, jak tam jeden przegub omija drugiego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Napisałem "omija", w kontekście manewrów na samej pętli. Po Skarbka da się jechać przegubem. Momentami jest ciasnawo, ale da się. A po pierwszych trzech zatrzymaniach straż miejska weźmie się do pracy, więc problemu większego chyba nie będzie. Problem może być z wyjazdem z krańca, SU12 miałem tam ciasnawo, bo przy samym krańcu znajduje się miejscowe centrum rozrywki - Spożywczy Dziadek, Da Grasso i kebab. Co wiąże się z tym, że parkują byle jak, byle gdzie i zastawiają dużą część ulicy. Plus dostawcy. Niemniej - temat i tak nie ma racji bytu przed remontem pętli.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ta. Za mało darmowych miejsc parkingowych. Bo jestem przekonany, że za gotóweczkę albo przelew, to by się jakieś wolne jeszcze znalazły...Nieokiełznany pisze: Tam na chodnik się nie da wjechać bo na osiedlach jest za mało miejsc parkingowych i część ludzi zostawia swoje samochody przed bramą wjazdową czyli na chodniku i "kawałku" ulicy...
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Raczej potłuczonych słoikówSzeregowy_Równoległy pisze:Ja bym chciał zobaczyć, jak tam jeden przegub omija drugiego. Jak to szło? Gdy zbudzi nas dźwięk potłuczonego szkłaaa...
Szeregowy_Równoległy pisze:[...]bo przy samym krańcu znajduje się miejscowe centrum rozrywki - Spożywczy Dziadek, Da Grasso i kebab[...]
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- tarantula01
- Kontakt:
Pętla to raz, ale nawierzchnia SzG (kostka betonowa) raczej nie wytrzyma długo przegubowych autobusów.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Przerabiam to u siebie. Państwo hrabstwo pokupowało bryki i stawia je na chodnikach i trawnikach, bo przecież za parking płacić się nie będzie, a postawić samochód dalej, gdzie darmowe zatoki się nudzą to nie, bo iść pieszo to ujma na honorze.Glonojad pisze:Ta. Za mało darmowych miejsc parkingowych. Bo jestem przekonany, że za gotóweczkę albo przelew, to by się jakieś wolne jeszcze znalazły...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
Ale jeden mieszkaniec się wziął i gnębi innych. Straszne...
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl