Zmiany od listopada 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Generalnie tak, aczkolwiek pasażer przychodzi na przystanek aby udanie wsiąść w pojazd a nie cieszyć się gęstością cyferek na rozkładzieashir pisze:A co to za różnica pomijając to że wtyczki nie są wpisane w rozkład, a tak przynajmniej pasażerowie będą o tym wiedzieli.marekb pisze:jaki był cel uruchomienia lini 460, skoro można było uruchomić wtyczki np 512 na trasie Szwedzkapl. Bankowy?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nieprawda. Ani 4 minuty, ani 2 cykle. Owszem, niezbyt krótko, ale nie tyle. Podzieliłbym to na dwa: na przystanek w stronę Ochoty wchodzisz tuż po fazie na której przejechałeś przez skrzyżowanie, o jeden cykl później.Łukasz pisze:Kercelak... Wybacz, ale ja nie mam czasu na czterominutowe przesiadki na Kercelaku, a nie będę przebiegać między samochodami. Tam fazy są tak ułożone, że przejście trwa 2 cykle.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tzn. że od 1.12.2011 wraca czeste 25 z Wileniaka na Ochote? Jesli nie to znakomicie. Porażające jest to co ZTM zaczyna wyrabiać, najlepiej wszystkie linie z Pragi zakrańcować przy Metrze Ratusz Arsenał., Zaraz wpadną na pomysł, że 127 będzie skręcać ze Starzyńskiego w Jagiellońską, dalej do Al. Solidarności i jak nic zakrańcują przy Metrze Ratusz Arsenał.Georg pisze:Było na FB. Od 1.12. 517 zostanie skrócone do pl.Trzech Krzyży. Zastąpi je na Targówku wzmocnione (jak widać troche wcześniej) 160 oraz 460.ashir pisze:517 na szczęście nie ruszali i mam nadzieję, że żadnego skrócenia nie będzie. Takie siekiery to jeszcze więcej przyciągają ludzi i mimo tego jest tłok. Ile już dołożono wozów, a ciągle za mało na trasie W-Z.
Dlaczego ZTM nie zrobi ankiety na swojej stronie w sprawie linii 517? W sprawie parkinkgu na Jagiellońskiej potrafia się zapytać a jeśli chodzi o zmiane trasy linii poprzez skrócenie nie umieją zapytać.
Coś za bardzo owiane tajemnica wyniki głosowania.ZTM Warszawa pisze:Dziękujemy za oddanie głosu. Wyniki zostaną przedstawione po zakończeniu głosowania.
głosowanie do: 2011-11-05
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
Przesiadki SĄ uciążliwe. Przykłady może nie całkiem z 517, ale też z Pragi do Śródmieścia.Szeregowy_Równoległy pisze:A co jest złego w przesiadkach przy uczęszczanych połączeniach? Moim zdaniem nic. Szczególnie, że te przesiadki nie są jakoś bardzo uciążliwe. Przypominam, że ja nie chcę 517 likwidować, ja chcę, żeby Wisły nie przekraczało, więc jedna przesiadka więcej, z tego, czym Praga dojeżdża do centrum, do 517, regularniejszego, częstszego, nie ganiającego na Pragę.
Przykład 1: Jeśli jedziesz z Targówka na uniwersytet, przesiadka Stare Miasto - pl. Zamkowy jest uciążliwa, 300 m do przejścia plus schody. Przesiadka na Topieli - po wykoszeniu 512 z mostu Świętokrzyskiego - zostało tylko 162, za rzadko. Przesiadka na de Gaulle'u - niby OK, ale to naokoło i dłużej (podróż przez Targową, Zieleniecką).
Przykład 2: ze Szmulek na Anielewicza. Dawniej było 170. Dziś trzeba przesiąść się dwa razy: przy Wileńskim i przy Feminie.
