Jak zmienią się okolice ulic Prostej i Świętokrzyskiej

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 paź 2011, 21:20

drja pisze:miały być hordy 2xx także w ścisłym centrum, gdzie one są?
Przyśniło ci się, czy gdzieś to wyczytałeś? Szczerzem ciekaw...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 28 paź 2011, 21:26

Oczywiście nie znajdę ci tego teraz na poczekaniu, ale dałbym pociąć... se spodnie :P, że przy sprowadzaniu (przed, dokładniej) pierwszej fali knypków do wawki, lwiątek to jest, czytałem w prasie (nie w faktoidach czy jemu podobnych) takie zapowiedzi, że posłużą do wprowadzenia KM na ulicach, gdzie dziś jest za ciasno, i padała tam też nazwa Kruczej (to mi zapadło w pamięć).

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 paź 2011, 21:29

Też mi się obiło o uszy, choć chyba to było na zasadzie "rozważamy".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 28 paź 2011, 21:32

I poniekąd to się spełniło: masz 107 na SU10 na Kruczej. ;)

MichalJ

Post autor: MichalJ » 28 paź 2011, 21:46

Bądźmy poważni, konkurencją dla metra nie będą autobusy na Świętokrzyskiej, nawet co 2 minuty, tylko tramwaje na WZ. Ale uważam, że naród metrem jeździć uwielbia i je zapełni nawet kosztem lekkiego wydłużenia podróży.
Autobusy na Świętokrzyskiej oczywiście powinny jechać zygzakiem na Starówkę albo do BUW, dodatkowe przystanki też bym im dorobił.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 paź 2011, 21:49

MichalJ pisze:No właśnie brak przystanków autobusowych pomiędzy stacjami metra jest argumentem przeciwko autobusom.
No nie wiem, dla mnie jest bardziej argumentem przeciw podjeżdżaniu tego przystanku metrem - odległość mała...

Nie no, na poważnie, to w tramwaj na Świętokrzyskiej oczywiście nie wierzę, aczkolwiek uważam, że na kawałeczku do Emilii Plater (i dalej do placu Grzybowskiego, Królewską do Traktu i Traktem) byłby jak znalazł. Choć może niekoniecznie przed Wilanowem, Modlińską i tunelem pod dworcem Zachodnim...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 paź 2011, 21:50

MichalJ pisze:Bądźmy poważni, konkurencją dla metra nie będą autobusy na Świętokrzyskiej, nawet co 2 minuty, tylko tramwaje na WZ.
Symulacje wskazywały, że M2 więcej zabierze pasażerów z trasy al. Zieleniecka - most Poniatowskiego, niż z Trasy W-Z.

Tym niemniej mówimy o dwóch całkiem różnych rzeczach.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 paź 2011, 21:52

person pisze: Gorzej, że przystanek na wysokości Bagna ma średni sens, ale dla idei może by tak...? ;)
Żeby się nie skończyło dodatkowymi przystankami także przy Emilii Plater na Alejach, dla idei...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 28 paź 2011, 21:53

Bastian pisze: Symulacje wskazywały, że M2 więcej zabierze pasażerów z trasy al. Zieleniecka - most Poniatowskiego, niż z Trasy W-Z.
To trzeba skasować pociągi z Zielonki na Śródmieście.
A w symulacje i tak nie wierzę.

ness

Post autor: ness » 28 paź 2011, 21:56

Na swietokrzyskiej niespecjalnie bedzie sens puszczania czegokolwiek.
Na prage jest i bedzie kibel po prawej stronie wiec ogryzek nawet z podwojna przesiadka skasuje busy a po lewej piec tysiecy busow dowozacych do ogryzka na daszynskiego nie zostanie przeciez puszczona w swietokrzyska :>

Na grzybowskiej-krolewskiej mogloby sobie cos mocniejszego posmigac z gorczewskiej (zakladajac ze na kasprzaka po calosci bedzie tram), te 109 czy cos.
Reszta busow albo na ochote w zwirki albo petelka gdzies przy daszynskim.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 28 paź 2011, 21:57

Glonojad pisze: Żeby się nie skończyło dodatkowymi przystankami także przy Emilii Plater na Alejach, dla idei...
Przy Pankiewicza, w stronę Wisły, dlaczego nie? :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 paź 2011, 22:10

Dla autobusów - w sumie, czemu nie.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 28 paź 2011, 22:14

Postawisz autobusom, to i tramwajom będzie trzeba dostawić, bo znajdzie się grupka idiotów, którym zamarzy się przesiadka. Z drugiej strony: czy tramwaje na tym odcinku Jerozolimskich da się spowolnić jeszcze bardziej?
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 paź 2011, 22:43

MichalJ pisze: To trzeba skasować pociągi z Zielonki na Śródmieście.
Taki pogląd występuje też przynajmniej częściowo w KMach, tylko nie wiadomo, co zrobić z Bankówką i Mokrym Ługiem (modernizacja E75 przewiduje tam nowy po).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

MichalJ

Post autor: MichalJ » 28 paź 2011, 22:51

SKM niech jeździ.

ODPOWIEDZ