Hej,
a ja jak najbardziej poważnie chciałbym zapytać, czy ktoś posiada jakieś aktualne informacje na temat trasy NS (odcinek miejski oczywiście). Czy coś się dzieje w temacie w ZMID?? Pytam bo jednak obawiam się jej przebiegu przy ul. Włodarzewskiej. Jeżeli trasa będzie w tunelu lub póltunelu, to jeszcze ok, ale inne rozwiązanie to będzie lipa...
Pozdrawiam
Trasa N-S
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Lipą to jest kupować mieszkanie wzdłuż rezerwy komunikacyjnej bez sprawdzenia, czy w ogóle jest planowana w tunelu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mieszkanie było jak najbardziej sprawdzone i o istnieniu planów trasy NS wiedziałem bardzo dobrze. Zdecydowałem się na kupno mieszkania, ponieważ ta lokalizacja odpowiada mi z innych względów. To że trasa prawdopodobnie będzie w półtunelu, wiem od osoby z którą rozmawiałem swego czasu w ZDM. Pytanie tylko czy i kiedy ona powstanie, ponieważ koszt budowy jest wysoki i wiąże się z przebudową nowego wiaduktu w Al. Jerozolimskich.Glonojad pisze:Lipą to jest kupować mieszkanie wzdłuż rezerwy komunikacyjnej bez sprawdzenia, czy w ogóle jest planowana w tunelu...
Zadałem pytanie o info na temat tej trasy, bo być może ktoś z Was ma informacje ze ZMID jak wygląda w tej chwili sprawa planów i decyzji środowiskowej. Nie rozumiem po co takie złośliwe komentarze...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy osoba z ZDM podpisała się pod tą informacją? Kurczę, prawda jest taka - nikt nigdzie nie napisał, że ta trasa nie będzie odsłonięta czy na powierzchni. Nie ma na to żadnych, ale to żadnych podstaw.
Trasy nie ma w WPI, na przełomie wieków robiono bardzo wstępne opracowania studialne (część z nich chyba jest na SISKOM). Cośtam zrobiono jeszcz w 2007, jakość opracowania jest bardzo niska (wysokościowo niektóre rzeczy nie mają prawa działać).
Komentarz nie był złośliwy, ale skoro "brałeś pod uwagę inne czynniki", to musisz się pogodzić z tym, że może być najzwyklejsza w świecie ekspresówka z ekranami (zresztą jak obniżą klasę do G, to może i bez ekranów się uda). A nie twierdzić, że "będzie lipa".
Zadecyduje decyzja środowiskowa o którą, o ile wiem, ZMID nawet nie wystąpił.
Trasy nie ma w WPI, na przełomie wieków robiono bardzo wstępne opracowania studialne (część z nich chyba jest na SISKOM). Cośtam zrobiono jeszcz w 2007, jakość opracowania jest bardzo niska (wysokościowo niektóre rzeczy nie mają prawa działać).
Komentarz nie był złośliwy, ale skoro "brałeś pod uwagę inne czynniki", to musisz się pogodzić z tym, że może być najzwyklejsza w świecie ekspresówka z ekranami (zresztą jak obniżą klasę do G, to może i bez ekranów się uda). A nie twierdzić, że "będzie lipa".
Zadecyduje decyzja środowiskowa o którą, o ile wiem, ZMID nawet nie wystąpił.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.