Przykład 3: z Kawęczyńskiej (WSM) na Piaski. Do niedawna było 28. Dziś powiedzmy 22 przez Wiatraczną i plac Zawiszy. Nikt normalny taką linią wycieczkową nie pojedzie, więc znowu przesiadki: w najlepszym razie Kijowska i Femina lub rondo Starzyńskiego. Ewentualnie także Wileński.
Ale luksus! Przesiadki...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przesiadki nie są luksusem, tylko kosztem ponoszonym przez pasażera na rzecz systemu. Ile osób jedzie ze Szmulek akurat na Anielewicza?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Niech mi ktoś zaproponuję najdogodnieszą przesiadke od 1.12.2011. Dotej pory dojeżdżam linią 517 ok. 20 min. Dodam że jestem osobą niepełnosprawną. W jaki sposób dojade od 1.12.2011 z Piotra Skargii do Muzeum Narodowego i w drugą strone tak abym miał czas porównywalny i żebym wygodnie mógł sie przesiąść?
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Ja nie pracuję w fabryce 6-14, Ty może tak, ale zwłaszcza w Twojej pracy nie jest to chyba niczym odkrywczym.fik pisze:I w pracy też wybiera sobie, o której chce być. Halp.reserved pisze:Przecież napisał, że wychodzi na konkretną godzinę.
[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 11:00 ]
A z powrotem? Wysiadam z tramwaju i WŁAŚNIE się zaczyna faza samochodowa dla mojego kierunku, więc czekam. Teraz jest faza tramwajowa dla poprzecznego, na której ucieka mi 26.Bastian pisze:Nieprawda. Ani 4 minuty, ani 2 cykle. Owszem, niezbyt krótko, ale nie tyle. Podzieliłbym to na dwa: na przystanek w stronę Ochoty wchodzisz tuż po fazie na której przejechałeś przez skrzyżowanie, o jeden cykl później.Łukasz pisze:Kercelak... Wybacz, ale ja nie mam czasu na czterominutowe przesiadki na Kercelaku, a nie będę przebiegać między samochodami. Tam fazy są tak ułożone, że przejście trwa 2 cykle.
W dodatku za chwilę jest faza samochodowa dla poprzecznego, więc nie mogę przejść. Teraz znowu przyjeżdża tramwaj z mojego kierunku i dopiero po tym mogę przejść na przystanek.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
A z powrotem tak samo. Twój dalszy opis się zgadza, ale nie są to dwa cykle i nie są to 4 minuty.Łukasz pisze:A z powrotem?
W ogóle go nie będzie na PradzeBon Jovi pisze:127 będzie skręcać ze Starzyńskiego w Jagiellońską, dalej do Al. Solidarności i jak nic zakrańcują przy Metrze Ratusz Arsenał.
To akurat dobra praktyka, żeby ludzie nie sugerowali się innymi. Wyniki pewnie w poniedziałek, to nie już niedługo.Bon Jovi pisze:Coś za bardzo owiane tajemnica wyniki głosowania.ZTM Warszawa pisze: Dziękujemy za oddanie głosu. Wyniki zostaną przedstawione po zakończeniu głosowania.
głosowanie do: 2011-11-05
Sytuacja tymczasowa: docelowo ma być 20 na Szmulkach, a przesiadka przy Feminie nie jest taka zła. Na upartego możesz jechać z jedną przesiadką: 170 + 16.Wafel pisze:Przykład 2: ze Szmulek na Anielewicza. Dawniej było 170. Dziś trzeba przesiąść się dwa razy: przy Wileńskim i przy Feminie.
Właśnie opisałeś jeden cykl.Łukasz pisze:Wysiadam z tramwaju i WŁAŚNIE się zaczyna faza samochodowa dla mojego kierunku, więc czekam. Teraz jest faza tramwajowa dla poprzecznego, na której ucieka mi 26.
W dodatku za chwilę jest faza samochodowa dla poprzecznego, więc nie mogę przejść. Teraz znowu przyjeżdża tramwaj z mojego kierunku i dopiero po tym mogę przejść na przystanek.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Kosztem? Żeby tylko. Chyba wręcz obowiązkową daniną. Wkleję wypowiedź Facebookowca:Bastian pisze:Przesiadki nie są luksusem, tylko kosztem ponoszonym przez pasażera na rzecz systemu. Ile osób jedzie ze Szmulek akurat na Anielewicza?
I wszystko jasne. Kto nie akceptuje przesiadek to leń, wrzód i prokreator stonki.Marcin Gromadzki pisze: Korki na Gdańskim to idealny moment, by wreszcie skasować 127, które jest linią zupełnie niepotrzebną i okupywaną przez tzw. leni którym się przesiąść nie chce. Obawiam się, że nas nie stać na utrzymywanie takich połączeń.
KwZ:
Mylisz się, 127 zostanie w obecnej formie. Cos w razie awarii linii tramwajowych pozostanie i wlasnie będzie to 127.
Po oddaniu głosu wyniki powinny być widoczne, ja nie mogę zmienic swojego głosu jesli zobacze wyniki po oddaniu głosu. Po oddaniu głosu powinno byc jawne ile osób zagłosowało do tej pory i jaki jkest wynik. Dlaczego w ważniejszych sprawach nie robi ZTM ankiety?
Widzę że wielu się podoba nowy model komunikacyjny "ZTM Warszawa Wschód" i "ZTM Warszawa Zachód". Najlepiej z waszych opini wynika aby Praga miała komunikacje po swojej stornie Wisły a Centrum, Mokotow, Zoliborz, Wola, Ochota, Wlochy, Nowe Bemowo, Ursynow po swojej. A połączyć je liniami tramwajowymi, koleja i metrem. Nowa linia 460 jest zapowidzią że Targówek zostanie z linią 160 do Metra Ratusz Arsenał, a pozostała częśc Pragi i innych dzielnic odciąta. A nie przepraszam, zapchanym metrem do Ratusza można podjechać. Nic w planach budowy metra II linii nie było o skróceniu linii 517. A to że Szeregowy_Równoległy chce by linia 517 Wisły nie przekraczała, ma takie samo znaczenie jak to że, ja chce aby linia 517 Wisłe przekraczała.
Mylisz się, 127 zostanie w obecnej formie. Cos w razie awarii linii tramwajowych pozostanie i wlasnie będzie to 127.
Po oddaniu głosu wyniki powinny być widoczne, ja nie mogę zmienic swojego głosu jesli zobacze wyniki po oddaniu głosu. Po oddaniu głosu powinno byc jawne ile osób zagłosowało do tej pory i jaki jkest wynik. Dlaczego w ważniejszych sprawach nie robi ZTM ankiety?
Widzę że wielu się podoba nowy model komunikacyjny "ZTM Warszawa Wschód" i "ZTM Warszawa Zachód". Najlepiej z waszych opini wynika aby Praga miała komunikacje po swojej stornie Wisły a Centrum, Mokotow, Zoliborz, Wola, Ochota, Wlochy, Nowe Bemowo, Ursynow po swojej. A połączyć je liniami tramwajowymi, koleja i metrem. Nowa linia 460 jest zapowidzią że Targówek zostanie z linią 160 do Metra Ratusz Arsenał, a pozostała częśc Pragi i innych dzielnic odciąta. A nie przepraszam, zapchanym metrem do Ratusza można podjechać. Nic w planach budowy metra II linii nie było o skróceniu linii 517. A to że Szeregowy_Równoległy chce by linia 517 Wisły nie przekraczała, ma takie samo znaczenie jak to że, ja chce aby linia 517 Wisłe przekraczała.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Kolejny... A ile tych awarii jest? No i na pewno do tego 127 wejdą wszyscy którzy opuścili tramwajeBon Jovi pisze:KwZ:
127 powinno być zabrane z Targówka na rzecz silniejszego 169. Na co mi linia, która jeździ w kratkę i jest nieprzewidywalna? Do Centrum podróżuję 4.